elftebudordet

Alla inlägg under maj 2015

Av Sofie - 16 maj 2015 07:54


God morgon!

Vaknade helt stop i kranen, svullna ögon och nyst 11 gånger på 30 minuter.
På riktigt alltså!

Men klockan ringer om några minuter, så blir de göra vid sig, frukost, fixa de sista och sen iväg på loppis. Hade hoppats på soligt idag med,,men så länge det inte regnar så är jag nöjd, hoppas bara att de kommer mycket folk nu!!

Det är bara till 13, men det är dock 4 timmar och de är inte lönt om de regnar, med tanke på att vi är ute.. :/

Så kom igen nu solen!

Men vi hörs sen så får ni veta hur de gått:)
Kram!

Av Sofie - 15 maj 2015 22:20



Fredagsmys blev de verkligen, vi skulle egentligen bara åka ut till mina föräldrar för att fika lite snabbt och sen hem.

Men det slutade med att sambon klagade om att han blivit lovad grillad flintastek sen föra året och rätt som de var så var vi och mamma på väg in till stan för att rasta hunden och handla flintastek och tillbehör medan pappa värmde på grillen.
Guuud så gott det var!!

En riktigt mysig och enkel kväll, kom hem vid halv åtta och då badades vovven, sedan blev det en tur på vinden och städa ut diverse ställen i lägenheten inför loppisen imorgon. Men jag insåg snabbt att här var inte så mycket som jag trodde. Helst av allt hade jag velat riva ut alla plagg utom kanske fem-sex stycken och köpa helt nya saker, en helt ny garderob, men de får nog vänta minsann, framför allt till min kropp faktiskt är min igen. :)

Nu är jag jätte trött i huvudet och kroppen och har lagt mig på soffan och sörplar i mig en kopp te precis. Funderar på att flytta in i sovrummet och de filmen som precis började där istället, lika punktlighet som vanligt började bebis sparka och knuffas och leva rövare lagom till tio. Kruxet är att jag är ganska öm i magen och hon blir starkare och starkare och de märks. Än är mina revben skonade som sagt, dock får jag sparkar ner i tjejmagen och vad som känns som underlivet med jämna mellanrum, urinblåsan har fått x antal smällar med. Dom gör ont!

Men, jag mår bra och har mått bra hela tiden bortser från ont här och där ju så vem är jag att gnälla nu:)

Av Sofie - 15 maj 2015 11:26


Go dag på er finisar!

Idag är vi nere på 60 dagar, två månader till vecka 40. Mitt del mål ( för att inte bli helt galen av detta) är nu vecka 35 och jag är i 31+2. Så de ska jag nog klara, sen blir de 37 och sen 40.

Det är många känslor som rör sig i kroppen just nu och många tankar som fyller huvudet. Fast jag inte kommit till förlossningsoron än, jag säger än för jag tror att alla alltid känner iaf lite oro inför något som man aldrig varit med om, framför allt när man vet att de kommer och " ska" göra ont. Men än har de inte slagit mig, vist funderar jag runt de, runt hur hon kommer se ut. Om hon kommer ha sin pappas Goa kinder med smilegropar i eller mammas fötter, för dom är enligt mig bättre än pappas och om hon kommer växa om mig i tidig tonår vilket jag hoppas lite iaf, jag har inte haft problem med min längd, men jag vet att många andra har problem med de..

Om hon har kristallblå klara ögon som jag är så svag för och som hennes pappa har och utnyttjar min svaghet för till fullo eller mina blå/grå djupa ögonfärg. Kommer hon som jag att bli pappas flicka eller mammas tös eller får vi turen att hon töjer sig till oss båda vilket vi kommer jobba hårt för.

Blir de mammas temperament eller pappas, blir hon praktiskt lagd eller ett läshuvud?
Det är så många frågor, så många funderingar och tankar.

Jag bollas mellan taggad och " detta kommer jag ångra" känsla. Inte ångra henne, aldrig. Men att de börjar kännas nu. De där orostankarna. Antar jag, men jag vet att när det väl är dags så kommer jag va super taggad och säker. Jag är alltid såhär när något nytt är på väg, jag gillar inte för drastiska förändringar och tänk, på ett par sekunder kommer hela vårt liv att förändras.
Behöver jag då vänta så blir de värre och ju längre jag får vänta ju värre blir min oro och fler misstag, tabbar och fel hittar jag på vägen.

Men men, nu blir det duschen:)

Av Sofie - 14 maj 2015 10:14


God morgon!

Röd dag och klockan är tio, jag har legat och lullar med mobilen sen lite i nio, löst lite bloggar, glott på Facebook och så där. Det är skrämmande hur länge en telefon kan sysselsätta en!

Angående Facebook så funderar jag starkt på att stänga/avaktivera den ett tag. Jag är trött på en hel del människor och jag vet att alla har rätt till sin åsikt. Men när folk börjar prata som om de känner mig och dessutom känner mig bättre än mig själv eller min partner och dessutom inte kan inse att alla är faktiskt inte lika slutkörda i kontoret som de uppenbarligen har erfarat eller varit för korkade själv att stanna hos då känner jag att nä. Innan jag skriver något som jag antagligen kommer ångra så bara pausar jag.

För mig ska Facebook vara kul och de ska kännas härligt att logga in. Men just nu känns de som ett irritationsmoment bara. De är bara tråkigt att jag har min grupp där, som jag tycker är ganska kul!

Bloggen kommer jag dock att fortsätta skriva på. Så uppdaterade blir ni ändå.

Men, ja frukost och väcka älskade nu tänkte jag, vi hörs säkert mer sen!

Kram

Av Sofie - 13 maj 2015 20:53


Go kväll fina ni!

Det är kul att lite kommentarer ramlar in hipp som happ, glest men dock.
Fortsätt gärna med de!
De känns lite extra kul och mysigt att logga in:)

vecka 32
Magen växer som den ska, hon ligger just nu iallafall med huvudet snett ner mot vänster äggstock och sparkar mest upp mot högersidan, revbenen har hon skonat änsålänge. Det är skönt och mycket snällt av henne:)
Jag har bara gått upp 4 kg plus/minus något eller några gram. Men som barnmorskan sa så är det just min graviditet som väger, barnet, vattnet och moderkakan. Sen har man ju en liter mer blod i omloppet nu i slutet. Det väger säkert lite med.

Jag mår bra men trött, öm och otålig men annars är det som vanligt. Jag känner henne mycket och ofta nu, det är inte längre små mysiga knuffar utan ordentligt så magen bullar sig på alla vis och rätt som de är får man en spark ner i underlivet så man hoppar till eller rent av i reflex flyger upp.
Fogarna i blygbenet fortsätter ömma, de stramar och så men det hör ju trots allt till. Än är där inga tecken på bristningar någonstans heller, vilket jag är glad över. Men de kommer kanske nu i slutet när magen tar sig en växaspurt.

Idag var de som rubriken säger även andra föräldrautbildningstillfället.

Bedövning och hjälpmedel vart de denna gången. Vi eller jag är ju ganska säker och bestämde på vad jag vill använda i huvudsak och absolut inte alls vill ha. Sambon är medveten om det också, vi har pratat om de men som sambon säger så är det ju i slutändan upp till mig.
Han kommer ju inte ha ont.

Det betyder inte att de inte kommer vara jobbigt för honom, han ska sitta hjälplös och se mig ha ont, " plågas" och vara lika medveten om de som mig att detta är ju för vår dotter, snart får vi träffa henne, snart är hon ute hos oss och ett nytt kapitel i vårt liv börjar.

Min kropp kan detta, instingkten kan detta, vi ska bars hoppas att vi slipper komplikationer. Även om jag vist är orolig och tanken om " tänk om jag inte klarar smärtan" har slagit mig många gånger så är jag nyfiken, spänd och förväntansfull inför att utmana och testa min gräns, min häckar anama, min tankes kraft!

Det är en häftig känsla.
Vi, jag och den jag älskar mest av allt på jorden skapar ett nytt liv, en liten person som en lite från mig och lite från honom. Det är en enormt häftig känsla!


Fick hem lite grejer från apotea och även babyland igår med, kul!!:D

Av Sofie - 13 maj 2015 09:15


Efter morgonrunda blev de frukost, så nu ska jag käka de och glo på tv och dricka mitt älskade morgonte!

Jag tycker att jag har sovit ostört inatt eller jag har gjort de men ändå känns de som efter den lilla rundan med vovven så känns de som en hel dag på jobb.

Men så är klockan bara nio så lite frukost så att liten somnar om och te så somnar jag nog också om en stund:)

Så, vi hörs sen!:)

Av Sofie - 12 maj 2015 15:15


Hej!
Kontrollen gick bra idag:)
Hon hade växt 3 cm sedan sist och hjärtat lät lika stabilt och starkt som vanligt:)

Magen växer precis lagom och krämperna jag ligger inne med små skratta hon åt och tyckte att så länge jag inte tyckte att de var för jobbigt så lät de fullt normalt.

Liten låg åter igen snett genom magen, med huvudet precis under mitt revben, där hon har hållt sig större delen av graviditeten och även där jag domnar av på en decimeters fläck ungefär. Det är antagligen därför som jag får räliga smärtsamma stötar i underlivet för att hon sparkar där, då hon inte vänt sig än. Men det är där gott om tid till:)

När vi skulle gå hem blev jag jätte illamående och otroligt trött. Så väl hemma blev de en bulle och sen somna jag typ direkt, nu kl fyra är de tvättedags. Så jag tänkte sortera och fixa lite, om jag orkar ska jag diska innan det är dags för mig att börja med maten, de blir gryta och ris eller potatis samt lite kokta rotfrukter tänkte jag:)

Puss på er!

Av Sofie - 12 maj 2015 08:11


God morgon!

Klockan ringer halv, men jag vaknade första gången vid halv åtta. Slumrade till igen och vaknade nu istället med någon underliggande huvudvärk. Tror att det är spänningshuvudvärk. Men ja, ska ligga och slappa lite och se om de släpper:)

Vid tio ska vi på ruk, rutinkontroll på mvc. Mäta magen, blodtryck och så antar jag.
Jag ska ta upp de här värkarna som kommer och går under dagen, jag tror att det är ligamenten eller växvärk, men de känns inte som innan( sist jag hade en växa-period) men åh andra sidan så är ju inte magen som då heller:)

Det ska regna hela dagen så de passa kanon att jag har söndag idag ist, eftersom vi va iväg i söndags. Så de blir tvätta och plocka lite här hemma i eftermiddag:)

Men nu ska jag slöa till klockan ringer sen blir de morgonrunda med vovven, frukost, göra vid sig och iväg.
Ses sen!

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards