elftebudordet

Alla inlägg under januari 2015

Av Sofie - 22 januari 2015 14:21


Hej på er!
Vaknade ganska tidigt och var super hungrig och kissig. Så gick upp och käkade och sen la mig och titta på tv. Vilket jag inte skulle gjort då jag somnade om och vaknade halv elva. Visserligen bara 90 minuter extra. Men måste försöka vända på dygnet och sluta sova så mycket. Jag är otroligt trött hela tiden!


Snart kommer en vän och ska försöka mjuka upp min rygg, förra gången var det överdelen på ryggen. Nu ska vi ge oss på ryggslutet. Som jag har mest problem med. Men även är oroligast över att massera. Eftersom att det kan bli ett hårt tryck på Lill*n och jag har haft lite ont från och till i en vecka med ligamenten. Men så behöver ju magen växa och det är ju livmodern som växer och blir tyngre efterhand som barnet växer. Logiskt;)

Men vi ska iaf prova, funkar det så kör vi. För jag har värk som går ut i höfterna och det är inte skönt och lär knappast bli bättre ju..Så lika bra att försöka nu, innan jag blir för stor. Problemet med min rygg framför allt ryggslutet har funnit i säkert 10-12 år.

Meen, nu ska jag sluta gnälla och plocka undan lite innan hon kommer:)

Kram!

ANNONS
Av Sofie - 21 januari 2015 11:40


Hej på er!
Ja, just nu går dagarna väldigt sakta och jag är faktiskt mer trött än någonsin just nu. Men det är vädret,jag blir så nere av detta vädret och inget händer heller.

Men här om kvällen så satt jag mig och skrev en lista på saker som vi behöver till Liten. När jag sen rödmarkera allt och sakta kolla igenom vad vi hade löst och så. Då va typ allt det stora fixat och mycket av de småa med. Vi har inget hemma än. Jag vill vänta till minst v 20 och gärna lite till.

Men det var skönt att känna att jag hade lite kontroll och koll på läget iaf. Det känns mysigt i tanken med. Tiden går fort, men just nu går det inte tillräckligt fort.

Magen tycks ha slutat växa med,fast det är nog bara en känsla. Den sköter sig säkert:)

Om lite mer än två veckor får vi se vår skatt på ul och det ska bli Såå spännande!
Sen når vi halv tid två veckor efter sen kommer nog magen börja växa ordentligt så det känns att man rör sig framåt. Så fort våren börjar visa sig så kommer jag nog bli mer motiverad med. Just nu tycker jag att allt är tråkigt och vill helst inte lämna lägenheten och trygga vrån.

Men nu ska jag äta lite lunch för magen säger ifrån högt och tydligt!;)

/s

ANNONS
Av Sofie - 17 januari 2015 14:21


Tjingeling på er !


Ja, som rubriken säger. Vecka 16 är här och det är bara TRE veckor till vi får komma på ultraljud och se det lilla guldkornet samt förhoppningsvis få veta om det är en flicka eller pojke. Jag kan knappt berga mig, det känns fortfarande som en evighet till det är dags, men samtidigt känns det så nära att man nästan kan ta på det.

Konstig känsla !


Det är FEM veckor till halva tiden har gått och bara tanken får mig nästan till och sprängas!

Det mesta är faktiskt redan löst, det jag är lite osäker över är om vi hinner få en annan lägenhet och om det är det rätta valet isf. Jag kan inte bestämma mig. Som det är nu så får barnet isåfall bo inne i sovrummet med oss. Det funkar ju i början så klart. Men helst hade jag nog velat ha ett eget rum till lillplutt.


Ja, oavsett så kommer det en liten bebis, något som vi har skapat tillsammans, som har lite av mig och lite av Min älskade. Det är en mäktig känsla redan nu, så jag kan inte ens föreställa mig hur det kommer kännas när det blir närmre och när vi slutligen får träffa denna lill* personen. 


Idag är en fantastisk lördag, solen strålar och jag ska snart dra på mig lite varmare kläder och ta fram tjocka filten och sätta mig i solen på balkongen. Den borde komma där när som helst. Det är knivigt att fånga solen nu när den snabbt går ner igen. Men några få solminuter kan jag nog få fånga.  


I eftermiddag/kväll jobbar sambon och jag tänkte fortsätta greja här hemma, sedan blir det över till en tjejkompis som ska ha lite små fest och då tänkte jag passa på och träffa lite folk. Sedan mötes vi upp där innan vi går hem och dom går ner i stan antagligen. Men nu ska jag inte sitta här och knappa. Är solen framme är jag i farten !

ha en bra dag !


Av Sofie - 14 januari 2015 13:18

Hej på er!

Det blir ingen frukostbild. Ni kan min frukost nu;) där emot har sambon satt griller i huvudet på mig.

Igår bestämde jag mig för att plugga några lösa kurser, dels för att stilla min rastlöshet Men också för att kompensera och anpassa mina betyg/kunskap till de jag vill göra när vår lillplutt börjar dagis.

Jag började bolla tankar och sen sa Niklas något som gav mig en idé. Jag började bolla med tanken och Niklas lyssnade mest. Jag är nog mer ett bollplank som ger respons medan Niklas mest lyssnar och säger inte så mycket om jag inte ber om en åsikt eller tanke..och då säger han oftast bara " ja, men om du vill göra det. Så gör det!" Ibland uppskattar jag den sidan och ibland känns de mest som att han är ointresserad.

Men iaf, en tanke har startat och nu kan jag inte sluta tänka på det och dessutom är jag jätte pepp på att plugga!

Jag vet inte om jag borde avslöja min idé, man ska ju helst hålla såna saker för sig själv tills man lite satt sitt namn på det.

Ih, shit!! Antingen fortsätter jag på min första plan mot studie&yrkesvägledare vilket hade varit kul som tusan!

Men åh andra sidan är jag grym på försäljning och marknadsföring..

Ja, vi får se. Snart ska jag iaf promenera bort till komvux och träffa en syv iaf. :)

Kram!

Av Sofie - 13 januari 2015 18:45


Hej på er !


Alltså nu är jag lite bitter. Jag köpte första boken för att alla pratade om den och jag hade ingen aning om vad boken handlade om. Jag köpte den för att jag behövde en ny bok och jag hade hört att den va så bra och det va så si och det va så så och den var på extra pris. Well, den tar vi !


Så jag köpte boken, kom hem och gosa ner mig i soffan med en kopp te.. en timme senare hade jag fortfarande inte rört teet och jag var trollbunden. Jag kunde ingenting om ämnet(BDSM), jag viste ärligttalat inte ens vad det var innan jag köpte boken/böckerna. 

Jag tycker att allas sexuella läggning är upp till var och en, vad man tänder på finns det väl ändå lite gränser, men det är för att det får inte skada någon som inte "är med på det" och om det skulle bli så att det blir för mycket för den som är undergiven så ska det avbrytas direkt. Suntförnuft lixom, precis som djursex och minderåriga osv. ITE är okej. Men BDSM är ju något som båda individerna har valt att utföra och tänder på det. Så, if it works, go for it!

 

Iallafall, boken är sexuell, i första boken är de väldigt laddat och sexigt, så som det ska vara mellan två personer som attraheras av varandra. Igenom både ettan och tvåan är det väldigt sexuellt och laddat, äventyrligt och förväntansfullt.Det är precis som en sådan bok skall vara. 

 


När det började pratas om att det skulle komma ut en film på böckerna blev jag skit glad, jag föredrar böcker för att man skapar sig sina egna karaktärer, dom ser ut som man själv bygger upp dom osv. Men det skulle bli kul att se hur dom byggde upp storyn och olika hänndelser utan att det skulle stoppas och klassas som en porrfilm. En del scener ur boken är grundläggande för att det ska bli just laddat och sensuellt och framför allt sexuellspänninng, vilket böckerna faktiskt går ut på. Tredje bokenn var för mig lite väl mjuk och den röda tråden försvann lite, plötsligt var det spänning när de hade sex i bilen på en parkerinng.. Så jätte spännande är det ju inte.. 

 

Men nu när jag såg den sista (förhoppningsvis) trailern innan den ska visas på duken så verkade det som om det var en klassisk romantisk film, jag säger som en killkompis, hoppas nu att dom inte glömmer bort att böckerna grundas faktiskt på en kille med förkärlek till BDSM, något som är tabu och lite hemligt, men värt att ta upp och värt att nämnas samt fortsätta vara den röda tråden i filmen precis som i boken. Så jag hoppas att det inte kommer en romantisk film på duken när vi går och ser den. För jag ska se den, om jag så ska gå och se den ensam

(nä, jag kommer tvinnga sambon att se de med mig;)) 

 

Här kan ni läsa lite mer om vad BDSM innebär. 

 

Ofta tror folk att det är mer eller mindre som en väldigt våldsam utdragen våldtäkt. Men BDSM är det under förutsättning att det är på bådas villkor och under säkra förutsättninngar. Det behöver inte vara våldsamt eller fullt av smärta. 

 

Jag vet att folk haft månnga åsikter om att böckerna kommer ut på bio och månnga anser att den borde klassas som porr, men kom igen. Det är faktiskt åldersgräns och det är upp till var och en om man vill slå på filmen precis som om man vill se porrfilm..  

 

 

 

 

Av Sofie - 13 januari 2015 14:33


God tidig eftermiddag! :P


Så, frullen bestod av vad den har bestått av större delen under de närmaste två veckornna. 

Och ännnnu en ång vet jag innte varför den här jäkla sidan envisas med att ställa en del bilder på högkant och sen vägra låta mig vända dom rätt, när de är på rätt håll när jag lägger in dom på bloggen. 

Men ja, ni får väl vända datorn om ni tycker att min frukost är värd att ta en närmare titt på ;)

     

Kaninen, vår Juno fick en dunder frukost och hade under natten lyckats vända sitt hus upp och ner, han lyckas med allt och man ser aldrig när han gör såna konstiga saker. 

Men, han är iaf söt !

 


Jag satt och kolla på Fb och såg att en tjejkompis har börjat skolan igen och jag blev jääätte avis och pratade med Niklas om det som sa att jag kanske skulle söka några distans/semikurser som höll mig sysselsatt nu medan jag ändå är arbetslös på pappret och dessutom redan är rastlös (efter knappt en månad utan jobb var dag)

Så jag kollade utbudet och kom på att jag för bara några år sedan blev nekad att läsa något mer för att jag redan hade för många kurser och hade full poängpott för att kunna söka in till högskolan. Då behöver man inte läsa längre. 


men då jag har kommit på vad jag vill göra eller ja, velar mellan två saker så tänkte jag att jag ska ta några kurser som jag kan få användning av när jag isf söker in till högskolan och hoppas få högre meritvärde än sist. Man kan helt enkelt inte ha för många kurser på papper anser jag, dom hjälper itne mig över huvudtaget mer än när jag söker in till skolan. Om det är det jag vill göra så måste dom ju låta mig göra det. 


Så jag ska ge det ett försök.

 

jag ska dessutom försöka hitta mina slutbetyg för jag gick ut gymnasiet med samlat dokument men har sedan dess pluggat upp och lagt till en hel del kurser. SÅ jag hade slutbetyg för tre år sedan egentligen, men fick ut det för bara ett år sedan. Så nu har jag lagt det på ett bbra ställe så jag ska minnas vart det är.. vilket int eär där jag lägger alla anndra viktiga papper tydligen...(Dumma mej!)


Nu blir det en probmenad över gräsmattan till kusinen och bebismysa och snacka lite skit.

Är himla yr idag så det blir en lugn dag!


Kram !

Av Sofie - 13 januari 2015 11:39

God morgon!

Jag blev så förvånad när jag vaknade. Har vaknat runt nio i flera veckor om jag inte ställt klockan på tidigare och jag somnade runt halv tolv igår och jag sover nästan alltid på pricken åtta timmar. Men nu vaknade jag, elva timmar senare och har inte ens varit uppe och kissat i natt!
Jag sov visserligen inte allt under dagen igår och va galet trött när jag väl la mig. Men kom igen, 11 timmar!? Haha!

Nu är jag dock superduper kissig och lite hungrig. Idag ska jag komma ihåg att ta magbild innan jag äter frukost. Jag svullnar ganska mycket när jag äter och jag tror inte att vi har tagit någon bild på magen sen v Hmm 11-12 kanske. Så idag får ni se min bleka mage också hihi:) kan inte fatta att om bara lite mer än en månad är vi halva vägen nådd. Gud vad tiden har gått fort!

Ska lösa lite i boken med, brukade läsa var söndag för den veckan vi gick in i på lördagen.( burar vecka var lördag) men har glömt/haft annat att tänka på. Än syns det ju knappt heller.

Men ses snart!

Av Sofie - 12 januari 2015 20:31Hej på er !


Dagen har varit ganska lugn och det är tur. jag och mgen har inte varit överens, inte dålig i magen alltså. Utan bebben börjar nog väga lite för ligamenten. Det kommer som kramper som ilar i några minuter och det gör faktiskt riktigt ont eller ja, nä .. det är mer obehagligt. Men det är skönt att jag känner något. För jag har inte riktigt känt mig gravid än, jag tror inte att jag kommer inse det förän Ultraljudet. Det är klart att jag vet att jag är gravid, men jag känner ingen direkt skillnad, jag ser inte direkt gravid ut eller så heller. SÅ mitt huvud jobbar emot mig lite, Men UL snart, så då kommer det väl:)


Iaf, idag har vi handlat för veckans middagar och en bit in på nästa just för att det var billiga saker. Så då köper vi det och lägger i frysen. Det är nyklen till billiga matutgifter. 


Idag fick jag lära mig något nytt föresten !

Jag har alltid trott att det heter Hackebakspotatis, men för tusan. Det heter ju Hasselbakspotatis ! hahahaha !!!

 

Idag gjorde jag kycklingfile innlindad i bacon och penslad med honungsröra

(honung, cayennepeppar, paprikakrydda och salt blandat)  och hasselbakspotatis samt Bea. Gaaalet gott !

Fast nästa gång gör vi nog potatisen på sötpotatis ist. Har fått för mig att det är godare. Vet inte varför.

 

Då detta då inte är det ultimata för min lilla Ibs mage så är magen nu svullen, öm och fisig. SÅ nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på tv och hålla kväll. 

 

Ni får ha en bra kväll! =)

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ elftebudordet med Blogkeen
Följ elftebudordet med Bloglovin'

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se