elftebudordet

Direktlänk till inlägg 2 mars 2017

Nä, fast då älskar jag inte min dotter.

Av Sofie - 2 mars 2017 20:22


Aftonbladet la en artikel för några dagar sedan, om en mamma som plötsligt insåg att hennes yngsta dotter va sockerberoende och artikelns rubrik löd i stil med " Skipa sockret om du älskar dina barn" min första tanke var " mhm?" läste artikeln och sedan tänkte jag " pucko" och fortsatt dagen.

Sedan dök reaktioner upp på denna artikeln lite överallt på min instagram. Jag blev mer och mer irriterad över de stora bokstäverna på rubriken. Att säga eller skriva något så hårt är väldigt magstarkt.

Älska är motsatsen till hata. Hata är precis som älska ett otroligt hårt ord och man får inte använda de för slappt, precis som jag anser att ordet älska inte ska slarvas med och användas istället för tycker om och så.

Jag blir otroligt provocerad i såna lägen, de är som att säga att alla mödrar som ger sina barn en god danonino, mer, kex, allt. För de är inte bara godis och kakor som är dåligt, de finns fruktos, laktos, sackaros osv..älskar inte sina barn. De är såklart inte bara dåliga sockerarter,men de som säger att ni inte ger era barn socker, utan de dricker nästan bara mjölk, äter mycket frukter, äter bara yoghurt med enbart frukt som smaksättning osv, ni lurar er själva. Ni tror att de är socker, sackaros som finns i godis, kakor, tydligen i "alla" barngrejer som man inte ska trycka i sina barn hela tiden. Ni har bara delvis rätt.

Jag menar inte att man ska låta sina barn äta godis, kakor,saft,mer,juice osv var dag, självklart är frukt(fruktos)mer nyttigt än en godispåse och jag blir själv väldigt irriterad och frustrerad på föräldrar som låter sina barn äta godis och dricka läsk, proppar dom med godis och söta kex vardag, sen förstår dom inte varför barnen inte lyssnar och blir irriterade på barnet när de är fullrulle.

De, min vän är ditt straff för att du inte tar fighten och de ska du ha.

Men att säga att man inte älskar sitt barn om man ger de socker då behöver man börja vakta tungan och tänka sig för!

Vi har som regel att är vi på kalas eller lite fika hos nån då är en kaka, saft och så okej,hon får inte under några omständigheter och hur mkt tjat och fula pikar från andra dricka läsk eller äta godis och de kommer vi hålla så länge vi kan på.

Hon väljer frukt framför godis, vist är hon nyfiken om alla andra tar ur den där skålen, jag äter väldigt väldigt sällan godis, dricker nästan aldrig läsk, bubbelvatten absolut, men väldigt sällan läsk.

Självklart får hon yoghurt och hon är jätte glad för äpplejuice. Men de är mitt ansvar tillsammans med hennes pappa att uppmuntra till att tycka om frukt och grönt med. Gärna hellre de än godis och läsk. Men för mycket av frukt är inye heller bra, precis som för mycket vatten..

Men de är aldrig okej att säga att man måste göra på ett vist sätt annars älskar man inte sitt barn. Jag tror att jag talar för iaf 98% av alla mammor i världen att de är ett väldigt provocerande ordval.

Förövrigt, har du tänkt på varför du insåg sockrets makt i ditt liv?!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards