elftebudordet

Alla inlägg den 14 mars 2015

Av Sofie - 14 mars 2015 12:01



Vet inte vad som är värst att dom diskriminerar genom bilden men också genom att öppet locka företag att välja bort "vita" om man nu ska/får uttrycka sig så. Diskriminering på två vis enligt mig.

Eller att dom som tidigare nämnt lockar företag att få "billig arbetskraft" genom att öppet gå ut med att de betalar för att en med utländsk bakgrund ska få jobbet istället för en svensk.


Det är klart, som en del argumenterar att många gnäller på att utländska ska jobba och göra rätt för sig och det är svårt för dom kommer inte ut i arbetslivet så lätt och det gör dom ju kanske genom denna satsningen.


Men vart tar dom pengarna ifrån?

För helt ärligt så har jag ingen lust att vara en av alla tusen som ofrivilligt får skänka pengar till saker som inte alls gynnar det jag tycker att pengarna ska gå till i första hand. Jag anser att ålderdomshem, sjukvård och skolor ska prioriteras till max, det är dit våra skattepengar prioriterades för och det är där dom borde prioriteras nu.


Varför kan man inte ge dom en vettig svenska utbildning, ha som krav att i samma sekund som de får uppehållstillstånd så ska dom sätta sig bakom skolbänken och få en bra, stabil och vettig svenska utbildning under ett halv år kanske mer och efter detta få dom möjlighet till ett år där de inriktar sig på en utbildning eller förlänga den de redan har och kanske efter ett halv år varva denna utbildningen med att ta ut dem på praktikplatser (motsvarar en gymnasiel utbilning på Komvux) eller ska dom ha ett jobb att gå till efter utbildningen och då menar jag inte bara till emigranter utan alla som kommer till Sverige oavsett anledning. 

Kan de inte sköta detta eller inte vill göra detta så dras uppehållstillstånd in och skickas tillbaka där man kom ifrån och får inte komma tillbaka på vist antal år. Utan gulligull, trettio chanser och omsvep.


På så vis hade inte AF blivit överbelastat och de nyanlä'nda hade inte känt att de gick där hela tiden utan framgång och veta att de söker jobb men kommer inte få något jobb för de har inte det svenska språket med sig och svenskar hadeinte tyckt att de "tar plats" i system där det ska vara hjälp till dom som faktiskt sitter i skiten på grunder som är ofrivilliga. För säga vad ni vill (och jag vet att det inte bara är utländska) men många stter på soc och andra bidrag för att de får mer pengar än de kanske får på de jobben de kan få och slipper göra någonting alls. Dessutom om de kan ta sig hit till sverige, hur fattiga kan de vara isåfall.. ? 


Fast det kanske bara är jag som tycker så.


Jag är ju en av dom som egentligen tror på att hjälpa nere i länderna ist. Men så länge kriget regerar så kommer nog inte den hjälpen att göra allt för mycket skillnad tyvärr. 


 

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards