elftebudordet

Direktlänk till inlägg 14 september 2017

6 timmar för barnens utbrändhet!

Av Sofie - 14 september 2017 11:09


Jag arbetar cirka 60% som de är nu. Jag har jobbat både deltid och heltid ibland mer än heltid. Jag funkar så att om jag inte tycker att mitt jobb är ku, tilltalar mig eller intresserar mig då vet jag direkt att jag inte kommer göra ett bra jobb.
Gör jag inte ett bra jobb heller. Jag arbetar inte för bara pengar, givetvis så är de en kraftig faktor. Men om jag ska vara ärlig så är jag hellre lycklig och gör ett bra jobb där jag är. Jag vet att de kan låta konstigt. Men vid 28 års ålder var tredje gången som en läkare ville sjukskriva mig för utbrändhet och stress, första gången var jag bara 20 år och sist var för bara 3-4 månader sedan.

Jag har aldrig låtit mig sjukskrivas.

För dels har jag lyckatslöa de med chefen själv och dels har jag sett hur försäkringskassan sakta krossat min egen mamma och många fler i min närhet. Jag är L I V R Ä D D för att hamna hos försäkringskassan, en känsla som jag delar med många i min ålder.

Är det meningen?

Att jag, snart 30 år gammal ska känna rädsla för det som ska ge känsla av stöd, säkerhet och en utsträckt hand i de tider som en behöver få bara vara?

"Ingen ålder" tänker ni.
Nej, exakt! Det är ingen ålder!

Jag träffar yngre och yngre människor som sjukskrivs för just stressrelaterad ångest eller utbrändhet. Hur är det ens möjligt??

Jo, såhär är det.
Man vill korta A R B E T S D A G E N.
Men många barn och ungdomar spenderar långt fler timmar än vi spenderar på jobb.

På en förskola finns det många barn, i tidig ålder som lämnas 6-6.30 och hämtas 17-17.30 Detta betyder att föräldern troligtvis jobbar 7-16 eller 8-17. Vi tycker att det är länge hemifrån, länge att fokusera, länge att hålla igång. Barnet spenderar cirka 9-10 timmar hemifrån, från sina föräldrar och familj,hemmiljö och sin space och egen tid. Tro inte att det finns tid till de på förskolan.
Ändå är det ingen som pratar om det.
V A R F Ö R ?

Sedan våra barn och ungdomar i grundskolan eller för alldel gymnasiet.

7-8 till 14-17,samma sak här.
Fast här erbjuds ingen vila. Här är det exakt samma premisser som du har. Du ska prestera, koncentrera och fokusera under 6-8 timmar och ibland mer. Sedan är de en enorm press och status att dessutom ha barnen akti erade med någon sport efter skolan. Gärna så de får bli en torr energifattig macka i bilen från skolan till träningen. Någonstans i detta ska läxor, kompisar så kallade "playdejts" or d nas, instagram ska pryddas med "min skatt fixar innebandymatch medan lillbrossan läser läxan med mamma" också en bild med snygga naglar runt en kaffe från Esspressohouse och matchen i bakgrunden. De låter som ett drömliv...

Jag blir stressad av bara tanken.
Det pratas oftare och oftare om barn i
t i d i g ålder är utmattade och stressade.

Känns detta verkligen okej?

Att våra B A R N är utbrända och stress-skadade före de ens har börjat sitt vuxenliv?

Är de kanske läge att ta en funderare på att dra ner timmarna på jobbet för en högre lön och 1-2 extra anställda och tänka på våra barn istället för oss???

Lägg prestatonångesren åt sidan,
Fota när fötterna är på bordet, framför en film, med barnet lutande i ditt knä medan du kliar rygg och dricker ditt kaffe och sedan faktiskt Ä R på hans eller hennes match den där söndagmorgonen och låter syskonet lära sig heja och shoa på sitt syskon och bara vara istället!?

Eller bara lägg telefonen och njut av stunden.

Eller är det bara jag?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skåne

2 oktober 2017 13:04

Jag förstår det ur ditt synpunkt men inte alla föräldrar har arbetsplatser där man kan korta sina arbetstider. Personligen gick jag ner i tid när jag fick barn. men jobbar långa dagar men har fler lediga dagar istället. Så när dem är på dagis är dem där från tidig morgon till sen eftermiddag.

Sofie

6 oktober 2017 09:47

Vist är de så. Jag kritiserar inte att föräldrar måste jobba fulltid..kag har en lyx att inte göra de. Men så väljer jag bort annat som inte medföljde en deltidstjänst.

De jag menar är att våra arbetsdagar måste kortas i regel. Allså att genom att korta allas arbetsdag till samma lön så kortar vi automatisk barnens dag, ger oss "fler" hemma timmar och kan faktiskt vara annat än bara en titel på ett jobb. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ elftebudordet med Blogkeen
Följ elftebudordet med Bloglovin'

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se