elftebudordet

Alla inlägg under april 2015

Av Sofie - 8 april 2015 08:04


Well, hello There!

Har sovit så dåligt i natt, haft jätte mycket förvärkar, sammandragningar och ömmande. Strumpan har sprallat hela natten känns det som, men ja. Det är ju tur att man inte ska jobba.
Tog en morgonpromenad med hunden och det blev en kort runda, fy.

Men men, det får väl bli en lugn dag idag, fick trots allt mycket gjort igår och det är säkert därför som jag har extra ont i dag.

Annars är det bara bra med oss, vem är jag att klaga liksom:)

Kram!

Av Sofie - 7 april 2015 17:34


Det här med att ha God inställning och att det är till stor del din inställning till hur din förlossning upplevs.

Jag har lyssnat på barnmorskor, doktorer, läst böcker och texter skrivna av diverse olika personr som anses vara insatta och ha erfarenhet i ämnet.

Jag har sen jag fick mina första förvärkar försökt öva på andning och avslappning, även runt om så försöker jag tänka " det är inte hela världen" när det händer något. Ibland lyckas jag och ibland går det mindre bra.
Jag har följt Isabella Löwengrips blogg sen många år tillbaka lite sporadiskt, men sen hon blev gravid med sin son har hon varit en stor inspirationskälla och nu när hon varit och är gravid med cirka 13 veckor före mig så har hon verkligen inspirerat mig och jag höll fullkomligt med henne i hennes tankar kring prositivt tänkande, tänka " på sig själv", inte oroa sig kring " obetydliga" ting osv. Det har dels hjälpt mig fram med tanken, jag önskar dock att hon skulle lägga upp böcker i ämnet eller texter, jag vet inte om hon läser så mycket om det, just kring förlossning och graviditet. Men jag har och tänker fortsätta anamma detta och jag tror på riktigt att det funkar, hjälper och stämmer.

Komplikationer kan alltid uppstå. Det vet jag. Jag tycker bara att jag kan ju göra så mycket jag kan och sen får ödet ta över resten.

Om jag kan bidra att uppleva min förlossning som en bra upplevelse, så bra den kan bli.. då vill jag göra det.
:)

Av Sofie - 7 april 2015 12:27


Hur är läget nu i vecka 26?

Magen eller plutten, kanske mest exakt graviditeten har nått en ny nivå känns det som.

Framförallt så har liten och magens beteende förändrats. Jag har känt henne sen vecka 18-19 typ sen har det ju ökat.

Men om jag tänker bara en vecka tillbaka så har jag känt en tydlig förändring på hennes rörelser. Innan va det mest att man kände att hon rörde sig, just det här som en del beskriver som fiskar som rör sig lite, ett fladder på insidan typ och några lite hårdare knuffar.

Men nu kan jag dels både känna och se på magen när hon har hicka, magen kan få riktiga bulor som sticker ut rätt som det är eller riktigt bumpa runt. Jag känner riktigt när hon vänder sig tydligt och det senaste är att jag kan se typ rumpan eller huvudet, vad det nu är som rör sig som en liten bula som rör sig från ena till andra sidan på magen. Häftigt att se och jag kunde senast igår känna hennes huvud tror jag att det var genom magväggen. Enormt häftig känsla.
Så nära, men känns ändå så otroligt långt borta.

Sen har det känts några gånger som om hon typ pillar i fiffin, så det kittlas till. Det är tecken på att hon ligger redigt långt ner, vilket jag egentligen märker på många vis ändå:)

vad har hänt med min egen kropp då?
Brösten är inte särskilt ömma längre, men otroligt känsliga.
Det ömmar och stramar i underlivet, tydligen ett tecken på att kroppen övar inför förlossningen. Men det känns ju minst sagt konstigt och fel. Sammandragningarna kommer nu dagligen, tre-fyra gånger om dagen. Ibland mer och ibland mer sällan, där emot får jag lite ont i mellan åt. Vilket inte riktigt är rätt enligt bm. Men så länge det inte är outhärdligt eller blir ofta och regelbundet så borde det inte vara någon fara. Blir det värre får vi ju åka upp.

Foglossning och ligament kan också vara boven i dramat och jag vill inte fara iväg i onödan. Än är jag ju bara i vecka 26+6. Så jag är lite inne på att innan vecka 30 så händer det inget. Lite naivt kanske, men det håller mig lugnt iaf:)

Skötväskan ska packas, det har jag sagt länge nu, men idag eller imorgon ska den fixas och då får ni se vad jag har tänkt ta med mig:)

Men nu ska jag ut en liten promenad med vovven, sen dammsuga över och plocka lite. Blir nog en tupplur efter det och sen hoppas jag att se min fina sambos komma hem strax efter det.

Puss!

Av Sofie - 7 april 2015 07:29


God morgon på er!

Sambons klocka ringde vid 05.40 och jag kunde inte riktigt somna om för jag var hungrig och pluttan rulla runt som tusan. Så gick upp och ut med Diablo en liten runda, sen tog jag två mackor och nu ligger jag och halv sover vilket är tur för annars hade jag nog stått och sovit vid elva.

Så jag ska ta en stund till på kudden, Diablo har sovit sen nästan en timme tillbaka så jag kan lika bra göra det samma.

Sen tänkte jag försöka storstäda lägenheten. Får se hur många timmar det tar:) inget att stressa över ju, jag har all tid i världen känns det som och älsklingen kommer inte hem från efter fyra.

Har haft ganska ont i natt med, men har kommit på att ligamenten gör ondare och intensivare när jag är kissig. Så gick upp och kissade så lätta de:)

Men!
Vi ses sen!

Av Sofie - 6 april 2015 10:59



God morgon!

Idag gick vi ner på tvåsiffrigt, kan inte fatta!
181 dagar av 280 dagar har gått, tänk att man går i hela 280 dagar med en liten person i magen eller ja, livmodern.

Det är så häftigt!

Jag ska packa ner det sista super viktiga i bb väskan. Lite kläder till den lilla ligger redan där i, men papper, lite kläder och necessär till mig, lite annat bra och ha och sen ska jag skriva ner de få punkter i förlossningsbrevet. Som jag känner är nämnvärt och om Niklas tänker på något.

Det är ju ett tag kvar i nu, men lika bra att ha det gjort och isf packa om den efterhand.:)

Av Sofie - 6 april 2015 05:27



Vaknade med en väldig hjärtklappning och kände direkt att det va lite magkatarr som stod i halsen. Detta brukar medföra eller orsakas av hunger, så jag ligger nu och är ganska hungrig, loppan sparkar på, fåglarna kvittrar utanför och det börjar bli ljust.

Jag känner att det strax är dags för ett fiskdamm också.

Men klockan är ju bara halv sex och jag vaknade halv fem. Jag känner verkligen inte för att gå upp nu:/

Av Sofie - 4 april 2015 09:30


Go morgon kära vänner!

Vid sex igår kväll kom svärmor och hämta upp oss, blev pizza och massa skratt.

För min del fick jag nån dille på påskmust, men jag har alltid avgudar julmust och det är ju typ bara etiketten som är nytt, men det måste vara apotekanes, vi får se om jag kan övertala sambon till att gå bort med mig och köpa två( 4, för jag vet att det är extra pris på 4-pack;D)

Iaf, den lilla fick nog hicka av allt socker för hon hade en väldans hicka när vi kom hem, inte riktigt så som man brukar se att hela magen slumpar runder, men den hoppa till och höll man på magen så kunde man känna hennes hicka tydligt. Niklas min var så go när jag sa att hon hade hicka efter att han fråga om hon va aggro när han kände på magen:)<3

Det är så mysigt att känna mer och mer uppenbara saker, jag vet på ett unjefär hennes dygnsrytm, hur hon ligger och hon ligger väldigt långt ner så jag är konstant öm i nedre delen av magen. Men strunt i det:)

Hellre att jag känner henne. För mycket ( typ) än nästan inget alls..:)

Ha en super dag och glad påsk!

Ps. Jag ska lägga upp video sen, men det går inte via mobilen av nån anledning..

Av Sofie - 1 april 2015 21:11



Hej på er!

Ja, bilden talar för sig själv.
Skinksniztel, lite grönsaker och rotmos. Egentligen vill jag göra hemmagjord rotmos. Men idag fick det bli Felix rotmos. Den är helt okej med, sambon äter inte det, så det blev mos till honom.

Jag vill slippa börja på tabletter, dels för att jag har ett ändå problem, en ensam fobi. Jag har ingen dödsångest, ingen fobi för spindlar, ormar eller liknande, jag har inga såna " klassiska fobi grejer" alls.

Att svälja tabletter är inga problem. Det är tabletten i sig som är problemet. Indirekt finns det en dödsångest just med tabletter. Jag har någon sorts ångest rädsla att få allergireaktion och inte hinna in till akuten. Jag ser inte mig dö i skedet, men att va med om den kaosen som måste uppstå i en kropp som är med om detta.

Sen tycker inte jag att man ska trycka i sig tabletter för diverse saker, där finns så många " övriga" ämnen i tabletter så det som faktiskt är problemet, det finns i så små mängder så jag tror att dom i ett sånt här fall där jag börjar få lite dåliga järnvärden, så tänker jag att då försöker jag äta järnrik mat. Så hoppas jag att mina värden ska börja gå upp.

Men, ska börja sköta mig med frukten med. Jag vet att jag både mår bättre och blir piggare om jag äter grönt och frukt och väljer bort socker och sånt.
Det har alltid varit så och det är ganska logiskt, det funkar så för alla. Tyvärr förstår inte alla vikten i att faktiskt " gotta" sig med alternativ istället för godis.:)

Puss*!

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards