elftebudordet

Alla inlägg under september 2013

Av Sofie - 5 september 2013 14:34



God eftermiddag !


Det är en härlig dag, jag är trött i huvudet, varm som fanken och lite snorig. Men jag klarar mig =)

Jag kom till jobb vid åtta, kände mig inte särskilt nervös, det va skönt. Barn känner av rädsla sen sågar dom en vid fotknölarna ! :O haha, nej nej, jag skoja!


Jag har haft en jätte trevlig förmiddag med 17 helt underbara 10 åringar!

Det är dagar som denna som påminner mig varför jag vill jobba med detta, varför det gör det värt varje spydig kommentar, varje "varför" och varje "Jag vill inte".. Det är för att sen blir dom så himlens stolta och glada när de gjort klart något och får en guld stjärna eller ett leende och" jätte fint, bra!" Dom blir så glada och stolta och man ser de växer. jag har fått skratta, lär amig massa saker som jag hade glömt, så rätt osm det va så bara hmm, ja hur fanken va det nu med det och dom skrattar och sen inser jag ju att "aha, ja just det!" 

Sista timmen målade vi och jag fick fem helt fantastiska bilder att fylla på kylskåpet med. Ni ska se hur det ser ut, jag får nog rensa lite. Fast åh andra sidan så tycker jag att det ser mysigt ut, tills det kommer egna barn som ritar till en..:)


Jag blir bara mer och mer säker på mitt val och min framtid. Jag bara vet att det blir bra detta! :)

Det kommer vara jobbigt, hårt och en del dagar kommer jag nog fundera på va fanken jag tänkte med .. men i det stora hela kommer det bli super bra !


Jag fick även reda på en riktigt härlig sak, om det nu blri så. Vi får se.. men det får ni veta me rom sen =)

Nu har jag ätit lite mellis, städat hela madrummet från topp till tå och ska nu slappa lit ei soffan. Blev riktigt soligt nu, så kanske tar en promenad sen eller städar jag klart resten av lägenheten. Har sagt att jag ska städa nu i typ fem dagar.. så det är hög tid. Inte för att det är smutsigt här.. men det där grovstädet behövs.. 


Ajja, vi får se, imorgon är det samma tider igen och ser faktiskt fram emot det.. även om jag inte gillar tidiga mornar.. fast jag har ju varit morgon människa innan, så det ska nog bara komma igång igen =) 


Ses sen, puss!

Av Sofie - 4 september 2013 15:48



hej på er


Har ju tvättat mellan elva och nu typ.. hade sjukt mycekt tvätt. Jag somande mellan en av tvättarna och när jag vakna va jag helt svullen om ögonen, snorig och kände mig febrig. Jag har verkligeninte tid att bli sjuK!


Tryckte i mig alvedon, tog på filten och har sovit mellan tvättarna. Nu är tvätten klar och inlagd, klockan sex ska jag träffa Josse för en pizza på Landskronas nästan godaste pizzeria. Min presoliga favorit är Don pedro men josse föreslog rodhos så det blev det .. =) 


Behöver komma ut lite, så ska promenera ner eller cykla har inte bestämt mig.. känns bättre att cykla om det börjar regna, men skönt att promenera när man ätit.. Men vi får se.. Imorgon börjar en av två dagar som jags ka vara i en fyra.. ska bli jätte kul =) 


Vi ses sen !

Av Sofie - 4 september 2013 10:58



Igår klagade jag på min Facebook att jag inte var redo för jul. Idag sitter jag och planerar var jag ska ha julgranen. Jag har aldrig haft annat än ljusstakar uppe i denna lägenheten. Jag har inte orkat eller tyckt att det är lönt. 


Men i år ska jag göra det riktigt fint och köpa julgran, det får bli en i plast, det är mest ekonomiskt och mest miljövänligt och bäst för min allergi plus städningen. SE det finns massor emd plus att ha en platsgran!


 



Suuuper mysigt, fast det får vänta med dekoration iaf till första december.. vilket är skit långt till ju !




Av Sofie - 4 september 2013 09:35












God morgon !


Idga är jag ledig, eller jag har en himla massa att göra, men från jobbet är jag fri iaf. Lite si och så med det tycker jag. Jag vakna 09.40 och sedan fick jag eld i rumpan, jag far ut till bilen och insåg att alla bilar stod som vanligt.. funderade på varför då bilarna inte får stå där mellan 9 och 12 på torsdagar. Men jag körde runt bilen och funderade undertiden.. men när jag komut ur bilen så insåg jag att det ju bara är onsdag..




 


Jag fortsatte med att göra en god frukost som tröst och läste lite i en av mina många böcker till projektet.. 


  


Detta blev min utsikt, idag blri det nog riktigt fint väder, jag ska städa, diska, tvätta och sola.. :D



Av Sofie - 3 september 2013 20:56



Hej på er!


Nu hade jag ju fixat en grym bild med massa roliga olika telefoner och sådär. Men av någon konstig och retlig anledning så går den inte att lägga upp..:/


Men det är inte bilderna osm va själva poängen utan signalerna.

Idag satt jag och kollegan och skulle ringa till några av elevernas föräldrar. Allt gick bra och när vi kom på den siste så lägger min kollega på

(som förövrigt var MIN fröken i ettan till trean på samma skola i samma hus i samma klassrum som vi satt i!)

Jag tittade upp men hon slog numret igen och ringde då tittar hon förvirrat på mig och ger mig luren. Jag lyssnar och hon säger "vist är det en upptagen ton?" jag lyssnar en gång till och tänekr efter och jag ger henne luren igen och säger " jag tror det.. det är så länge sne jag hörde en upptagen ton att jag minns inte. Du vet jag rinegr med mobil, den berättar för mig om det är upptaget"


Då lägger hon på och börjar skratta högt, jag inser hur dumt det måste låtit så jag börjar med skratta. 


Men jag inser sen att jag kunde faktiskt inte bestämma mig för om det va en upptagenton.. jag kommer knappt ihåg hur det låter, förr kunde man ju känna igen den på första signalen.. Jag skäms lite faktiskt. 

Jag som är så påig om att man ska behålla traditioner och det gamla osv. 


Känner ni igen er ??



Av Sofie - 3 september 2013 18:02

Vaknade när det fortfarande va mörkt och klockan var ändå åtta. Då ringde dom från jobb och ville att jag skulle hoppa in. Givetvis gjorde jag det, upp och på med kläder frukost och iväg. Tur att det är nära !


Slutade fyra och körd ehem, lämna av lite grejer och tog mitt gravljus och min lapp osv som jag fixat med till Morfar. Hade drömt om honom på natten så bestämde mig redan på morgonen att jags kulle hälsa på honom. 



 

Så det gjorde jag. Gud vad mitt hjärta skrek när jag stod där och funderade, hade musiken i öronen och isolerad fårn omvärlden, det var så skönt att sitta där på gräset och fundera och skriva lite för mig själv. Brukar ni göra det ?

Gå till ett kanske lite konstigt ställe för att vara ensamna och sitta och tänka?


     

Jag fick för mig att jag skulle möblera om i sovrummet, men sen ångra jag mig och ställde tillbaka allt igen. Det är fint som det är såfort jag har fått in de sista detaljerna.. 


   

Sen var det dax för middag och jag blev riiiktigt nöjd :D


Nu ska jag sätta mig och skriva lite, sedan sk ajag skriva något riktigt intressant här, som jag kom på idag. Något som jag undrar om ni har tänkt på?!


Ses snart :D




Av Sofie - 2 september 2013 18:28



God kväll finisar!


Jag sitter och är super mätt, tänkte ta lite efterrätt, men jag tror att det får stå kvar iaf en timme om inte tre. 

Jag trodde att jag skulle gå hemma och döa hela dagen och vara allmänt bitter. Men nej, så blev det inte. 


Orkar inte skriva hur mycket som helst, så jag tänkte att ni ska få se min dag i bilder.



Smart ord i min kalender =)



  

Det stor 583 när jag kom och jag fick denna lappen, jag ville äta upp den och skrika ! Men satt mig som en vuxen och mogen person och läste min bok som jag så smart hade tagit med mig.. *stolt*



   

Sen ble vdet jätte stressigt till jobb, så jag fick köra inom och ta en barnmeny på grillen. orka ändå inte allt trots en barnmeny, så det gick snabbt och va ganska gott =)


 

VÄstervång ser inte ut som förut.. Men fortfarande skolan i mitt hjärta!


 

Jag fick vykortet som Jens lovat mig i en vecka, och sen har jag vetat svaret hela tiden fast blivit lurad!

    

Och sen blev det en go köttbit med pepparsås och potatis i ugnen efter en runda på City gross..:)

Efterrätt som jag tidigare nämnde är alltså en skål med lite choklad, jag brukar inte få i mig mer än två tre bitar innan jag dör av sockerchok och IBSen går på i fullkraft. Så jag tror att jag hoppar den idag. Den kan stå och se fin ut på bordet istället =)


Nu ska jag slå på musik, städa lite och sen tända ljus och mysa framför tvn till jag vill nanna =) 



Hoppas att ni har haft en bra dag ! :)

Av Sofie - 2 september 2013 09:31



God morgon på er !


Idag vakna man vid sju och var påväg upp. Men sen insåg jag väl inne på toa att jag behöver inte gå upp nu. 

Jag kan sätta igång te, göra ne macka och koka mitt älskade blomkål som jag fått dille på, sen lägga mig i sängen och kolla på min serie. För idag är jag arbetslös. Jag pratar som om det är positivt och det är det verkligen inte. Det som gör att jag inte känne rmig så himla nerslagen är att jag har ett projekt som jag ska lägga så mycket tid jag bara kan på och sen efter nån timme så ringde dom från skolan. En ny skola som jag va på intervju hos förra veckan på onsdag cohs om redan idag ringde in. 

Det är ju super kul, Dessutom ger det mig spinn på planerna!


Så nu ska jag äta frukost göra vid mig, köra till AF och skriva in mig, ner till city gross och handla lite maud så jag slipper göra det ikväll. Sen hem och äta lunch sedan ska jag vara på skolan klockan 1 och jobba till fem. Sen hem, kanske gymmet får se, äta middag, städa undan och sen är kvällen här och då ska jag lägga en timme på projektet. 


Det är en tumregel jag har, en timme någongång under dagen minst, ska jag lägga. På så vis hålle rman igång det. en del dagar sitte rman nästan hela dagen med det och andra dagar så sitter man bara precis den timmen som man lovat sig själv att göra. 


Men, ni får ha en super bra dag trots regn och rusk. Vet ni, det är faktiskt en av mina favorit årstider, sommaren är ju utan tvekan min absoluta favorit, men hösten är så mysig och man får krypa ihop i soffan med levande ljus en go kopp te och filmer, böcke, serie, spel och mys. =)


Ses ikväll !


Kram !

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards