elftebudordet

Alla inlägg under augusti 2017

Av Sofie - 19 augusti 2017 07:57

 

Go morgon på er! 


Både Loppan och jag har varit hängiga i några dagar. Jag har frusit och svettats om vart annat, men då jag har haft så kallade " kärringakörningar " i 2 år redan så har jag trott att de bara är inne i en sån period igen. Loppan har varit himla pipig och gnällig,  framför allt extremt mammig i 1-2 dagar med och ja,vi har väl tänkt att de är en period av mamma-gnäll nu igen. 


Igår va hon varm men termometern visa bara " höjd" temp,alltså inte feber utan högre än vanligt. Så hon fick Ipren sen har hon sovit hela natten till vid strax efter 7 imorse. Kom upp och myste en stund och började gnälla väldigt snabbt. Inte likt henne. 


Så vi gick ner, då insåg jag att hon va väldigt varm. 39.7 i tele, så typiskt och vi som tänkte åka och leka hos Loppan bästis och jag såg fram emot att bara få mysa med barnen och Ulrika med sambo. Men de får nig bli glass, mys,pyssel och kanske en liten runda i trädgården istället bara. Hon nyser hela tiden så de är antagligen en förkyldning pågår. Hon klagar på att hon har ont i låren med. De har jag med, och alltid fått vid feber. 

Så vi börja dagen med varsin dos Ipren och nu blir de frukost:) 


Puss på er!


Av Sofie - 17 augusti 2017 09:45


Hej på er !


Klockan ringde vid 05.30, efter 5-6 runder in och ut till Bella under nattens å kände jag mig ganska mör ska jag ju säga. Men jag är ändå inte särskilt trött, ÄN får jag väl tilläga.


Men idag kör jag sista jobbepasset för denna veckan, imorgon har jag fått ta ledigt då Förskolan är stängd och de fick vi veta i Onsdags så där va inte så mycket att välja på dessvärre. Så idag är Bella hos sin mormor och morfar, imorgon är jag och Bella på äventyr förhoppningsvis och sen har vi helg med hennes pappa=) Denna veckan är tradig då jag och N går om varandra. Visserligen får Bella mycket ensamtid med sina föräldrar. Men lite familjetid är också mysigt =)


I helgen hoppas jag på kanonväder, så ska trädgården få en röjning och sen grillar vi förhoppningsvis =)


Igår gick jag tillbaka till jobbet som jag hade innan sommaren och fortsatt min tjänst där samt fick ökade tider och jag Älskade varje sekund av de jobbet , And stil do !


Så nu jobbar jag där 2 dagar i veckan under lite mer än en månads tid sen får vi se vad osmhänder efter de. Jag är stört glad över detta " lilla" så mig spelar de ingen roll haha =)


Sen har jag ju mitt andra jobb som växeltelefonist med, men de kommer bli mindre där nu automatiskt. Men de går framåt iaf, det är de viktiga !


Och äntligen så ser de ut som att solen kommer till oss !



- Nu har det tagit mig nära 1.5 timme att skriva detta. så nu ger jag mig. haha =)


 

Av Sofie - 14 augusti 2017 07:07


God morgon!


Jag sitter på jobb och har precis börjat, bilen börja rulla vid 06, 06.40 var jag på plats och strax efter kom min kollega. Denna veckan jobbar jag 07-15 nästan hela veckan, fredag är de kort dag 07-12.30 är de då, himla skönt och sen fri på onsdagar som vanligt. Idag kommer de förhoppningsvis hända grejer och jag hoppas att jag får goda nyheter och kan köra igång redan nästa vecka direkt.


Denna veckan jobbar N eftermiddag 14-22, vilket betyder att N lämnar Bella kl 11 och jag hämtar henne strax innan 16. Ett lagompass på dagis, de hinns med mycket och hon är lagom avsprallad när man hämtar henne, sen blir de shopping på Ica för oss och sedan hem och laga mat. Bella lägger sig vid 20 och idag ska jag ta tag i mig själv och ta på träningsskorna och bädda ner loppan i vagnen och ta en powerwalk och förhoppningsvis somnar hon gott ute i frisk kvällsluft och sover i lugn och ro hela natten. Hon har varit lite orolig i natt, de är som att hon har någon sorts stressperiod mellan 2-3. Inatt gick jag in och vände på henne och pussade på henne, fast hon fortfarande sov så gnydde och gnällde hon mycket så då burkar jag gå in och ge lite pussar, "störa" hennes sömn lite och prata lite, säga att jag är här osv, så brukar de reda sig och så vitt jag vet så gjorde det det med =)


Men denna veckan ses jag och Niklas mer eller mindre inte alls. Onsdag har vi såklart förmiddagen innan han ska jobba. Men de känns ändå lite sad. Men men, de är bara en vecka och sen jobbar han förmiddag och då kan vi mysa hela eftermiddagen och kvällen =)


Nu ska jag läsa å en massa recept, LCHF riktlinjer osv och hur man kan baka in Barnen i denna formen av matvana=)

De kommer ett inlägg om tanker kring detta senare misstänker jag.

Men ni får ha en bra dag !


Av Sofie - 13 augusti 2017 19:36


Dagen började som ni vet väldigt tidigt. 

Jag och Bella tog på oss vid 10 och gick ut. Jag klippte gräsmattan på framsidan,  kort efter kom N ut och började klippa häcken på framsidan med. Jag såga ner och ansa några tojor och räfsa sen ihop allt både från mig och de N hade åstadkommit. När N gick bak för att ge sig på den häcken med så började jag rensa ogräs och plocka ihop oss. 


Då kom N fram och hade insett att sladden till häckasaxen inte räckte. Så mitt i allt fick han avbryta. N la Bella och när jag va klar gick vi och tog en powernap med. Sedan körde vi ut till Ns mamma och tog fika sen kom dom och lämnade en lång sladd som vi lånar. Så imorgon blir nig häcken klar.


Jag fick hem mina stövlar och precis som jag befara så passa foten och så men mina vader var för stora. Så ett smärre spel och nu mera aggressivt hat mot min jobbiga kropp som vägrar gå ner eller tappa mer kilo trots att jag rasade 7 kilo på precis den dieten som jag äter nu. De har bara tvär stannat och jagr faktiskt sjukt bitter över de med.


Så nu blir de hårt,jag ska ner i dom skorna!

Imorgon ökar vi kraven och jag ska verkligen försöka pressa mig till tusen att inte ursäkta mig med " dåligt väder", " Bella somna sen" osv. Då får jag ta henne i vagnen och somna henne där i medan jag tar en powerwalk.  För fan ta dessa sista 10 kilona!! 


Nytt delmål, skorna ska på! 


#81-65 #fantavikten #lchf #jagskalyckas

#elftebudordet #nyttdelmål

 

Av Sofie - 13 augusti 2017 09:19


Go morgon, Bella vaknade 05.30, grät och tog sig på magen. Hon la sig och myste när jsg pillade i håret och kittla henne på pannan och kinden. Sen gick jag in och la mig igen, hon ropade en gång och då svara jag. Men sen har N vänt och vridit sig, Bella har ropat rakt ut. De är skyttetrafik på den stora huvudleden en bit bort från oss. 


De brukar inte vara mycket trafik på natten där och man brukar inte höra särskilt mycket, men inatt/morse har de låtit mycket. Där är mycket trafik nu för de har stängt motorvägen. De ska byta en av broarna. 


Bella är inne i en period ( hoppas jag) där hon kan konstant säga " mamma" i en och samma ton hela tiden. När jag svarar så vill hon inget, jag blir galen! 


Och jag har alltid varit sån som blir tokig när barn kallar på sin förälder hela tiden och dom inte svarar barnet. Och jag säger ja eller mm varje gång hon säger mamma. Men imorse höllt jag på att få ett riktigt jävla spel på henne. 


Hon bara tjatade " mamma mamma mamma" och till slut efter typ tusen " mm va e de?" så utbrast jag" amen herre gud Isabella va eee det!!?" Bella började såklart att tjuta, så jag reste mig och gick upp( ner) och gjorde frukost och kaffe. Nu ränner Bella runt, jag kollar på lite youtube-klipp, funderar på om jag ska få ett utbrott på N eller bara packa ihop oss och åka någonstans. 


Häcken måste måste klippas, de skulle gjorts i torsdags, men de är fortfarande inte gjort. Så vi får se hur lång tid detta ska ta. 


Ja, jag är lite bitter idag. 


#bitterfisse #massamåste 

Av Sofie - 12 augusti 2017 21:40


Go kväll !

Dagen har gått så himlens fort!
Bella sov till 08.30 ganska exakt sen myste vi och gjorde vid oss, sakta men säker börja vi röra oss mot stan. Min mamma är med i en kör som heter Joyvoice, dom skulle uppträda på Landskrona trädgårdsgille. Så vi trotsade regnet och begav oss mot stan, hon och jag?3

Vi traska från bilen, genom stan och sen digga vi till kören, de är en popkör och har en jävlar anamma ton!
Riktigt duktiga och fantastiska att lyssna på måste jag säga!

Efter de gick vi till H&M och köpte ett set med tropiskt tryck samt två tishor, super sött!
Bella fick välja själv, hon verkar vara inne på starka färger och gärna med djur på. Spelar inte mig/ oss någon roll, oftast väljer hon kläder själv och de blir faktiskt jätte bra oftast. Hon pratar väldigt mycket ny, hon säger hela meningar, långa, men dessvärre så är de inte många ord som man förstår, oftast kan jag gissa eller tänka logiskt i sammanhanget och lyckas klura ut de innan hon blir tosig på mig?

Sedan körde vi till mina föräldrar där även min mormor och farmor fanns. Nu hade också kommit när han hört att min mors berömda vaniljsnäckor låg och väntade. Så de blev en fika där och massa bus för loppan. Sen körde vi hem och laga middag och mys. N la henne vid 21, grabbarna spelar och jag ligger i soffan och ser på morden i Midsomer och väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig sen ska jag faktiskt gå och lägga mig.

Jag har skrivit en lång lista på saker som jag måste få gjort, förr gjorde jag alltid listor, jag är en riktig list missbrukare, men de har kommit av när Bella kom och man bara gjorde de som kändes viktigt när man hann och orkade.

Men nu känns de som att sak efter sak kommer fatt mig så nu blev de en lista, de är så skönt att bara stryka en efter en sak på listan!

Men ni får sova gott!
Puss!

Av Sofie - 12 augusti 2017 10:29

Hej på er!


Jag köper väldig väldigt sällan kläder, kommer de in något nytt i garderoben så är de antingen N, mamma eller syrran som köpt något fint till mig. Ofta N faktiskt. 

Han köper ofta typ underkläder och klänningar, ibland skor och då och då någon fräsig tisha. 


Men jag är super super dålig på att köpa kläder, dels för att jag är jätte kräsen, dels för att jag är löjligt snål när de gäller saker till mig, men om jag ska vara ärlig så är de också för att jag är inte alls nöjd med min kropp. De är bättre än de har varit, men jag är dum som inte tränar som jag ska heller. Men jag försöker. 



Men de blir ju inte bättre när man köper kläder och köper en storlek större än man brukar ha just för att de är en amerikansk sida och lite typisk " skinny-girls" - modesida.  


Tänker att fan va kul, köpt hem kläder och jag har dessutom själv valt och byxor är jag ganska noga med. Min kropp är kurvig och jag är dessutom kort.


Men alltså. 


 


Jag tog storlek 42, jag brukar ha 40. 

Jag måttade midjan i byxorna, 70 cm. 

Förstår ni!?

70 cm, de är typ ena låret. Nä inte riktigt så illa, men ändå

 Vad händer om en tjej med stor kroppskomplex får hem dessa, till och med jag känner mig nerslagen.

Jag tittade på bl.a H&Ms storleksguide och dom har i enkel fall små skeva mått. Ibland är jag en M (38/40) ibland får jag gå upp ända till XL.  Enligt guiden så motsvarar 70 cm i midjan en S, vilket är 68-72 cm i midjan.

42, alltså L brukar bara 96-100cm i midjan.

De är på ett ungefär samma på de vanligaste kedjorna, typ H&M, Cubus, Gina och liknande. 


Hur kan de vara så olika? 

De är inte så att jag bara har svårt att knäppa heller. De är ju väldigt mycket kvar! Plus att de skulle vara " super stretch", de kändes vist väldigt stretchiga, men storleken i sig va ju löjligt missledande. Inte konstigt att så många tjejer lider av skev kroppsbild. 


Men,  jag köpte 3 klänningar, finstickade och dom satt super bra. Men dom får ni se senare. :) 



Av Sofie - 3 augusti 2017 08:04


Go morgon på er! 


De är grått och fuktigt i luften,jag sitter och äter frukost framför tvn,nyduschad och lugn.

Niklas tog Bella till dagis, jag kör till jobb kl 8.30, kort pass idag om jag inte måste bli kvar nån timme. 


Jag hade hoppats på fin eftermiddag,  fin dag, men på någotvis så känns det som att mer regn är ok också. Jag hoppas dock att sommaren kommer ordentligt mu när Augusti har kommit. Jag längtar alltid till Augusti-sebtember. Sommar är inte Juni-Augusti längre,de är typ Augusti-september och några strödagar Maj-juli ;) 


Nä, men de känns som en städdag så då kan de regna.  Vi är i desperat behov av att klicka både gräsmatta och häck dock plus att jag skulle gärna lägga lite bränna detta år med;)


Jag har tänkt att nu i dagarna ska ni få se lite bilder med,jag har faktiskt själv märkt skillnad på kroppen och även om vi har haft två slarviga dagar till viss del, så går vågen neråt inu:) 

Sakta men säkert! 


84-78 kg gick fort, men nu har jag lixom gått ner till 75 och sen är de som om jag går upp 1-2 kg var gång de är mens eller ägglossning.  

Så jag ska försöka köra extrem fokus på detta och även försöka ut ich gå eller träna hemma något litet eller ja, ni fattar. Så mycket jag orkar. Så jag kan lixom komma loss denna siffran! 


Men nu, röra mig mot jobb. 


Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards