elftebudordet

Alla inlägg den 29 augusti 2013

Av Sofie - 29 augusti 2013 10:17



Hejsan på er !


Torsdag och det är snart helg, jag tycker att veckan har gått så himla fort och jag har haft en glidar vecka på jobb. Mycket att göra, blandade känslor. Men ändå glidare, det gillas!


Jag har sista två dagarna här på jobb nu, Tillsammans med personalen från navigator centrum. Det har varit både upp och nedgångar, rörigt och stökigt sista två-tre månaderna. Men innan det så har jag haft the time of my life utan tvekan. Träffade en Lina som verkligen har inspirerat mig, puchat mig och gjort att jag har insett att jag kan så mycket mer än jag tror att jag kan, att jag är duktig på att tänka positivt, jag glömmer bort mig själv ibland bara, att jag kan om jag bara vill. Tack fina snälla du. Du är ren inspiration!

Jag har träffat en Alexia som verkligen har kickat igång mig, som håler igång det Lina byggde upp och Kerstin som är den där goa härliga och sköna människan att bara sätta sig hos och bara vara. Som förstår min Panikångest, som ger mig råd och tips, böcker i högar och massa inspiration till mitt kommande projekt.


Jag funderade på något som en av mina kollegor sa igår när jag satt och velade och vägde för och nack delar med henne över ett kommande beslut, som kommer ta stor del av mina kommande fem år. Hon sa till slut "du, sofie du vet att du skapar dina egna möjligheter det är bara för dig att bestämma dig!"...

Ja, jag gör ju det, jag skapar mina egna förutsättningar, möjligheter och framsteg. Jag skapar min framtid helt på egen hand. Vist en del gånger tar ödet vid och kör ihop det lite, ibland tar oförutsedda saker vid och man får planera om. Men saken är den att man måste hålla ögonen på målet, bollen och gå runt problemet eller för all del ta sig igenom problemen, för man lär sig mycket mer när man har lite motigt än när man bara glider igenom något. Får man lite problem och motgångar då lär man sig handskas med det och man lär sig en himla massa påvägen.

Jag tror hel hjärtat på att detta halv året hade med ödet att göra, att jag skulle göra denna resan och lära mig en himla massa och träffa dessa insprirationsgivande människorna. Sen att det är på olika vis, i olika delar av mitt liv och på olika riktlinjer är en annan sak. De har hjälpt mig så mycket.


Nu när A-kassan och en del timjobb verkar vara min nästa väg en liten bit framöver då står min ena kollega och kastar lappar, hemsidor, böcker och information över mig, min andra hjälper mig att bolla om det ska jobbas eller om jag nu en gång för alla ska ta min universitets utbildning och få den gjord eller  om jag ska jobba. Dom är verkligen så himla bra !!!


Sen att jag faller ihop och får rädda mig själv på halva vägen, det är också en lärdom, en utveckling och en del av livet. Så är det, ibland får man helt enkelt förlora ibland. Huvudsaken är att man kan ta sig upp igen! Man kan alltid göra det, det är jobbigt, påfrestande, frustrrande och det går åt många servetter och rivsår. Men man gör det!


Jag antar att med detta vill jag säga.


DU kan om du vill, du vill så du kan! - Svenska akademin <3



Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards