elftebudordet

Alla inlägg under maj 2014

Av Sofie - 13 maj 2014 07:42

Har sovit så himla dåligt i natt.
Kunde inte somna först, slumrade till och vaknade precis innan jag verkligen somnade. Kunde inte komma till ro förän pojkvännen kom in och la sig. Jag minns ingenting från den sekunden som han la sig i sängen.

Vaknade vid sju och frös så fruktansvärt. Man kan ju tycka att i maj månad borde det börja bli lite finare, men just nu känns våren som höst. Förutom att bladen är gröna. Hur som helst så brukar jag vakna nu halv åtta, men jag frös så mycket så jag kunde inte få mysa min halv timme. Så jag passar på att blogga nu. För efter jobb är jag nog slut.

Det är konstigt hur stor skillnad någons närvaro kan göra. Jag har aldrig varit med om att inte kunna sova utan någon vid min sida.

Hur som helst, idag..tisdag. Om knappt en timme börjar jag jobba och slutar 16. Dagarna går fort nu, jag tror att detta blir min sista för längning för denna terminen. Tråkigt men sant, dagis får inte ta in personal på sommaren och jag räknas inte som ordinarie. Tyvärr.

Men efter de två närmaste årens stress, springande från jobb till jobb och plugget samtidigt så kan jag väl behöva lite lugn och ro. Det kunde varit med jobb dock.

Men nu ska jag dricka mitt te och äta andra mackan. Sen sakta men säkert röra mig mot jobb.

Ha en bra dag!
Glöm inte paraplyet;)

Av Sofie - 12 maj 2014 21:22


Jag har bloggat i många år. Ett tag så hade jag en jäkla massa läsare. Dock inte på denna bloggen. 

Denna bloggen är mer för mig själv om man säger så. Jag skriver för att skriva av mig, inte för att egentligen få en reaktion eller liknande. Får jag en reaktion så absolut, det är ju kul ! 

Men det är inte det som är målet. Jag tycker dock att hela den Svenska tävlingen som tycks ligga och pyra hela tiden är så sorglig. Jag vet så många som på desperata vis och under flera timmar i veckan lägger tid och energi på att "markandsföra" sin blogg för att bli nån sorts igenkänd person eller kanske ännu bättre nån B-kändis. 


Jag tycker att det är synd, för känidsar är inte kändisar. B.kändisar får ju snart mer uppmärksamhet än en faktiskt kändis. 

Okej, jag fattar att en del gillar uppmärksamheten. Fan folk uppfostras ju för att vara egotrippade, kändiskåta, uppmärksamhetsberoende, mobilbesatta små monster. När de är små så är de så gulliga och det finns hopp. Sen hände rdet något i grundskolan. Om det beror på grundskolan eller om det är den enromt stora möjligheten till internet och bloggar och pengakåta föräldrar som är anledningen eller det är något annat det vet jag inte riktigt. Men något går fel. För jag jobbar med barn mellan sex månader till 15/16 år och jag ska säga ner det är enorm skillnad bara på fem årsgruppen och sex års gruppen. Det är en ENORM skillnad på femmorna och sexorna och resten är fel mer eller mindre kaos. Det är en evig maktkamp mellan elever och det är en evig kamp för en lärare att "hävda" sig som lärare. Elever har NOLL respekt varken för sina klasskamrater eller för lärarna. 


De tänker enbart på att blogga eller skriva på fb om allt som händer eller skicka bilder till diverse polare eller sidor och speglar sig i mobilen konstant. När slutade mobilen vara en praktisk förlängning av hemtelefonen ?


Ja, jag vet inte vad ni tycker, men framtiden ser sådär ut om alla ska vara kända... 

Av Sofie - 12 maj 2014 18:32

Hej på er!

Jag hoppas att ni har haft en bra start på veckan!
Jag har varit ledig, jag hade massor att fixa och ärligt talat så har jag varit så trött och sliten sista veckorna så jag tyckte att det va otroligt skönt att bara va hemma.

Jag skulle egentligen på ärende, men valde att göra allt som gick hemifrån och löser det sista lilla imorgon efter jobb.

Det är så störigt, för de p-pillerna som jag tar har inte de apoteket som ligger nära mig och på vägen från jobb i nio av tio fall. Vilket betyder att då måste jag hela vägen ner till nära på andra sidan stan.
Så jag ringer alltid till apoteket dagen innan.

Har fått massor gjort och ändå kunnat ta det Lungt. Så skönt!

Men nu håller jag kväll. Imorgon börjar mina tre jobbe dagar.

Puss på er!

Av Sofie - 12 maj 2014 12:17

Jag har jobbat som telefonförsäljare. Precis som de flesta i min generation.

Jag vet att detta yrket har en negativ klang. Men jag tycker om det, jag saknar det ibland. Hade det inte varit för att det ofta baseras på lögner och förfinade historier och hemskt dålig lön och än värre avtal så hade yrket varit ett jätte bra "första jobb".
Man får lära sig att uttrycka sig och behärska sig. Tyvärr har många ungdomar mycket frustration och hemsk kontroll på sitt humör och nästan ingen kunskap eller erfarenhet av att formulera och verbalt föra sig.
I detta yrket får man lära sig mycket,jag har många dåliga erfarenheter från telemarketing företag. Men jag har också lärt mig enormt mycket på många olika vis när jag hittat rätt.

Så jag tycker att man ska tänka sig för innan man dömmer ett yrke. Bara för att det inte är "traditionellt".

Kram!

Av Sofie - 11 maj 2014 19:39


Varför är alla så arga över vinnaren???

Av Sofie - 11 maj 2014 15:16

Hej på er!

Söndagen går fort, sitter i mina föräldrars hus och har mormor med mig. Fick jordgubbdpaj och glass. Himla gott!

Var och tankade innan jag körde hit, rätt som det var så öppnade himlen sig!
Nu har det regnat otroligt mycket från och till. Jag tänkte att jag ska försöka hitta min bok och plugga lite.

Blir en lugn kväll, imorgon ska lite ärendes göras och jag tänkte se om jag ska komma igång med mitt projekt.

Har mycket på gång, det är så lång process bara och det kan ta slut på mitt intresse.

Men tänkte håret ska få sig en runda av saxen med om jag får tummen ur!

Ha en bra dag!:)

Av Sofie - 10 maj 2014 21:49

Hej

Nu har vi sett hundraåringen, flummig och vi hade ingen text så vi missade vad de sa när de inte pratade Svenska eller engelska.

Men den va bra!
Jag kommer se den igen, fast med text.
Helt klart värd att se!:)

3/5 tummar upp från fröken Sjöberg!

Av Sofie - 10 maj 2014 16:27

Hej!

Jag kollar på Lets Dance eller jag kollade. Finalen var igår. Jag läser även Kenzas blogg. Jag tänkte att jag skulle gå in och kolla om hon hade skrivit något om gårdagen. Jag är inte så mode intresserad,men jag gillar Kenza.

Jag har inte varit inne på hennes blogg på några dagar, så jag läste några inlägg tillbaka. Tydligen är hennes lille vovve sjuk. Hemskt, jag vet hur ledsen och hjälplös man känner sig när djuren inte är på humör eller är sjuka. Jag älskar verkligen båda hundarna i mitt liv. Fast min egen bor hos mina föräldrar på heltid sedan tre år tillbaka.

Hon hade varit ledsen när de hade fått lämna kvar hunden. Ja,vist det är tråkigt och man känner sig ledsen och orolig och kanske gråter.

Men varför tar man en "egobild"?
Det sista jag tänker på när jag är så ledsen och orolig som hon beskrev att hon var. Det är att ta en böld på mig själv. Inte för att jag skulle oroa mig för att se ful ut eller något. Tanken slår mig inte helt enkelt. Varför känner man ett behov av att ta kort på sig när man är ledsen??

Funderande Tjej.se

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards