elftebudordet

Alla inlägg under maj 2015

Av Sofie - 23 maj 2015 13:50Tjena på er !


Ja, jag läser just nu överallt på alla olika sidor och grupper att mammor går över tiden, en del har till och med blivit riktigt arga för att barnet blir stort och växer snabbt på två veckor och sedan slutar det med dramitiska förlossningar, komplikationer och i värsta fall kejsarsnitt för att barnet är för stort för att föda varginalt. En del har vänt sig till utlandet, som tillexempel  Norge bland annar för att föda där istället.


Jag personligen tycker att vcka 41 borde vara gränsen. Efter så många veckor och månader med att påfresta kroppen också ska man gå och vänta i 2 extra veckor och riskera att barnet får komplikatione, livshotande till och med och mamman ligger under samma fara och det kan bli så dramatiskt, jag tänker att man vill väl ändå att mamman och barnet ska se förlosnsingen som en bra sak, mamman i synnerhet som minns den.


Jag hoppas innerligt att jag inte kommer gå över tiden, ja 2-3 dagar kan väl gå, men inte mer, jag vill föda varginalt, jag vill inte ha en 4.5 kilos klump som ska försöka ta sig ut genom min snippa av många anledningar och jag tror framför allt inte att det är hälsosamt för varken mamman eller barnet att gå över två veckor. Även om barnet inte visar tecken på att de skulle må dåligt så kan de faktiskt vända sig skrämmande fort och det kan bli ett så hemskt slut.

Som det känns nu kommer jag inte gå över tiden utan snarare föda lite tidigare, men man vet ju aldrig och så nära BF som möjligt vill jag men hellre innan än efter, vilket jag antar att alla mödrar tycker såklart=)


Något som också kan irritera mig är de där jäkla BMI siffrorna. De är så enormt farliga !

Jag ser inte mig som tjock, jag har aldirg blivit kallad tjock eller liknande, jag har kurvor, jag har lite höfter och jag har en putrumpa, mne jag kommer i en storlek 40(innan graviditeten) och jag kommer komma i det igen när magen har lagt sig och lite av gravidhullet försvunnit. 40 för mig är inte stort, det är i mångas ögon skit stort och sådär, men har man höfter, men liten midja och överkropp så är de faktiskt skillnad. Det beror på om man är stor med fet som väller ut över byxkanten och om man har faktiskt muskler.


Men enligt BMI kurvan lider jag av fetma, det är både nedvärderande, sårande och löjligt, min barnmorska tycker att jag ligger perfekt i kurvan till min kropp, mina läkare har aldrig sagt något om min vikt och dom berömer mig för min muskelmassa osv, så jag vet att jag inte är övervikt och lider deffinitivt inte av fetma.


Men de där skitet med BMI, alltså e kan nog förstöra mångas liv.

ANNONS
Av Sofie - 23 maj 2015 12:12Lunchinlägg blev det idag, jag vaknade ganska tidigt men så gick jag och vovven ut en promenad som blev en timme nästan, skönt att röra på sig så länge vi kan gå i min takt och det brukar funka när han fått kisa några gånger.


Jag har käkat frukost nu och glor bara på tv och slappar.

hade fått ett mail igår om att det fanns en match på landskronahems sida med våra önskemål, även om vi inte stressar med att röra på oss så söker vi om vi hittar något som vi känner passar oss. Men vi vill ju ha en trea och gärna med en uteplats och lite trädgård dels för hunden men också för vår skull.


Vist det fanns en matching men för 12 kvadratmeter mer och på andra våningen utan hiss så vill dom ha 15 500 kr cirka i hyra, det är löjligt. vem lägger såna summor på hyra, då är det bättre att bo i en billigare lägenhet och lägga unden 10 tusen om man nu har så mycket att lägga på hyra och köpa ett hus som du betalar till dig själv och du får tillbaka på sen om du i framtiden säljer huset. jag tycker att vår två är skit dyr och det retar mig att vi inte kan köpa ett hus i stället då vi hade kunnat få så mycket mer och bättre med trädgrd för de pengarna.


Men nu finns det inte möjlighet att köpa ett hus för vår del precis nu, vi kommer dit också. Så småning om, tills dess får vi nöja oss med det vi har, men en trea på så få kvm för 15 000 för att de ligger i landskronas "finare" delar är ju bara så förbannat löjligt. Men betalar ju inte för ytan osv, man betalar för läget, för att "Stadsdelen" man bor i heter Borstahusen.


Men men, Lördag idag och sambon ska iväg på nån meldoifestival fest senare i kväll och jag ska väl fix lite hemma, se om någon har lust att komma förbi och umgås ett tag och sådär. Vi får se vad dagen ger mig, men jag ska sy lite på lapptäcket och kanske ni får se en liten hörna av det :)

jag är inte helt säker på vad jag tycker om det än, men jag tror att det ska bli bra sen när det är klart, jag vill bara inte stressa fram de för då blir det bara slarvigt gjort, utan när jag känner att nej, nu är jag trött och magen gör ont då lägger jag undan de. =)


Hoppas att ni får en bra solig dag!

pussANNONS
Av Sofie - 22 maj 2015 16:01


Jag har inte haft problem med min längd, jag är nu i 27 års ålder 1.56 Inte så långt,men kunde varit värre.

Jag har nästan alltid varit kortast i klassen, jo de finns faktiskt de som är kortare än mig i vuxen ålder. Jag har aldrig blivit mobbad för min längd, men om någon försökt trycka ner mig så har vist " jävla dvärg" och liknande kommit. Jag kan bara skratta i såna lägen, är jag arg så slutar jag bry mig om personen i det läget. Nu.
När man va yngre så kunde de vist hugga till i hjärtat och magen och så. Men oftast har de inte rätt mig ett dugg, jag har som sagt alltid varit bekväm med min längd.

Men jag kan ibland undra hur folk tänker när de frågar " är det inte jobbigt att vara kort??" Den frågan har jag fått några gånger får jag erkänna. Ofta är de inte illa menat eller när det finns någon jätte lång person i sällskapet och folk börjar hojta " åh, ställ dig bredvid Sofie, ställ dig bredvid Sofie" eller de fåtal gång folk ( helt okända människor för mig på typ en festival) sprungit upp bakom mig och ställt sig som för att visa hur kort jag är jämfört med denna personen och tycka att det är skit kul. Men helt ärligt, så kort är jag inte och fast jag är under medel, kom igen... Lite vett i huvudet har du väl ändå eller de ekar tomt där inne??

När någon frågar mig " är de inte jobbigt att vara så kort" så har jag flertalet gånger frågat " nä, jag vet inte. Är de jobbigt att vara lång??" Då svarar personen nästan alltid " nä, alltså jag har aldrig varit kort ju.. "

Nä... Och jag växte inte till 1.90 och krympte till 1.56 Jag har aldrig varit lång...

Så med detta menar jag...snälla tänk innan du frågar så dumt...en del frågor är faktiskt dumma och en dum fråga får ett dumt svar.. Hur sur du än blir...

Av Sofie - 22 maj 2015 11:55Det är väl ingen hemlighet att jag inte är rädd för att snacka sex, intimitet eller liknande vid detta laget faktiskt så tycker jag att det är himla roligt !

Helt uppenbart har folk sex, på olika vis, på olika ställen, i olika ställningar med olika leksaker, hjälpmedel och utstyrslar. Det är nyttigt, kul och skööönt !


Ni vet även om ni har läst min blogg en längre tid att jag ofta klagar på att det i skolan och överallt annars är så himla tabu att ta upp, sitter man på biologin så snackas det inte om sex och samlevnad som en naturlig sak, sitter man på en faktiskt lektion där det är sex och samlevnad på dagens agenda så startar dom fucking åmål eller något i den stilen och sen ska det "diskuteras" runt ämnet. Men helt ärligt... f*ck fucking åmål =)

Är det konstigt att sextalk är tabu när lektionen som ska handla om sex inte handlar om sex utan om två tjejer som är förvirrade i sin läggning??


I vintras var fifty shades of gray huvudämnet av många anledningar, både bra och dåliga. Precis som när böckerna kom ut. Jag måste säga att böckerna vann med hästlängder i mina ögon dock. Men det fanns dom som gilla filmen och så är det, smaken är som baken helt enkelt och tur är väl de!

Jag gnällde ganska kraftigt på filmen och jag tycker fortfarande att det är inte värt pengarna. Men så va de ju det här med delade åsikter. Precis som vi har delade åsikter om allt möjligt så har man det om sex med, man har förutfattade meningar, man är lite tabu och man får inte prata om det där smutsiga som bara händer i sänghalmen. Men helt seriöst, hur många har sexat utanför sängen??


Ärligt, hur många känner sig fina, söta, snälla, fräscha och oskyldiga efter en bra runda??

De är väl ändå frihet, behag, nöjd, tillfredsställelse och andra behagliga ord som kommer upp i huvudet, kanske lite bus och lek med ;)


Så jag skulle vilja att ämnet kommer ut mer, öppnas upp mer, både för tjejer och killar, MELLAN tjejer och killar, killar och killar, tjejer och tjejer ja ni fattar. Mellan åldrar och så där, att man kanske inte vill ta upp nattens ligg med sin mamma och pappa vid frukostbordet är väl sunt. Men ring och sladdra med kompisen ( säg inte att du inte är en sån som kiss and tell, vi vet alla att de är inte sant. ;)), byt erfarenheter, testa er fram, prova nya saker, var lite busiga. Ha leksaker att testa med själv och hitta din njutning, på kinoshopping hittar du allt möjligt, roliga, busiga, sköna och snygga saker!

Jag uppmanar alla (över 18) som läser detta inlägget att gå in, köp minst en sak, behöver inte vara något överdrivet, något som du känner dig bekväm med, en snygg trosa att visa upp dig i för pojkvännen eller någon rolig leksak att överaska tjejen med under sexets framfart eller varför inte om du är singel eller pojkvännen är borta något härligt att roa dig med !
 

Bara fantasin kan begränsa dig ! ;D


Till er yngre läsare vill jag påminna om att tiden kommer när den kommer, man behöver inte vara först med det, man behöver inte känna sig pressad. När ni är redo då är ni det, men stressa inte fram det för att "alla" pratar om det .Tro mig hälften av dom som pratar om det har inte gjort det.


OCH glöm inte skydda er, var säker på att ni vill det och vill du inte eller ångrar dig mitt i allt så ÄR DET OKEJ !

 

Puss!


#Sex #fifty shades of gray #fucking åmål #intimitet #tabu

Av Sofie - 22 maj 2015 10:53


Fredag morgon och jag ligger fortfarande i sängen. Jag sov inte på hela dagen igår och deckare vid elva i sängen. Jag trodde att jag skulle vakna jätte tidigt som jag brukar göra, iaf ett par gånger mellan 5-9/10 när jag ner upp. Men idag vaknade jag elva och kände mig utvilad, dock vaknade jag av en förvärk. Men vad gör väl det!:)

Jag tänkte ta hunden på morgonpromenaden nu, han ligger visserligen och snarkar i nu så hur intresserad han är de får vi se, men ut måste han iaf:)

Jag köpte mjölk igår morse, den är akut nu vilket irriterar mig nått fruktansvärt för jag hade verkligen kunnat tänka mig lite flingor med mjölk, men det är sambons tur att gå och handla, dessutom är de inte lönt att köpa en liter till oss, vi tömmer en liter om dagen typ...

Men ja, sydde lite på lapptöcket till pluttan, ni får kanske se lite av de senare idag, det är inte mycket kvar på de och jag försöker dra ut på de:P

Jag hade hoppats på att dom skulle hört av sig i veckan om att dom kommer och fixar grejerna vi beställt, som vi bad om skulle va klart till mitten på juni. Men det ser mörkt ut med de... Vi får se, de tar ju bara en dag att göra de. Men sen behöver vi ju hjälp att tömma rummet och att ställa in allt plus ta ner och ställa in allt till lillan..Men än är där tid kvar:)

Men vi ses sen!
Puss!

Av Sofie - 21 maj 2015 12:53


Var och hämtade startboxen och ja, där var lite blandat. Där va två olika våtservetter, olika tester, ett sött hjärta att hänga i vagnen eller sängen osv. Ni ser på bilden.

Det jag fastnade för var de så kallade " tröstisar" jag har aldrig hört talats om de och jag tror inte på de heller.. varför skulle ett luddigt plåster trösta. Jag fattar de inte, de gör kanske de, men jag har svårt att se de måste jag erkänna.

Men de var kul att få iaf och snart har vi våtservetter för ett helt år, konstigt att alla skickar med det trots att det rekommenderas att man inte ska användas för mycket tvål och liknande på bebisen.. känns dubbelmoraliskt.

Men men!
Jag tackar, bockar och bugar:)

Pyss

Av Sofie - 21 maj 2015 10:57


Som ni vet va jag på föräldrautbildning igår, sista delen för mig. De skulle egentligen vara så att vi skulle se på en film om amning och sedan skulle papporna gå med en barnläkare/pappa och prata medan mammorna skulle va kvar och prata vidare om ämnet och ja relationen osv. Jag antar att männen kommer prata om samma sak, men för att en del kanske tycker att det är mer bekvämt att prata inför bara mammor och bara pappor så delas de väl upp.

Men sambon ska ha pappaträffen senare ist så dom också får sin del så att säga, vi pratade om amning, relationer, tiden efter förlossningen och kroppens förändring, tid att återställa sig och sånt. Inget man inte viste, men chansen till att få diskutera runt amning, att amma-att inte amma, är de lika bra med ersättning, är de okej att inte vilja amma, osv. Det är och kom upp så många frågor och det är ett så jätte laddat ämne just amning.

Men jag tyckte att vi va ett gäng tjejer på runt 12 Pers och alla fick säga och ha sin åsikt och ingen dömdes för det eller blev klagas på osv. Jätte skön känsla!

Nu ska jag göra vid mig och gå till apoteket och sedan netto, vi får se hur lång tid det tar. Det är inte mer än 5-10 minuter bord i vanliga fall, men jag har lärt mig att lägga på minst 10 minuter på allt..;)

Puss!

Av Sofie - 21 maj 2015 09:17


Har guld i mun, God morgon!

Ja, då det bara finns parkering till hälften av dom som bor i vårt område och man får inte stå på vår sida av området på torsdagsförmiddag och på andra sidan på måndagsförmiddag och parkeringarna som finns dom är så få och de äldre som bott här sen de byggdes typ dom behåller parkeringsplatserna som sen står tomma när de inte har bil för att deras nära och kära ska ha en parkeringsplats att bråka om.. ibland två. Istället för att låta oss som har bil få möjlighet till att parkera bilen.

Så iaf lång historia kort, jag fick gå upp nu halv nio och flytta bilen till andra sidan. Vi söker parkering så fort de kommer upp, men vi är väldigt långt ner i poängsystemet, då vi inte haft bil så länge och alltså inte behövt parkering.

Men solen strålar, himlen är molnfri de första jag kände när jag vaknade var loppan som rättade sig. Nu vill jag ha henne här, jag vaknar ändå med knappt två timmars mellanrum och ligger vaknen i ca 30 minuter..
Jag kunde lika bra ha någon att amma, byta blöja på, vagga till sömns..titta på!

Men men, nu har jag ätit frukost, lagt mig i sängen igen och tittar på tv. Jag ska gå bort och hämta ut paket på apoteket sen och gå förbi netto och köpa toapapper och mjölk. De ska dammsugas och diskas och förhoppningsvis orkar jag damma, men lite i taget och vila när det behövs.:)
Kanske om solen och vädret håller i sig så sätter jag mig och suger åt mig lite c-vitaminer med och färg:) magen får skyddas men benen och resten behöver ju inte vara likbleka;)

Puss!

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ elftebudordet med Blogkeen
Följ elftebudordet med Bloglovin'

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se