elftebudordet

Alla inlägg under januari 2017

Av Sofie - 9 januari 2017 22:19


Jag klär av henne dagens kläder, en köttfärsfläck, lite torr lera från dagis som jag inte sett, de låter värre än de är.
Tar av henne blöjan och hon börjar fnissa, hon vet.

-" åh! Nakenumpan!! Rumpan jag och kitlar henne på magen till hon svänger runt på magen kör rumpan i vädret och reser sig upp och hysteriskt skrattande rusar ut i hallen. "dadda dadda!!!" och skrattar högt.

-" tar mamma umpan!!?" hör jag N ropa och kommer rusande mot henne och fångar upp henne. Jag rusar ut och möter dom N gör en helvändning och springer med en skrattande flicka i famnen och ropar " naj naj naj,akta rumpan!!!" och jag kommer fatt dom och kittlar hennes härliga mjuka mage. Efter bus går N ner och gör välling och jag och bella letar fram pyjamas, borstar tänder och tar på blöja.

Vi pussar henne och hon fnissar när jag lägger ner henne och mitt hår kittlar hennes ansikte lätt. Hon får vällingen,nappen i andra handen och snutten på magen med ettikettlappens hörn vid hakan så hon lätt får tag i den. Startar nalle puh som spelar vagvisor. Jag säger go natt, att jag älskar henne och att vi är utanför.

Hon fortsätter dricka sin välling, jag låter dörren stå på glänt och en liten lampa i rummet mitt emot lyser lätt också går jag ner.

Några minuter senare hör vi flaskan slå i sängen, hon är tyst.. Sen hör hon nog oss, hon börjar gny, små gnälla och vi ropar att vi hör henne. Hon gnäller lite till, men tystnar snart. Någon av oss går upp för att ta flaskan och titta till henne. Hon sover djupt. Utslagen. Mätt, varm, trygg och bekymmerlös.


Att natta sitt barn kan vara de finaste som finns, mysigt, roligt och har trygghet och ro på samma gång. Men ibland är de inte så. Men de är kvällar som dessa som gör att de jobbiga glöms bort snabbt.

Av Sofie - 9 januari 2017 10:57


Paus i plugget.

Jag satt i nån alternativ värld och drack mitt morgonkaffe, titta på matteboken, funderade på dagisbyte. Efter att ha varit hemma i tre veckor sprang hon in på sin avdelning, hjälpte mig att riva av sig sina ytterkläder och skrattandes stampa in till barn och fröknar. Rusa tillbaka in i famnen på mig och krama om mig medan hon med ett stort leende tittar på sin favoritfröken, som en gång i tiden var min favoritfröken.

N har rätt, är det värt att riva upp henne från detta?
Folk tycks tro att barn är helt bortom intelligens så tidigt i åldern,jag förstår hur dom tänker, men jag håller inte med och N menar att Bella är fullt medveten om var och vad som är hennes dagis. -Förskola..

Tänk så många val vi gör var dag åt våra barn,från första sekunder de föds så har vi redan gjort valet på blöjor, om de ska vara latex eller silikon nappar, kläder, salvor, vått servetter eller inte, vilka isf, om inte amning funkar, vilken flaska, vilken ersättning, napp, inte napp, sen ska de bestämmas välling, mat, hemmagjord eller ej, dagis, var, vilka saker prioriterar vi och var vill vi helst ha barnet osv. Det är så många val som ska göras hela hela tiden.

Och jag tror att alla föräldrar som älskar och värnar om sina barn de gör allt för att barnets välmående ska vara på högsta nivå.

Ju äldre bella blir, ju fler val har vi att göra och desstu fler beslut måste vi ta. Vi försöker alltid låta bella vara delaktig i en del val. Hon är inte så gammal. Men att få vara stolt över att ha målat sina naglar i en färg som hon själv har valt, de får hon göra.
Välja kläder, skor, dricka, frukost osv.
Men att fråga vilket dagis hon vill gå på eller om hon vill byta dagis de går inte. Vist kan vi förklara och berätta. Men de gör ju inte hennes känsla bättre.. Och säga vad man vill om andra barn, men vår dotter. Hon har koll,hon säger inye mycket, men hon vet.

Hur känner ni?

Av Sofie - 9 januari 2017 07:44


Go morgon!

Jag är så trött, så otroligt trött.
Kl åtta ska jag ringa ett samtal så bella ska va på dagis nio istället för halv nio. Hon sover inu, de är konstigt. När hon har sovmorgon hur länge hon vill då vaknar hon skrikandes nångång mellan kl 07.00-07.30 När hon ska till dagis då sover hon och är omöjlig att väcka.

Jag hade mer än gärna legat kvar i sängen länge idag. Men jag måste till skolan. Jag har prov och jag vet att jag kommer kugga så hårt. Men de måste göras. Jag har pluggat, jag har gjort allt som jag kan göra. Nu vill jag bara få de överstökat.

Även om de gör riktigt ont, för utan godkänt i kursen så kommer jag inte heller in på högskoleutbildningen som jag vill in på. Desperat mycket. Men sånt är livet.

Iaf, idag återgår vi till vardagen på riktigt, dessa veckorna har varit långa, mysiga men långa, jag gillar rutiner och struktur. På lov och ledigheter är de svårt att inte ligga och slappa i sängen länge och somna om flera gånger. Dock är de sällan jag får göra de nu mera men ni fattar..

Men jag får väl gå upp och klä mig och börja väcka lillan. Köra i god tid med, så hoppas att de inte är världens längsta telefonkö direkt.. Vi ses sen!

Av Sofie - 6 januari 2017 10:04



Bella somna vid åtta, sov till halv sju i morse utan ett pip, fick välling och jsg la mig för att morna mig, men jag vakna nu för en liten stund sedan och nu börjar bella röra på sig och prata lite. Goa tösen va skönt att du låter mamma (och pappa) sova ut lite.

Jag gick och tänkte här om dagen, " om en månad är tanken att jag ska börja jobba så mkt de går. Hur i hela fridens namn ska de gå om ungen inte sover om nätterna!?"

Men nu ska jag hämta tösen och sen väcka pappa:)

Av Sofie - 4 januari 2017 19:21


Niklas decka i soffan direkt efter middag och har precis börjat vakna, jag tvär decka en kvart till Bolibompa.
Isabella ska snart lägga sig, men hon verkar minst trött. Men de brukar ändras snabbt när hon väl kommer i säng och pyjamas.

Iaf, jag ska dricka kvälls teet av de här skinnytea, morgonteet är helt ok faktiskt, dricker de som de är.
Men kvällsteet fy för!!
De luktar som när gräs eller hö har legat fuktigt och typ surnat, smakar inte långt ifrån de heller.
Men relativt mycket citron och lite honung så går de ner.

Jag vägde mig i går kväll, då hade jag ju gått ner 1.2 kg. På typ 3 dagar!
Och jag blir inte hungrig alls, jag äter grovmacka med pålägg och nån grönsak till, sen dricker jag teet till de.
Vid lunch tar jag och Bella nån lätt lunch, typ äggröra, pannkakor eller bara yoghurt.
Och sen äter jag middag som vanligt vid fem. Runt åtta blir jag alltid lite hungrig, så då tar jag typ en macka med gott pålägg på, så jag inte tar något snacks eller annat onyttigt. Sen dricker jag mycket vatten som vanligt, men upplever ändå att jag är mer törstig.

Jag tycker att de känns som jag inte är lika svullen och pluffsig om magen och imorse kändes inte ansiktet så svullet och inte fötterna heller. Annars brukar jag vara väldigt svullen ochöm om fötterna på morgonen.

Ja, vi får se, de kanske funkar dehär:)
Jag var väldigt skeptisk, men ville prova.

Puss!

Av Sofie - 4 januari 2017 11:00


Hej på er!

Jag sitter påpälsad till max, bella verkar inte frysa och är inte kall, tydligast är väl att hon säger "näää mammam!" när jag frågar för tionde gången om hon fryser.

Jag är lite snorig så jag ska väl bli sjuk precis lagom till skolstarten. Men de får va så, på måndag senast ska jag göra mitt matteprov!

Jag vet inte om de är en del av detoxen med teet, de stod att de kunde bli en sorts detoxen reaktion i början. Men än känner jag ingenting.

Idag ska jag försöka få in ett hemmaträningspass. Tillsammans med iasabella tänkte jag rasta av henne samtidigt som jag tränar. Vi får se hur de blir:)

De är rått ute idag, -1 står de på termometern och de känns, som vanligt när bella har lagt sig för vila blir de plugg för min del, iaf en timme. Jag plugga 8 sidor igår, jag har ju inte tagit tag i de här med dyskalkylin än, jag ringde och bad om utredning men ingen har hört av sig, så jag ska ta tag i de med. Men nu när jag pluggar i ordning ut i från boken så känns de inte riktigt lika tufft som på distans när läraren hoppade i hela boken och ingen röd tråd i övergångarna. Så jag vet inte.

Bella sitter och leker med lego just nu, hon leker mest med legobilarn, sätter dit leveranskorgar osv. Hon har inte lagt en sekund på sina två små dockor eller liknande. Tar jag fram verktygslådan så är hon framme direkt, lego, lera, böcker och klossar är helt klart mest intressant.

De kommer väl, eller så gör de inte de. Jag kunde inte bry mig mindre. Jag tycker att de är roligast att se vad hon dras till, hur hon utvecklas osv:)

Men nu blir de lite träning innan liten ska vila! :)

Av Sofie - 3 januari 2017 14:06


Ja, de blev en tidig morgon, vid nio höll jag på att somna och bella va jätte surig. Så bella ville kolla på maya och de fick hon i sängen med lite leksaker och jag la mig i sängen,tvär decka till vid halv elva och sen vid elva kom mamma.

Hon gick vid halv två och då låg bellaredan för vila. Så nu sätter jag mig och pluggar, får se hur länge jag hinner, men tanken är en timme.

De måste göras och målet är att ha prov på måndag och jag hoppas verkligen att jag får ordning på de och får ordning på plugget osv.

Vi har ett litet projekt som jag ska försöka få de gjort tillsammans med bella:) vi får se,ni får se vad de är isf:)

Puss!

Av Sofie - 3 januari 2017 07:33


Go morgon på er!

Hoppas att ni har sovit gott!
Bella vaknade 06.15 och jag låg redan och dvala, så de var bara till och upp och hoppa.

Blev en stunds lek på hennes rum, sen göra vid oss och gå ner. Gjorde frukost till bella och hon ville äta i sin fåtölj vid tvn, så de fick hon. Jag tog min kopp te och har halvt slängt mig i soffan. Jag ska nog tända lite ljus, de känns lite rått här, men så är de väldigt kallt också och jag kan ju gå och ta på mig byxor..;)

Iaf, under hela dagen igår så kändes de som att de nedre magmusklerna började arbeta såfort jag hade ätit något. Konstig känsla, och om de är som jag inbillar mig vet jag inte. Men de känns verkligen!

Vi får se vad vi gör idag, min mamma kommer vid tio, sen får vi se vad mer dagen bjuder på:)

Hejrå!

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards