elftebudordet

Alla inlägg under maj 2015

Av Sofie - 20 maj 2015 19:10


Hej!
Idag gick vi ju in i vecka 33 och är nere på 55 dagar. De närmar sig med stormsteg och det är tur för även om jag inte känner mig så stor och inte har några hemska biverkingar så att säga så känns de som att det är dags nu. Jag vill inte vänta längre, mitt humör börjar utmana både mig själv och sambon och alla runt om med..de påverkar dock mig själv mest.. hon rullar runt och " trampar vatten" på på mina äggstockar känns de som och då och då hittar hon en nerv som gör ont. Huvudet trycker på högersidan på revbenet, det är väl egentligen bara det som är jobbigt för de gör faktiskt ont.
Men annars är de öungt så länge jag kommer ihåg att hålla ihop benen och resa mig med vikt på båda benen samtidigt. Annars känns de som om blygbenet går av på mitten..

Föräldraträffen blev inte som de va tänkt.
Men mer om det sen!

Puss

Av Sofie - 20 maj 2015 11:25


Hej på er!

Jag ligger faktiskt i sängen i nu, jag har sovit så dåligt, vaknat och behövt kissa 7-8 gånger, drömt de sjukaste drömmarna och vaknat med hjärtat i halsgropen och vaknade vid nio och hade jätte ont i huvudet.

Så jag va uppe och tog en Alvedon och sen la jag mig igen. Så nu vaknade jag och huvudvärken har lagt sig till någon sorts dov ömmande känsla i bakhuvudet, men hellre de. Jag är mega hungrig och känner att jag måste upp och röra lite på mig.

Vi ska egentligen inget mer än sista föräldrautbildningen idag. De ska bli spännande, idag ska vi först samlas en halvtimme sen delas tjejer och killar upp. Jag är så nyfiken på vad grabbarna pratar om, ska förhöra Niklas sen!;)
Inte ens barnmorskorna som håller i utbildningen vet f.kr det är en manlig barnläkare och pappa som tar över gruppen med killarna och vi ska gå igenom ja amning osv med barnmorskorna. Spännande!:)

Men ni ska få höra sen!:)
puss

Av Sofie - 18 maj 2015 16:25


Vid två vårt jag hemma och var tokhungrig och än mer trött, så sambon hade startat våffeljärnet, jag slängde ihop smet lite snabbt och gjorde två våfflor till mig, grädde och jordgubbssylt på de och i samma stund som jag hade svalt sista tuggan så deckade jag. Klockan ringde vid kvart i fyra och nu har första maskinen sats igång, tyget till vagnen och allt där till ska tvättas plus de lilla vi har med.

Min allergi går i berg och dal hela tiden, de kan börja klia något fruktansvärt rätt som det är och börjar nysa, ögonen rinner, näsan tjocknar till sig osv. Sen kan det lätta och inte känna någonting på ett par timmar. Mycket irriterande.

Men men, jag tänker inte göra något annat än tvätta ikväll och laga mat. :)
Puss!

Av Sofie - 18 maj 2015 08:17


Go morgon!

Klockan ringde halv åtta och jag låg och drog mig till åtta. Nu sitter jag och äter macka och känner hur loppan sprallar för fullt.

Ska snart iväg och i eftermiddag hoppas jag att där är tvättetid. Vi har inte så mycket att tvätta men jag vill tvätta en gång i veckan och hålla tvättberget nere. Då vi bor på tredje våningen utan hiss och tvättstugan är i källaren så är de skönt att inte ha så mycket var gång. :)

Men iaf, vi får se vad dagen bjuder på. Igår blev sista disken ren iaf. Det är skit jobbigt att diska nu när magen är ivägen. Man får på något vis luta sig över magen och ja nästan disken med:P
Ryggen tar lite stryk då, så man får ta lite i taget:)

Men nu ska jag äta upp de sista av mackan och sen göra vid mig och ge mig iväg!
Puss!

Av Sofie - 17 maj 2015 19:29


Hej på er!
Nu är vi hemma, käkat och fixat lite. Vi hämtade hem vagnen och allt där till och tog en fika samtidigt. Pannkakor och grädde med sylt har aldrig varit så gott!

Vagnen är röd och grå, super snygg enligt mig och de är sitt-/liggdel och bilstol.
Super praktisk på så vis att man kan sätta bilstolen på vagnen istället för ligg och sittdelen och ha den bara att asa på när man ska handla och slipper flytta på henne om hon somnat i bilen osv. Skönt och slipper bära på henne med.

Just nu har jag ganska ont i nedre delen, som mensvärk och tryck i underlivet. Men jag är väldigt trött med och då brukar jag känna av värkarna lite mer.

Nu hoppas vi bara att dom gör klart grejerna som ska fixas i lägenheten snart så vi kan ställa fram och fixa till henne.
Nu känns de verkligen!:)
Nu känns de nära, framför allt när vi stod där vid bilen och skulle lasta ut allt från bilen och var både lite osäkra på hur vi skulle sätta fast och fixa med vagnen:)

Ska nog lägga mig i ett bad när jag smält maten, känns som att hon trycker ner väldigt mycket:P

Sen blir de film och somna tidigt. Ska upp i relativt god tid imorgon..för att va jag;)

Puss!

Av Sofie - 17 maj 2015 10:54


God morgon!

Vaknade vid sex och var tok kissig !
Rusade in på toa .. eller ja få fort de just nu går iaf;) och somnade om, vid nio hade jag vaknat en gång i timmen och denna gången var de hunden. Så jag gick upp och tog en promenad med honom, nu har jag ätit lite frukost och ligger små trött i nu och känner små knuffar från vår lilla.

Det är som om hon kan höra mina tankar. Så fort hon inte rätt sig på ett tag och jag börjar fundera på om de kanske inte är bra så sparkar hon till. Hon är mest aktiv på kvällen runt tio så än är de inget orosmoment. :)

Idag ska vi hämta vagnen och bilden osv, ja de absolut sista som vi inte har hämtat hem än och en fika hos sambons moster, länge sen vi träffa dom och deras barn så de ska bli mysigt:)

Men just nu ska jag ta en minipowernap för jag blir så himla trött efter att jag har ätit..:P

Ses senare!:)
Puss!

Av Sofie - 16 maj 2015 17:25



Så himla gott de blev!
Utgick från en super tråkig tonfiskröra med bara creme fraiche och majonnäs, salt och peppar som jag hitta på Internet när jag letade inspiration och fräsa till den!:)

En tonfiskburk i vatten som fick rinna av sig ordentligt.
2 dl creme fraiche
ca 2 msk majonäs
1 hackad rödlök
1 msk gräslök
1 msk dill
salt och peppar.
Blanda allt, låt stå och dra en stund.

Pasta till de, en enkel sallad hade varit gott till men orkade inte:P

Av Sofie - 16 maj 2015 15:30


Det blev ingen loppis idag, de va lite osäkert väder och halvkass värme. Då kommer så lite folk, framför allt i Landskrona. Så vi bestämde att köra till bakluckeloppisen nästa helg i stället. Då ska de dessutom vara fint väder så då kommer de jätte mycket folk. Det är kanon!

Så jag tänkte städa lite, dock ligger jag i soffan och bara är just nu. Men ska röja i köket snart, jag vill att dom ska komma och fixa golvet i sovrummet så vi kan ställa i ordning och börja fixa till lilla loppan, se vad vi verkligen har och om vi kommer på något som behövs. Jag tror inte att vi behöver något, vi har allt som behövs för den första månaden iaf, bara blöjor och våtservetter och nått litet på apoteket men knappast något som vi behöver rusa iväg för.

Sen vill jag att dom ska komma och byta bänk och spraymåla skåpsluckorna och lådorna. Så de blir klart och för att jag tycker att de ska bli spännande;)

Sen är det även för att jag vill kunna se vad vi har på vinden, just nu staplas allt på vartannat och helt rörigt med allt tycker jag. Men där är nog inte rörigt egentligen. De är bara att hennes grejer tar mycket plats på vinden och jag gillar inte att ha röra.

Jag vill att hon ska komma ut nu med, dels för att jag och vi såklart längtar efter henne men även för att jag vill börja träna igen! Jag har en sjuk tränings/gym abstinens, jag kommer ju inte kunna köra på direkt efter förlossningen. Men ändå:)

Men ja, vi får se vad som händer idag. De blir nog inget storslaget;)

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards