elftebudordet

Alla inlägg under februari 2015

Av Sofie - 20 februari 2015 14:15


Jag kan nästan höra mitt skratt, min ironiska kommentar och agg om någon hade sagt " Han den beniga, flamsiga killen där, med en smiley i örat och dålig attityd kommer bli pappan till ditt barn inom två år" för två år sedan, faktiskt nästan tre.

För ganska exakt tre år sedan träffade jag Niklas för första gången. En tanig, storkäftad, spydig och ointelligent ( trodde jag,visade sig att jag hade hövligt fel)tonårspojke i en nästan vuxen mans kropp. Min då bästa väns kompis, min då bästa väns pojkvän i hemlighet trodde jag.

I månader kunde vi inte befinna oss i samma rum utan att irritationen mot varandra nästan va fysisk. Utan att vår gemensamma länk tassa på tår för att vi med så häftigt humör och starka åsikter och viljor skulle explodera. Men vi var lika på så vis att vi håller God min för hennes skull trots att vad vi tyckte om varandra var uppenbart.

Sommaren kom och den kvällen, vid stranden när vi skulle fira några vänner hände något. Jag kan inte riktigt förklara vad, men vi satt och pratade, tafatt, ansträngt och ändå så lätt. Efter en stund bestämde några av vännerna sig för att jag skulle slängas i havet. En konsert med svenska akademin skulle besökas och jag ville inte behöva gå hem om innan så jag får tag på hans arm, där han hade en öl i handen.

Uppmaningar om att ta den andra armen utgörs men jag bestämde mig för att testa honom, så medan jag ser honom rakt i ögonen skakar jag armen så ölen skvätte överallt. Han drar loss sin Arm, hämtar en ny öl och häller den över mig.

Jag kommer loss från järnarmarna och flinar för mig själv. Folket tystnade och väntar på mitt utbrott men jag möter ett ansikte med att seriöst flin som säger " skyll dig själv, jag varnade dig". Det gjorde han och öl är väl bra för håret??;)

Jag säger inte ett ljud, vilket tydligen är värre än att jag bara exploderar för många så jag ställer mig upp och ner i havet, sköljer av håret och går tillbaka och möts av honom igen. Han berättar att alla tror att jag är skit arg och han erbjuder sig att följa med mig hem och tillbaka om jag vill byta om. Men det mesta hade kommit i håret så han lånar mig sin skjorta och jag låter håret lufttorka samt snor lite parfym av en vän.Vi går senare och ser konserten tillsammans, delar en öl och sjunger oss blåa i ansiktet till vad som visade sig bara bådas favoritband. Natten avslutas med varsin hamburgare med ryggarna mot varandra lutade mot en lampstolpe, pratandes om saker som om vi känt varann i flera år.

En början på en fantastiskt sommar, höst och livet.

ANNONS
Av Sofie - 18 februari 2015 19:26


Sedan den här artikeln om en tjej som pratade om att man inte borde amma pojkar för att dom inte ska ha förtur i livet då de redan har tur som är pojkar osv.
Den visade sig vara fejk.

Men den rör sig fortfarande på fb och det har orsakat ganska stor debatt, iallafall hos mig. Många är upprörda över ämnet och att en del till min stora förvåning faktiskt höll med om en del i artikeln!:O

Jag personligen tycker att det är sjukt, att en del människor faktiskt tycker att man ska låta bli att amma pojkar, att man ska tvinga dom leka med " tjej" - leksaker osv.

Hur tänker ni då??

Skulle jag, om jag skulle fått en son,svälta honom för att han ska få sämre förutsättningar i livet, hur mycket under tror ni att bröstmjölk gör??
Hur tror ni att ersättning funkar?

Jag måste medge att jag blev vist jätte arg när jag läste texten, mest för att det va otroligt mansförnedrande. Jag tänker ofta på det när tjejer säger att det pågår så mucke kvinnofönedring,sen beter sig dessa tjejerna om möjligt sämre än en man. Det är så dubbelmoraliskt!

Och om man vill amma så gör man väl det oavsett om det är en flicka eller pojke, man gör det för sitt barn och för att man kan/vill.

Sluta skylla på männen och görer till offren, sluta påstå att det är männen som gör kvinnofolket svaga, det är ni själva som gör er svaga, känner er svaga och istället för att vara vettiga, logiska och ta egna ansvar för det som händer i ert liv så skyller ni på männen i allmänhet. Alla män är inte så, har du haft oturen att träffa ett av de asen så är det tråkigt, men dra inte alla över en gräns..

ANNONS
Av Sofie - 18 februari 2015 11:55Hej på er!:)

Onsdag, vilket nu mera är den dagen vi burar vecka. Idag går vi in i vecka 20. Jag kände inte av graviditeten just med magen alls innan. Men för kanske fyra dagar sedan kändes det som jag vaknade med 10 kg extra otympliga kilon!

Det är tungt att andas, magen putar ut och ligamenten ömmar, tarmarna är super ömma och foglossningar kommer och går framför allt på kvällen eller dagen efter en aktiv dag.

Ingen berätta att man blir än mer ofräsch "där", ingen berätta att jag skulle behöva utöka trosresurserna för att en nysning skulle göra att jag pinka på mig lite.

Fast jag någonstans viste det så kom det som en chock när jag skulle nysa när jag gjorde frukost idag så kissa jag ner mig, fast jag inte ens kände mig kissig!

Men jag har en hit in tills oförskämt bra graviditet. Inte mått dåligt mer än vecka 9-11 då lite illa mående kom och gick, spydde tre gånger. Efter det har jag mått bra, lite trötthet( läs mycket) men inget annars.

Folk fortsätter säga att det kommer, vänta du bara, som om de Vill att det ska komma,som ska de glädje över att jag tycka gå i någon fantasi värld. Men har det inte kommit nu så kommer det nog inte alls faktiskt. Jag kan ha fel, så åter igen gick jag och trodde att jag skulle må pyton, det gjorde jag inte. Jag har vist lite ont, men inget som stör min vardag direkt. Det kommer bli värre, jag vet. Men då tar jag det då, inget att stressa upp sig för redan nu.

Nu mår vi bra, vi alla tre:)

Av Sofie - 16 februari 2015 11:04


Hej på er!
Hoppas att ni mår bra, jag har inte haft så mycket att säga så jag har gjort det ända vettiga och hålt käften då. Även om min kropp har bubblat av ilska utav allt man läst och hört de senaste dagarna på nyheterna, i tidningar, Facebook och andra mediekanaler. Det är sjukt, var är vi på väg?

Ja, uppdatering kring magen så är allt bra. Den växer, hon sprallar på där inne och det blir mer och mer tydligt.

Jag har kommit in i någon super hunger period igen. Igår klämde jag nästan 2 tredjedelar på en famimjelassage. Nu avgudar jag lassange, så det är lite därför som jag åt med..

I övrigt så ja, då är det bra. Trött och hungrig just nu. Men inte så konstigt. Har legat och dratt mig en timme i sängen. Har inga måsten idag, ska försöka städa lite, men annars är det ganska lungt.

Hoppas att ni också har en bra dag!

Av Sofie - 13 februari 2015 10:37God morgon på er !

Eller ja, jag har varit vaken sen vid nio.

Och Ehm...Nä jag har ingenting att säga.

Så God morgon, glöm inte hjälm om ni går ut, glöm inte att vara försiktiga. Inga nycklar på bordet, Inga promenader under stegar och massa salt över axeln om ni ser en svartkatt!

Så har jag säkert något att tycka och tänka om efter frulle tuppluren;)

Av Sofie - 12 februari 2015 11:06God morgon!
Jag har tänkt på hela uppfostra grejen. Det har alltid varit ett ämne som är och har varit viktigt för mig. 2013 tror jag att det var om jag inte minns fel så pågick det en ganska hård debatt om curling föräldrar och dess barn. Debatten kring lata, ointreesserade föräldrar har väl egentligen ingen riktigt vågat ta i. En tjej som är i mina ögon väldigt vettig och värderar i stort sett som mig även innan jag blev gravid eller ens hade tankar på egna barn är Malin meekatt. Jag brukar läsa hennes artiklar och jag sitter nästan alltid och stirrar upp mig pekar på skärmen och ser mig runt för att få medhåll. Men oftast sitter jag och läser för att jag inte har något att göra så där är sällan någon;)

De gånger som jag har tagit upp ämnet blir jag antingen idiotförklarad och motparten uttrycker någon sorts " jag tycker synd om ditt/dina kommande barn"- blick eller blir det en lång härlig " bollplanks-diskussion".

Att höja röst ska man inte göra, att ta dom i armen och avbryta det som pågår i huvudet på barnet det kan man inte göra, att ge konsekvenser eller ta bort något en period det går ju inte, att mana på att smaka lite av allt och sen bestämma vad man tycker det är heeemskt, att bli upprörd när Kalle 3 år skriker hora eller när Ellen 8 år förklarar krig med sin klasskompis över ett olovligt lån av suddgummit eller när maten kallas äcklig, fröken slåss, sparkas, spottas, hånas och kallas diverse ord i diverse klasserna de går inte!

Det är sjukt, hur vill du att ditt barn ska lära sig vett och etikett, rätt och fel,bra och dåliga värderingar, onyttigt eller nyttigt val om du inte vägleder, lär att med alla val kommer konsekvenser, med pengar kommer ansvar, med dåligt beteende får man stå sitt kast.

Och oavsett vad barnet gör så kommer du som förälder att vägleda, rätta, ge koncekvenser, tycka och tänka, vara störig, irriterande, världens säääääämsta mamma/pappa just i hetans stund.

MEN oavsett hur hemsk ditt barn tycker att du är just då i stundens heta så kommer DU som ansvarig förälder att älska, vårda, hjälpa, krama, pussa, ge mat, tak över huvudet, rena kläder,en famn att gråta eller mysa i och en säng att sova varmt och tryckt i när den stundens heta har lagt sig.

För du, som förälder VET vad som är rätt och fel, hur vett och etikett ter sig, hur bra eller dåliga val påverkar ens liv och av egen erfarenhet av just denna sortens uppfostran så vet jag också att ditt barn kommer förstå, tacka och ta efter dig när han eller hon blivit vuxen och det kommer vara du som säger " jag vet" när barnet säger att du hade rätt.

http://nyheter24.se/debatt/783376-nar-fan-blev-det-sa-forbjudet-att-laxa-upp-olydiga-barn

Av Sofie - 11 februari 2015 20:46Jag är så trött på folk som lever i sin lilla bubbla. Politik hit och politik dit. Det är så vi röstat. Ser inte folk att samtliga parti sitter och " styr " utom SD och det är även på grund av att dom tvär vägrar låta SD få något att säga. Så förbannat jäkla odemokratiskt i mina ögon. Ser inte alla andra det.

Ni som säger att det är så folket har röstat, ser ni inte felet? Ser ni inte att det finns inte längre demokrati. VI, folket blir lurade .. partierna bryr sig inte ens om att försöka dölja vad de håller på med. Det försegår mobbing, utfrysning och maktmissbruk mitt framför våra ögon, vår, folkets vilja är inte längre intressant. Valet är en ren och skär artighetsgest. OM vi röstar på något av de partierna som passar majoriteten av de andra partierna så tar dom hänsyn.

Det finns inte längre ett tydligt höger- eller vänsterblock, det finns inte längre någon tydlig skillnad på de olika partierna. Det är sorgligt, för vi, folket förlorar och blir mer och mer frustrerade, arga, skyller på varandra och sen blir det bråk på sociala medier, mellan folk, folkgrupper, osv. Det är så onödigt!

Jag har sagt det ett tag nu. Inbördeskrig är inte långt ifrån och allt folk koncentrerar sig på är att få sin åsikt hörd. Få sin åsikt accepterad, få sin röst att låta högst och sparkar hårdast.

När ska kommande generationer börja prioriteras?
När ska folkets röster höras, respekteras och få lov att användas!?

När ska demokrati få bli demokrati igen???
Det börjar bli ont om tid nu.

Av Sofie - 10 februari 2015 22:59


God kväller! Klockan är kvart i elva och precis som de senaste 5-6 kvällarna så kurrar magen lagom till halv elva så jag ligger nerbäddad i sängen och äter en macka. Tänkte passa på att säga go natt till er:)

Dagen har varit produktiv, massa saker gjorda, fått tvättat, till och med gått en liten långsam runda ner till morfars grav och tänt ett ljus, gått genom kyrkogården och tittat på olika gravar,vi fascinerades av det faktum att det ofta stod yrket på mannen och sedan hans namn och levnadstid men sen stod det bara " hustrun" och hennes namn samt levnadstid. Jobbade inte hon då:/

Iaf, sen har jag mest lallat här hemma. Jag är otroligt slö och trött i ögonen hela tiden. Men har kommit på att om jag vilar 30 minuter strax innan lunch inte sover tvunget utan bara går ner i varv och sen likadant runt fyra-fem fast runt 45-60 minuter så klarar jag att hålla huvudet uppe till runt tolv. Tidigare kan Jag inte lägga mig för då vaknar jag vid sex-sju. Somnar jag vid tolv-ett då vaknar jag runt åtta-halv nio. Lagom för mig som går hemma. Annars blir dagarna Såå jäkla långa.

Ajja, John blund är iaf på besök nu, så jag tänkte varva ner framför Tv:n och få min skönhetssömn;)

Sov Gott sen du med!:)

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ elftebudordet med Blogkeen
Följ elftebudordet med Bloglovin'

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se