elftebudordet

Direktlänk till inlägg 15 februari 2014

vad ska jag göra uppe nu lixom..??

Av Sofie - 15 februari 2014 09:10

God morgon på er!

Jag hoppas att ni har sovit gott eller kanske sover gott..för min del vaknade jag klarvaken för 25 minuter sedan. Får erkänna att i vanligafall hade det inte stört migvärst.madugg Om det var vardag tillexempel. Men nu är det lördag, jag vill sova länge ju!!

Men iaf, i min lilla morgondrömma så låg jag och glodde på fb och då kom en av alla dom där " nu ska man höja ersättning för utländska som lär sig svenska medan våra äldre inte kan få ett kokt ägg till frukosten." Osv. Ni känner säkert till vilken jag menar.

Nu ska jag påpeka att jag har många åsikter om hela " ta in så många utländska som möjligt i vårt lilla land"-grejen. För att en del politiker är för dumma( eller för fega för att säga stop. Vilket vet jag inte. Men jag hoppas för dumma) för att fatta att dels måste det finnas rum, pengar, jobb och hjälp samt vård till våra egna. Det låter kanske hemskt för en del. Men jag tycker utan att tveka att vi måste först se efter våra egna. Jag förstår att man måste hjälpa utsatta och att dom kommer från en hemsk miljö och har upplevt hemska saker. Jag säger inte att man inte ska hjälpa, men vi måste börja med att rå om våra egna. Det finns snart mindre svenskar ( nu menar jag med bara svenska rötter, tre-fyra led bak) än utlänska i SVERIGE.
Fattar ni, vi gör oss själva till minoriteter!!

Det ändras i traditioner,barnen har sen många år inte fått sjunga vår nationalsång på avslutningar vilket man alltid alltid gjort innan, en del skolor går inte till kyrkan vid avslut eller på julafton längre och vad som är värst är att nu går det så långt att godis väljs bort i sortimentet för att det kan framstå som kränkande, pepparkaksgubbar får inte finnas i lucialedet, figurer i julaftonsklippen på SVT( vet inte va den heter) blir bort tagna, i skolan kan man inte läsa väldigt omtyckta böcker för barnen så som tzatziki ( för där finns ett kapitel som heter negerjävel) eller Sune böckerna utan att innan, under och efter påpeka att det är ord som man inte får säga, det är elaka ord, det är dumt bla bla bla. Detta är inte tvunget pågrund av att någon utländsk reagerat, utan för att undvika konflikter, folk runt om är rädda för att det ska bli en reaktion.

Föra året va det prat om att haribo hade tagit bort lakritsansiktena i sitt sortiment.( vet inte om de gjorde det dock)
Varför skulle dom göra det??
Jo för att det kunde uppfattas som stötande och rasistiskt mot folkgrupp. Jag antar att dom syftar på negrar, men i mina ögon och öron är det skrattretande. Tror folk på fullaste allvar att dom går där i butiken och ska välja godis för lördagskvällen och ser haribos lakritspåsen med glada ansikten på och tänker " oj, det här känns inte bra, dom liknar mig".. ÄR NI DUMMA I HUVUDET, det hade kunnat vara ett skämt mellan två tonåringar!!

Man kan inte längre ha åsikter om individer om denna är utländsk eller har utländskt påbrå. Då är man rasist. Men när en bunte utlänska säger, gör, tycker eller tänker något om en svensk och svensken säger att de är rasister så tittar de på en och svarar " jag kan fan inte va rasist jag är blatte ju!!" Två fel i den meningen.

ETT. När du säger blatte och är utländsk då är det okej?(helt sjukt)

TVÅ. Rasist har ingen begränsning till om man kommer från en vis del av världen eller ett vis land. Det är oavsett. En dansk kan vara rasist mot en svensk och tvärt om en fransk kan va rasistisk mot en spanjor. Det är därför det heter rasist.

Ras- herrkomst, traditioner, generationers sätt att bygga upp landet, folket. Sättet detta folket lever på, beter sig mot varandra, allt som kan kopplas till de folket i det landet. Varje land har sina rötter, traditioner, tro, sin sorts av etik och moral, vett och etikett osv. Så mäts ett folkslag, en ras. Därför heter det rasism, för man har problem med den rasen.

Svenskar är inte ett undantag från smutskastning och orättvisor. I vårt eget land är det ta mig tusan oss själva som vi skase efter först anser jag, sen inskönga ut folk osv, förr eller senare hamnar ju de utländska på våra sjukhus eller inom omsorg på någotvis, dom vill säkert ha det lika bra som våra svenska äldre...

Vi bäddar för ett helvete. Vi bäddar för ett icke svensk Sverige..och varför ska det finnas länder då, om alla är ett. Ta bort gränser och namn på folks herrkomst..jag kan ju vara Sofie från tellus. Eller??

Jäkla glött ..

Ha en super bra dag och mys till det ordentligt denna regniga lördag!:)



 
 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

16 februari 2014 00:16

Bra ord håller bara med tyvärr kommer denna idioti att fortgå då man alltid skyller på att ALLA som kommer hit har de dåligt. Vet inte hur många bloggar jag läst där myndighetsfolk har betänkligheter hur systemen utnyttjas av våra nysvenskar. Man undrar vem som styr i bakgrunden ?????? Kan aldrig tänka mig att det är politiker. har nån av dom någon som helst koll dom sitter där som pladdrande papegojor och de kommer inte ett vettigt ord. Nä en hederlig revolution gjord av svenska folket borde va på plats nu.

http://Barrkis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards