elftebudordet

Alla inlägg under januari 2015

Av Sofie - 4 januari 2015 16:26

Hejsan !

Fick för mig att jag skulle baka lite frukostbullar till i morgon. Ville ha ett gott mellis dessutom.

Så det blev lite bullbakning nu på eftermiddagen och fick prova nya köksassistenten som jag fick av mamma och pappa i julklapp eller ja, vi fick den, Men det är ju jag som lär använda den ;)


       


Dom ser inte mycket ut för världen, men guuud va goda dom var !

Får se om dom är lika goda imorgon, ska frysa in några med och se om de är goda efter att ha varit frysta.

Då kan man ju baka en massa och ha i frysen och ta fram på morgonen på helgerna och mysa lite extra =)

fast nästa gång tror jag att jag tar lite ägg på och sesamfrön. Det rä väl det man har på frallorna ? 

Vi kallar dom bara frallefrön hemma :)


Sorry Mamma, jag har vunnit, mina bullar är om möjligt godare än dina frallebullar!


Och mannen i huset bestämde sig för att hemmagjorda pizzan kan vänta, vi äter bullar till middag istället. Det lär dock inte hända. Nu har jag ju ställt pizzadegen på vila i kylen. 


/ Stolt tjej.se

Av Sofie - 1 januari 2015 15:01


Hej !


God fortsättning på er, hoppas att ni hade ett kanon nyårsfirande !

Vår var precis lagom, iallfall för min del. Vi åt lite taco, jag hade gjort pulled pork för jag har inte riktigt sug på köttfärs just nu. Dels för att jag blir super illa mående av att lukta när det steks, men jag är väldigt kräsen just nu med. Det är ganska tradigt, med tanke på att jag inte är särskilt kräsen i vanligafall. 


Men nog om det, vi gick iaf till en killkompis som hade fest efter det och träffade massa både gamla och nya ansikten, vid tolv gick vi ut vid en av de vackra dammarna vi har i stan, där skålade och kramade vi in det nya året. sedan gick vi tillbaka igen och vid halv två tyckte jag att mina ögonlock började bli lite väl trötta och många började bli lite väl fulla. Jag som var nykter kände att nu är det lagom att gå hem. Så sambon och jag promenrade hem i lugn och ro.


Det var en väldigt mysig och lyckad kväll, precis lagom nyårsafton om ni frågar mig=)


Idag har jag egentligen inte gjort så mycket ansträngande. Jag sov ganska länge, slog på tvn och kollade på sound of music medan jag käna frukost, sen fick jag för mig att jag skulle lägga en möbel polish på vår gamla svarta hylla. Jag fick den av mina föräldrar tillsammans med ett vackert bord med en tenplatta i mitten som liknar världskartan typ. Pappa köpte det när han flyttade hemifrån och jag har alltid varit väldigt fäst vid bordet och hyllan är snygg. Så varför inte lixom. Men det är gammmalt och behöver poleras upp då och då. Nu är det nog 1-1,5 år sedan jag gjorde det. Så det var högtid. 


          

På bilden till vänster har jag bara tagit möbel polish på den delen längst till vänster. Det syns inte på bilden så jätte bra, men det är faktiskt stor skillnad. 



   


Städa ut julen med, tar lite i taget var dga nu. Jag är rädd att få slut på saker att fixa med om jag inte tar lit ei taget och jag är ganska så trött idag med. SÅ jag tog det jag orkar sen håller jag kväll igen ;)

De sista tre stearinljusen som såg ut som änglar och tomtar eldas upp idag. Jag har haft dom i två år och bara gjort slut på typ ett eller två var år. Jag hade 6-8 stycken tror jag från början. 

Det ser mysigt ut, men jag tycker att det är så synd när man eldar upp så fina ljus, samtidigt orkar jag inte ta ut dom var gång jag vill tända ljus. SÅ nu får dom visa hur vackra dom är undertiden dom .. brinner upp..


  

hyllan över soffan fick också en liten omstuvning.


Nu ska jag göra lite mellis, sen får jag se om jag tänker göra mer eller bara mysa resten av kvällen. ==)


ha en kanon kväll!



Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards