elftebudordet

Alla inlägg under september 2015

Av Sofie - 4 september 2015 20:11


Jag är så trött på människor eller ja, många människor. Jag läser lite olika bloggar och har Facebook och sådär. Jag använder sociala medier till vis del och en del dagar använder jag de mer än andra.

Här om dagen hände något fruktansvärt till havs och de är givetvis tragiskt. Men hur mycket vi så långt ifrån ger varandra kommentarer, pikar, arga ord osv så hjälper de inte dom ett dugg, de gör inte kriget mindre, våldet mildare, våldtäkter mindre hemska eller denna händelsen.
Inga textbilder och snyfthistorier i världen kan hjälpa, dom är bara irriterande och en del riktigt löjliga. Jag tänker inte säga något om de gjort rätt eller fel i att sätta sina barn på en (vad jag förstått) båt i riktigt dåligt skick. Min tanke är om de är så illa att man anser att det är värt att riskera sitt och sitt barns liv då kanske de till och med var bättre för deras skull att ta sig vidare till nästa liv. Jag vet ärligt talat inte, ingen kan sätta sig in i den situationen.

Det jag där emot kan ha en åsikt om är att det är för jävla tröttsamt att höra kommentarer som " hon har kläder på kroppen iaf, de hade kanske alla barnen på båten." Eller liknande. Alltså helt ärligt, vi kan inte sluta leva och tänka i vårt nu för allt hemskt som händer i världen. Detta här, att jag sitter med min dotter i famnen, gråtandes, arg och trött och vill inte somna. Hon har förvisso bara blöja på sig nu, men hon är hel och ren, tak över huvudet, maten är klar inom två minuter om hon blir hungrig och fryser hon ligger en hel, ren och mjuk pyjamas på armstödet av soffan vid mig. Hon kan när som helst bli badad, duschad, få vatten och har rent vatten i sin ersättning och ja, tro mig tanken på om som hänt om jag som inte kan amma hade bott i ett land utan rent vatten hur hade hon mått nu? Hade hon haft sina Goa lår att klämma på så hon skriker av att det kittlar, hade hon haft dubbelhaka som är så sött på di små, hade jag haft möjlighet till att " tycka att barn ska va rultiga" när de är små.

Nä, jag är inte en hjärtlös jävel som inte vill prata om allt ont som händer. Men det blir inte bättre för att vi som inte kan göra mer än att skicka saker, hjälp och pengar blir lika avskyvärda mot varandra.

De som händer här måste vara de som först ses annars kommer vi snart få börja leva på gatan allihop för att " det ska bli rättvist".. ni fattar att de inte blir rättvist i världen för att vi slutar ta på kläder på våra barn va???

Av Sofie - 4 september 2015 06:10


God morgon på er!

Jag vakna för knappt en timme sedan med Isabella på magen som höll på att vakna. Jag viste knappt var jag var, minns inte att jag somnar eller att sambon sagt go natt och hans klocka ringer om 5 minuter(06.00). Haha!

Så jag fick sova 5.5 timme på rad i natt och de känns verkligen! Huvudet känns som de kommit fatt på något vis. Himla skönt!
Nu är Bella matad, rapad, fått ren blöja och ligger och sover åter igen på min mage men så fort N vaknat så ska jag lägga henne i sin säng så jag kan äta lite frukost och om jag har tur, hinna duscha!:)

När de varit några nätter som jag sovit dåligt eller haft en stressig dag då gör jag såhär, sover med henne. Antingen om vi somnar som i natt i soffan eller om vi lägger oss i sängen och hon sover sidan om mig, nyckeln är att hon ska sova på mage för då sover hon som bäst och på natten när jag själv kanske somnar längre stunder känns de bättre att ha henne på mig så jag vaknar om hon lägger huvudet neråt.
Nu är hon den tre veckor tillbaka så pass stark i nacken att hon kan lyfta och vända de själv och ännu starkare nu så de är väl egentligen ingen fara, men hon är dock i riskzonen i nu så jag försöker kompromissa med hennes behov, mina mammamojjor och rekommendationer.

Men men nu blir de frulle, för nu kom sambon upp!:)

Av Sofie - 3 september 2015 20:39


De är två toktrötta tjejer som landa i soffan nu. Snäckan somnade efter lite gnäll och tjurigheter men nu sover hon iaf.

Vi hämtade en soffa innan idag, dock hade sambon missat att dom hade katt, sånt som händer men nu ligger jag med kli i halsen, snorig och sådär. Jag är kattallergiker, en del katter tål jag och kan ha dom och mysa hos mig. En del katter är som nu tyvärr, de räcker att dom rört saker eller kläder.. ..

Men får dammsuga soffan ordentligt imorgon, plus tvätta tyget. Så hoppas att där är ledigt imorgon eller lördag:)

Nu blir de te och chokladbollar och tv medan lillan sover. Så ni får ha en bra dag:)

Av Sofie - 3 september 2015 10:20


Har matat och fixat med tösen, nu äter jag frukost och ska ta på mig och göra vid mig så fort jag ätit klart.
Vi ska möta min mamma i stan och hålla henne sällskap medan syrran klipps. Jag ska försöka hitta typ tights eller liknande till Bella med.

De blir första " långa" promenaden sen förlossningen. Så egentligen är vi sent ute och borde börjat gå. Men jag orkar inte stressa. Så mor får helt enkelt vänta nån extra minut.

Men, hörs!

Av Sofie - 2 september 2015 13:53


Idag har jag unnat mig lite lyx, för mig är de det iaf då jag inte har gjort de sen jag gick i gymnasiet. Jag har varit hos min kusin som har egen salong där hon har nagelvård, fixar ögonbryn, fransar och sånt. En skönhetssalong och himla duktig är hon!

Jag noppa brynen och färgade brynen och fransarna. Jag är inte så mycket för smink, just nu har jag inte nånting alls hemma, de närmsta jag kommer smink just nu är vän läppbalsamet som ligger kvarglömt i min gamla festväska. Men jag tycker om att se fräsch och " vi gjord " ut. Då mitt hår sköter sig själv och jag lägger max ögonskugga, ögonpenna och maskara. Om jag slår på stort och är på extra " göra-mig-fin"- humör så åker de på foundation om jag har någon hemma.

Men just nu har jag som sagt inte nånting, därför passa de bra med detta. Då slipper jag bry mig;)

Jag ska göra något med håret, slänga i något ljust tänkte jag. Har inte bestämt hur drastiskt eller hur jag ska göra de dock. Får fundera på de lite:)

Men idag tackar jag för min halvtimmes lyx:)

Av Sofie - 1 september 2015 12:01


Jag har aldrig haft problem med att få dagarna att gå, även när jag är hemma hela dygn i rad. Jag har inga problem med att glo på tv en hel dag eller läsa en bok i flera timmar i sträck, jag får inte dåligt samvete för att vara lat.

Jag älskar fartfyllda dagar, de månaderna som jag jobbade på hållplats och hanterade evenemang, caféet och massa annat samtidigt, jobbade ibland 8-22 och sov i en av sofforna när de var lunch. Dom dagarna älskade jag, ju mer att göra desstu gladare var jag!:)
Jag älskar att ha massor att göra men jag har inga problem med att lata mig i flera fleradafar. Hade jag kunnat så hade jag haft de så som på hållplats alla då får i veckan eller måndag till fredag iaf. Nu funkar de inte då vi har vår lilla, men en eller två dagar i veckan hade de inte skadat någon om jag körde dubbla pass.

Jag funderar på hur jag efter mammaledigheten ska fortsätta, jag har inget jobb att gå tillbaka till egentligen. Jag hade säkert kunnat komma tillbaka på mina gamla skolor igen, utan problem. Men de börjar bli dags att stabilisera sig mer.

Jag vill plugga, men är rädd för att inte komma in eller att inte klara de med en liten, jag brukar iofs klara många saker samtidigt, men de har inte handlat om mitt barn. Prioriteringen är förändrad, dock tror jag på utbildning. Vi får se, rastlösheten har börjat infinna sig, mitt huvud stimuleras inte. Måste komma på något:)

Av Sofie - 1 september 2015 04:03



Haha!!
Flummiaste ever!!

Sitter och kollar på tv och fördriver tiden då dottern min inte är trött och vill helst tramsa i mammas famn. Då knappedosan ligger för långt bort för att jag ska orka klydda och ta den så de blir de som går på 7an nu fram till de är dags att sova igen. Vilket antagligen inte blir tillräckligt snart;)

Men jag fick två timmars sömn innan så det är ganska lugnt, jag försöker att inte boka något innan klockan tolv dagen på dagen just för att vi har inte riktigt fått in en vettig dygnsrytm än och de är väl inte riktigt så nödvändigt än heller, men håg försöker vända så hon sover på natten ett längre pass, men jag hatar att hålla henne vaken och de är nästan omöjligt med och jag vägrar väcka ett sovande barn om det inte är absolut nödvändigt.

Just nu tar hon mini tupplurer "sittandes" bredvid mig.

Men men nu flummar vi vidare framför detta Haha!!!

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards