elftebudordet

Alla inlägg under mars 2015

Av Sofie - 23 mars 2015 08:29Vaknar vid 06.15, oj!
Lillan ger ifrån sig två knuffar och jag blir direkt medveten om en super kissighet.
Tassar upp, förbi flercedräkten som hänger på garderobens handtag, rör vid den med fingerspetsarna och vidare ut i hallen.
Det är tyst, jag sitter kvar en liten stund.
Värken i nedre delen av magen har varit där i flera dagar och jag blir inte påverkad av den längre.
Hon vrider sig så att magen bubblar sig för några sekunder. Ska de verkligen vara så tydligt redan?

Tittar mig i speglen, trötta ögon men harmonisk i blicken. Om folk bara kände till allt som oroar mig, stör mig och från dag till dag stressar mig.
Smyger tillbaka in i rummet, åter igen går handen över fleecedräkten. Den är blå med vita elefanter på, jag fick den av min kusin, hennes pågar har haft den och jag är lite kär i den. Även om jag vist vill ha en flickig tös så tycker jag inte att man ska vara så besatt av rosa och blått, ni vet pojkigt och flickigt.
Iallafall inte med ytterkläder och den är sååå mjuk och härlig.

När hon är beräknad är det mitt i sommaren, fast jag är helt säker på att hon blir ett midsommarbarn så vet man aldrig.

Lägger mig raklång i sängen och känner hur hon sprallar igång, nu denna tiden är hon som mest aktiv. Jag har lärt mig känna igen hennes rörelser jämfört med bara tarmar som bråkar. Än har hon mycket plats och det känns som om hon gör volter och utöver ett hårdare gympapass.
Jag lägger handen på magen och inom ett par sekunder så lugnar det sig.

Om 12 veckor +2 dagar räknas vi som fullgångna. Då är det den 24 juni. Min födelsedag. Jag är tredje generationen på pappas sida som är född på midsommarafton. Så även om jag vet att hon kommer isåfall att vara 3 veckor för tidig så är jag nästan hundra på att hon kommer två dagar senare. Trots att jag hellre ser att hon stannar nån dag över tiden. Men vi får se.

För stunden får jag nöja mig med sparkar, buffar och knuffar.
Det är vår lilla hemlighet:)

ANNONS
Av Sofie - 22 mars 2015 13:26

Hej!

Gårdagen gick fort, först tvätta en massa sen vidare och hämta pengar och de som inte blev sålt.
Strax efter kom några vänner och de blev spelkväll, sabotören och dexit tror jag att de hette. Roligt faktiskt!

Idag blir de inga tungamåsten eller för långt ifrån hemmet. Förvärkar och sammandragningar härjar och jag börjar faktiskt känna att det är dels lite tidigt och dels så blir jag bitter av att ha ont hela tiden.

Men ska få ordning på lägenheten så kommer de kännas lite bättre, trivs inte när det är rörigt runt mig och just nu är det förjäkla stökigt här och jag vantrivs verkligen. Sen ska jag sortera och fixa med loppis grejerna och sen eventuellt ge mig på att börja smått på lapptäcket till liten. Så jag inte sitter av dagen.

Vi är i vecka 24 ( 23+4) och det rör sig nästan konstant i magen. Mår bra förutom allergin. Men annars är de bara sammandragningarna och förvärkarna som är jobbiga. Jag upplever att magen sjunkigt och det är jätte skönt för då påverkar de inte andningen. Dock de tillsammans med tryck och sammandragningar och stickningar på onormala platser samt förvärkar gör mig lite orolig. Men stressar inte upp mig i onödan. En dag i taget:)

ANNONS
Av Sofie - 19 mars 2015 06:22God morgon.

Klockan är 06.10 och jag har varit vaken sen vid ganska exakt 05.16 Jag vaknade av att jag drömde en hemsk dröm. Jag va jätte hemsk mot min syster och där var en tös till. Det jobbiga var att min syster va bara i 10 års åldern och den andra tösen va kanske 7-8 år. Då när jag precis vakna hade jag bådas ansikte så glasklart i huvudet men nu minns jag bara syrrans. Det jag minns mest var att jag var jätte taskig och elak, inte våldsam eller så. Men ja, som nån elak styvmorsa eller nått. Minns bara de sista 10-15 sekunderna innan jag vaknade men kände direkt när jag vaknade " men vad va de för något!? Så skulle jag aldrig få för mig att bete mig eller låta någon bete sig mot ett barn". Jätte konstig känsla .:/

Men jag antar att det är graviditetens vis att förbereda, konstiga drömmar om uppfostran och hur man blir som mamma osv är ju vanligt nu. Men ändå. Fy va obehagligt, helt utanför min karaktär.

Iaf, när jag vaknade så var jag även jätte kissig, kissade och gick och la mig igen. Men får ingen ro, loppan har ett maraton i magen, jag är hungrig, luftig och känner mig bläig.

Mina vader känns jätte hårda och kliiga eller hur jag ska säga och oro över hur det ska bli sen kommer och går, sitter som ett litet irritationsmoment i bakhuvudet. Fast jag vet att det kommer bli bra ... Hoppas jag.

Usch, denna oron som börjat komma får gärna bege sig vidare.:/

Av Sofie - 14 mars 2015 12:01Vet inte vad som är värst att dom diskriminerar genom bilden men också genom att öppet locka företag att välja bort "vita" om man nu ska/får uttrycka sig så. Diskriminering på två vis enligt mig.

Eller att dom som tidigare nämnt lockar företag att få "billig arbetskraft" genom att öppet gå ut med att de betalar för att en med utländsk bakgrund ska få jobbet istället för en svensk.


Det är klart, som en del argumenterar att många gnäller på att utländska ska jobba och göra rätt för sig och det är svårt för dom kommer inte ut i arbetslivet så lätt och det gör dom ju kanske genom denna satsningen.


Men vart tar dom pengarna ifrån?

För helt ärligt så har jag ingen lust att vara en av alla tusen som ofrivilligt får skänka pengar till saker som inte alls gynnar det jag tycker att pengarna ska gå till i första hand. Jag anser att ålderdomshem, sjukvård och skolor ska prioriteras till max, det är dit våra skattepengar prioriterades för och det är där dom borde prioriteras nu.


Varför kan man inte ge dom en vettig svenska utbildning, ha som krav att i samma sekund som de får uppehållstillstånd så ska dom sätta sig bakom skolbänken och få en bra, stabil och vettig svenska utbildning under ett halv år kanske mer och efter detta få dom möjlighet till ett år där de inriktar sig på en utbildning eller förlänga den de redan har och kanske efter ett halv år varva denna utbildningen med att ta ut dem på praktikplatser (motsvarar en gymnasiel utbilning på Komvux) eller ska dom ha ett jobb att gå till efter utbildningen och då menar jag inte bara till emigranter utan alla som kommer till Sverige oavsett anledning. 

Kan de inte sköta detta eller inte vill göra detta så dras uppehållstillstånd in och skickas tillbaka där man kom ifrån och får inte komma tillbaka på vist antal år. Utan gulligull, trettio chanser och omsvep.


På så vis hade inte AF blivit överbelastat och de nyanlä'nda hade inte känt att de gick där hela tiden utan framgång och veta att de söker jobb men kommer inte få något jobb för de har inte det svenska språket med sig och svenskar hadeinte tyckt att de "tar plats" i system där det ska vara hjälp till dom som faktiskt sitter i skiten på grunder som är ofrivilliga. För säga vad ni vill (och jag vet att det inte bara är utländska) men många stter på soc och andra bidrag för att de får mer pengar än de kanske får på de jobben de kan få och slipper göra någonting alls. Dessutom om de kan ta sig hit till sverige, hur fattiga kan de vara isåfall.. ? 


Fast det kanske bara är jag som tycker så.


Jag är ju en av dom som egentligen tror på att hjälpa nere i länderna ist. Men så länge kriget regerar så kommer nog inte den hjälpen att göra allt för mycket skillnad tyvärr. 


 

Av Sofie - 13 mars 2015 10:06


Den 13 har väl ingen missat att det är.
Jag roffa åt mig två linnen, ett att ha under och ett med mönster. Det som är under är värdelöst! Det rullar upp i ryggen och sidorna och samtidigt är mina byxor lite för stora i höfterna för på någon vänster har jag blivit mindre om höfterna och kan än ha byxorna som jag köpte nu sist. Bara en storlek större än min vanliga storlek. Sist jag vägde mig hade jag bara ökat med 5 kilo och då gick jag ner 3 under vecka 13-15 så ja..plus 2 då antar jag. Struntsamma igentligen..

Hmm, ja fredagen den 13. Jag vikar som so/historia lärare till niorna och det är ganska skönt, dom sköter sig själv och vet vad dom ska göra. Slippa tjat, gnäll och bli arg på dom för att dom inte kan hålla en männsklig ton. Vårvädret håller i sig och jag tänkte ta en kopp te på långerasten nu, men insåg att jag hade slut på te i väskan:/
Har alltid några påsar i väskan.

Men men idag kommer vår leverans från mathem.se, jag måste säga att vist, det är inte tvunget billigare, men det är verkligen värt det! Det kostar oss 50 kr att få det upp och in i hallen plus att nu när vi inte har bilen så slipper vi dra allt på buss eller cykel alt. Gå flera gånger.

Dom är alltid punktliga och verkligen serviceminded samt otroligt snabb service!
Jag eller vi är super nöjda!

Nu blir det varm choklad och passa på att ringa några samtal som har stängt sen:)

Ha en bra dag!

Av Sofie - 11 mars 2015 20:51Vi deckade båda två efter jobb och skola, riktigt skönt, vaknade med super foglossning dock, sambon stod för matlagning idag. Chili von carne, det är så gott och man har ju mat iaf lunch och middag dagen efter;)

Sen har jag faktiskt inte gjort något vettigt.
Mest legat och surfat, kollat /kollar på tv.

Analyserar dagen, jag är som ni vet nu en funderare och även om jag vet att jag är bra på det jag gör ( för att inte ha utbildning) så har man bra och mindre bra dagar. Idag va en bra dag, inget över dramatiskt, men högstadieungdomar av idag är så förbannat svåra mest hela tiden och jag vågar påstå att det är inte riktigt deras fel. Dom vet att dom kommer undan med det, men samtidigt så får dom inte heller veta varför grundskolan är så viktig att sköta.
Jag har funderat och funderar dagligen på hur man kan hjälpa och göra dom mer medvetna om detta, vad kan få dom att stanna upp och kanske tänka efter?

Hormonerna far runder lite när jag jobbar, annars är dom helt stabila faktiskt:)
Det som gör mig både frustrerad och ledsen nu är att även om jag kan bli riktigt irriterad och frustrerad på en del av eleverna och får bita mig hårt i läppen flera gånger om dagen så får jag dåligt samvete efter för jag vet att dom är ju inte så innerst inne.
Det är en fasad, ett sätt att hantera stress, osäkerhet, oro, rastlöshet eller motivatipnens frånvaro.

Ja, nä. Detta får tas tag i.
Jag har en idé, tanke, plan.
Men folk är så skygga för det " otraditionella" tyvärr.

Av Sofie - 11 mars 2015 15:12
Jag stod och tog te på jobb idag så hade en av dom andra som greja med kaffet precis bakom mig ställt sockret vid mig utan att jag såg det, så jag vänder mig och säger "var e sockret?" och samtidigt som magenputtar ner hela sockerskålen på golvet och dom börja skratta och jag säger "lungt, jag har hittat det !" och alla börja skratta jätte mycket.


Vi går in i vecka 23 idag och magen är som ni förstår lite stor nu. 


  

Och jag är super trött !

Så nu ska jag ta en powernap, idag står det chili con carne på menyn :DAv Sofie - 9 mars 2015 21:25Jag va inne och kolla på Blondinbellas blogg och kolla på deras video för veckan. 

Dom tipsade om något som heter babybuzz, en produkt som libero håller på att ta frams om jag personligen tycker verka vara skit smart och givande för paret men framför alltför mannen kanske. 

Ni kan läsa om Isabellas och Odds tanker kring det på Blondinbellas blogg. 


Jag va dock inne och kollade på videon för några dagar sen, men jag kopplade inte riktigt och stängde ner ganska fort. Men när Bella och Odd börja snacka om det så tyckt ejag att det blev intressant och jag blev nyfiken. Så jag gick in och kolla på hela videon och det va ju ganska coolt ändå måst ejag ju säga =) 


Jag kan tycka att det hade varit en rolig grej att ha, men sambon är inte lika inne på det här med "delaktighet" av själva graviditeten som jag gärna vill inbilla mig att män vill vara. Men jag vet inte, en del karlar är kanske helt enkelt inte på det spåret. Den hinner nog inte komma ut på marknaden så den passar vår tid heller. :)


Jag känner nog ändå att ha mar en pappa som vill vara med mer, vi är ju inte dom som ligger och petar på magen för att få reaktion eller blir till oss när barnet rör sig. Jag tycker inte att det är riktigt så jätte facsinerande som andra verkar tycka. Men jag tror absolut att har man en pappa eller är man ett par som gärna vill vara en del av att ha "kontakt" med barnet utan att sitta och klämma på mammas mage så absolut. Då är det ju ett guldläge för er =)

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ elftebudordet med Blogkeen
Följ elftebudordet med Bloglovin'

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se