elftebudordet

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2015

Tänk att lilla du va där!?

Av Sofie - 16 oktober 2015 14:33


Jag kan inte få in i huvudet, tänka mig, hur min mage såg ut, jag tyckte aldrig att magen va jobbig. De va bara de sista två veckorna som var jobbiga och som tog på mig.

På BF stod jag i bikiniöcerdel och jeansshorts ute hos mina föräldrar och tvätta bilen, samma dag som vi åkte in på bb va jag i full gång med att få rätt på möbleringen här hemma, då va jag 6 dagar över tiden och morgonen därpå föddes hon.

13 kämpiga timmar, men de var inte så jobbigt som jag trodde eller jag minns inte att det var jobbigt, jag var så trött och hade missbrukat lustgasen ganska kraftigt så när jag var helt öppen stängde dom av den för jag hade bet om att vara så medveten som möjligt vid själva förlossningen.

Sambon fick se mig i ett tillstånd som skrämde honom och han var fast besluten om att de minsann inte blev fler barn. Förlossningen tog mer på honom än på mig. Men jag förstår honom. Jag har en minneslucka på två timmar har vi kommit fram till i efterhand, de hände och sas saker som jag inte har en aning om. Jag tror att jag har somnat en stund, men sambon säger att jag var vaken hela tiden.

02.00 var jag fullt öppen och sekunderna efter dom sa de vakna jag till liv och fick nån adrenalinpåslag. Allt jag tänkte på var att jag ville få ett slut på detta och att det var genom att få ut henne. Hon hade dock lagt sig högt upp så de blev ett jobb med att få ner henne och kämpa emot krystvärkar.

Men när jag väl fick krysta så va de ingenting alls, lyckligt vis så hade jag inte direkt ont av krystvärkarna.De va mer kraften i dom som tog på mig. All övning med andning och koncentration försvann. Jag kämpa med de men de kunde hjälpt så mycket mer.

Många säger att man glömmer smärtan direkt efter. De gjorde inte jag, de tog minst 1 månad innan tanken på ett barn till ens fanns med i framtiden. Men för Isabellas skull vill jag ha iaf ett syskon. Nu, 3 månader senare så kan jag tänka att ja, om några år. Då kan vi tänka på de. Men jag känner inte mig läkt efter förlossningen än, fysiskt är jag läkt sen flera veckor sen. Men psykiskt är de kvar och de är inget jag mår dåligt över, men de är lite bearbetning kvar.

Magen skulle saknas, den kunde inte vara mer oönskad. Jag hade inga problem med att ha mage eller att gå upp i vikt. Men den är verkligen inte saknad.

#tillbakablickar

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards