elftebudordet

Direktlänk till inlägg 28 januari 2017

Oskrivna regler som han inte fattar?

Av Sofie - 28 januari 2017 11:32Hej på dig!

Har du man,pojkvän, sambo, eller flickvän?

Ja, jag är gift, har en dotter och bor i ett parhus just nu. Vi är en typisk Svenssonfamilj, borträknade våra intressen kanske.

Har du precis som jag ibland kommunikationsproblem med din partner?

Idag skrattar jag oftast åt de, men ibland kan de driva mig till vansinne.

Jag funkar så att jag tycker att vi är vuxna i huset, vi har samma ansvarar, samma förutsättningar, samma vilja om att ha ett fint hem och vi har en relativt jämn uppdelning fast ändå inte alls.

Anledningen till att jag säger de är för att jag jobbar inte heltid. De gör han.
Jag är lite mer pedantisk än honom.
Jag ser problemet och de röriga, de gör han mrd men han ser inte problemet i de.
Jag anser att om de är stökigt då plockar man undan de,de gör inte alltid han.

Men.

Jag och min N har problem med de här att fatta själv. En del saker kan jag inte förstå varför han blir så uppjagad över, oftast spel, dator eller annat teknikrelarerat.

Jag tycker att om jag säger att de behöver dammsugas, men jag måste köra och handla. Då antog jag långe att han skulle tänka att han kunde göra de.

Kl fem var dag äter vi middag, de är rutin för bellas skull och för att de inte sks bli för nära inpå nattning. Om jag inte börjar laga mat och inte har sagt åt honom att han ska göra mat idag då säger han inget från timmar senare och typ" ehm..Ska vad vi äta idag? " de är oskyldigt, han har spelat eller grejat med något och glömt tiden. Men då exploderar jag inom mig.

Om de är vila för bella så kan jag säga " ska du ha välling och vila, pappa kanske ksn göra de så går vi och bytar om gumman" tar henne i famnen och går upp i tron om att han gör dem får gå ner senare och frågar var den blir av var på jsg får svar att jsg får ju säga något. Här tänker jag att jsg ju indirekt gjorde de. Kanske fel av mig.

Tvätt, tvätt ska läggas i tvättkorgen i tvättstugan eller i tvättkorgen i badrummet på övervåningen. Den ligger alltid vid sängen på hans sida. När jag sen inte har tvättat hans kläder eller för em gångs skull dratt ihop hela högen och slängt den i tvätten då vart de fel. Hur vet jag vilket som är tvätt och inte tvätt lixom??

Jag umgås med bella dygnet runt, sedan 1.5 år. Jag hör på hennes gråt, skrik, ljud vad hon vill, jsg vet ungefär när på dygnet som hon vill ha mat och hur länge de gått mellan måltiderna och dricka osv.

Därför blir jag frustrerad när han inte fattar vad hon menar och hur kan jag veta?!.. Enkelt,precis som jag nämnde tidigare, han jobbar heltid, vilket betyder att måndag till fredag missar han 9-10 timmar av hennes 12-13 vakna timmar. De är logiskt när man tänker så.

Jag går upp minst en gång var natt för att hjälpa bella med nått av sina behov, N jobbar så han sover, och vaknar inte så lätt som mig.

Med detta menar inte jsg att jag är felfri ich inte gör misstag, tro mig, N hade säkert också haft saker som störde honom om mig och de är sade ska vara. Man ska ha olika åsikter, personligheter osv. Det är meningen. Det är även de som gör att vi vet att partnern älskar oss. Trots brister är de bara honom/henne man vill ha.

N är inte ovillig till att hjälpa till, ber jag om hjälp. Säger att han ska göra nått då gör han de och avlastar mig. Var dag efter frukost och middag plockar han undan, tömmer eller/och fyller diskmaskinen, har jag haft en jobbig dag tar han bella såfort han duschat efter jobb sen ksn jag gå och duscha, spaa lite och ta en kopp te. De jämnar ut sig i längden.

Men de är mycket gnäll på våra partner här och där just nu tycker jag:)

Vi kanske måste säga vad vi faktislt vill och inte anta att den andra ser samma sak som vi själva?:)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ elftebudordet med Blogkeen
Följ elftebudordet med Bloglovin'

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se