elftebudordet

Direktlänk till inlägg 29 december 2013

Nyår, redan ?!

Av Sofie - 29 december 2013 11:51



God morgon på er ! 


Precis som vanligt så sitter jag och funderar på året som gåt tnär det börjar närma sig nyår. Ni som känner mig nu vet att för mig är nyår en milstolpe. Julen är också en milstolpe. Då känns det som att stressen släpper och man sitter ie n vecka och bara väntar på nästa kaos. Sen kan man lixom fortsätta framåt. 


Ny år nya möjligheter som det ju heter. 


Jag satt och funderade lite nu medan jag med New girl i bakgrunden bestämde mig för att städa och plocka ner julen. Iaf Tomtarna. Jag vet inte riktigt varför men jag får aldrig någon riktigt julkänsla längre och detta året va det ju värdelöst. Ingen snö och regn och rusk. Om det iaf kunde varit super kallt och sådär då hade jag kunnat leva med det, men det va ju inte ens kallt. Ja, skitsamma. Snön kommer alltid. Tyvärr kommer den nog väldigt väldigt sent i år :/



Men jag funderade iallafall på mitt år medan jag satt och kollapå new girl. 

Jag vet inte vart jag ska börja,det har hänt så himla mycket detta året. Det har varit jobb hit och dit, massa nytt folk och ja. Gud jag vet verkligen inte var jag ska börja. 


Jag orkar inte ta allt, det kommer at en evighet och jag har inte hur många miljoner läsare ändå så, jag skriver det mest för att jag tycker att det är kul. 



Detta va mitt "nyårs inlägg" Föra året. 


2013´s Mål/förhoppningar.


Jag lovade ju mina mål för 2013 också.


Man måste ha mål, jag har lärt mig det. Något som triggar en att fortsätta.

Målet behöver inte vara något livs avgörande utan något som man brinner för, vill ta en fram till och som man sedan kan få något fint ut av. Om det sen handlar om att man blir stolt över sigsjälv och det bara tillfredställer digsjälv så spelar det ingen roll. Huvudsaken är att DU gjorde det!


Jag har aldrig haft några direkta mål, jag har haft ett litet mål under många år. Var nyår har jag sagt "I år ska jag ta körkortet!", detta året kan jag säga att jag nådde det målet.


Nästa års mål:

- köpa mitt sovrum som jag har satt ihop från ikea, ekeby möbelaffär och jysk.

- Göra mitt pilot program på projektet.

- Ta mina högskolepoäng för sex och samlevnads kursen, Kanske/antagligen något mer ?

- Skaffa ett jobb som jag vekligen trivs med.

- Börja tjäna pengar på mitt projekt. (detta räknar jag dock inte med från i slutet på året.)


Mina delmål:

- Börja från och med Januari försöka spara så mycket som möjligt.

- Fixa ett möte, få ordning och stukturera en "studie plan" för pilot projektet. (senast den 7/1)

- Ringa till kursansvarig på onsdag så jag kan se om jag kan få komma in och stå som reserv för vårens kurs. Då sista ansökan var i mitten på december. Annars skriva ner och komma ihåg att söka till hösten. Men hoppas innerligt att jag får börja i vår.

- Fortsätta söka jobb, aktivt och påigt. Dessutom hoppas innerligt att jag får hör något från de jag sökt innan.

- Fortsätta med projektet som nu, jobba framåt, våga ringa och ta kontakt med olika ställen och verkligen satsa!


Sen ska jag givetvis fortsätta att peppa migsjälv och hålla modet uppe.

Förr eller senare så är det ju min tur också =)

 

_________________________________________________________________



Jag kan ju inte påstå att jag gjorde nått av målen. Dom lev väldigt ikke aktuella ganska fort efter att jag började på mitt jobb som jag fick på Hållplats 261. Även om jag hade velat göra det så fanns inte intresset och skolor och andra aktörer verkade tycka att det va lite för  känsliga ämnen. Men i själv verket tror jag att det handla om att dom inte våga ta upp det av olika anledningar. Oavsett så prova jag på några gånger och det va ganska dött. jag tappa intresset och la det på hyllan. Men jag hade super kul under tiden. Det måste jag erkänna !

 

I Januari fick jag en tjänst på hållplats 261 som sagt. Jag träffade en himla massa folk som va så inspirerande och det va riktigt oligt tills de ändrade hela uppläget och sista två månaderna va det riktigt tradigt och jag jobbade på en skola istället. Dels för att mina arbetsuppgifter inte längre fanns och dels för att jag inte trivdes alls längre. 

 

När tjänsten var slut så va jag faktiskt riktigt nere, Jag hade inga jobb på g direkt och ingen plan. Jag hade inte hunnit med riktigt. Allt gick så fort över sommaren och jag viste inte riktigt va djag ville göra. Jag hoppades väl någonstans på att någon skulle besrätta vad jag skulle göra. Så jag gled en vecka, gjorde ingenting. På lördagen ringer min chef från en skola som jag jobbat på från och till i många år och frågar om jag kan tänka mig at en 50-60% tjänt som recurs i klass och elevassistent. jag hoppa jämfota. Äntligen !

 

Måndagen där på började jag på Albanoskolan och hamnade i en helt fantastisk tvåa med  många utmaningar, fantastiska kollegor och underbara barn. Vid sidan om detta var jag elevassistent och jag storm trivdes. Då insåg jag vad jag borde göra. Efter 4 år där jag hela tiden har ramlat tillbaka på samma sorts jobb fast jag hade velat undervisa. Jag skulle börja plugga !


Hösten har bollats från ena känslan till andra, jag trodde inte att ett år kunde göra så mycket med ett liv. Jag har förvånats mer än en gång detta året. Över hur mitt liv och framför allt JAG har utvecklats och kommit fråmåt och kommit till insikt med diverse saker. 


Nu sitter jag och ska börja plugga matte 2 för att kunna söka in på universitetet i mars och jag längtar, än så länge. Jag har lite olika jobb men egentligen inget säkert just nu. men det gör inget, på något vis så känns det som att det kommer lösa sig. Jag är " Sambo", var fan kom det lixom. När jag skrev för nyår föra året så va det det sista jag trodde. Jag hade tröttnats å jäkla mycket på killar, jag va trött på att inte bli stormkär i någon och verkligen hitta någon som jag kan titta på och känna att "han, han är mitt allt". Nu sitter jag is offan och lyssnar på pojkvännens hmm, ja snarkningar vill jag väl inte kalla det, men väldigt tunga andetag och kan inget annat än att le för migsjälv. 


vet ni hur skänt det känns i själen att vakna och vända sig om och titta på honom och känna ett välbehag i hela kroppen och bara le för sig själv och ja, nä, jävligt nöjd är jag med detta året. 


Jag fick verkligen en klar förbättring jämför med 2012. För som ni minns så var jag överlycklig när 2012 tog slut. Jag vill bara glömma det året och 2013 blev verkligen ett år att minnas. Ett av mina favorit år hit in tills måste jag säga. Nu får jag hoppas att ni också hade ett super bra år och är super nöjda med ert år också. 


Ny års löften får jag fundera på .. som ni märker så är jag inte så bra på det ..;)


Massa kramar !





 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards