elftebudordet

Alla inlägg den 1 april 2015

Av Sofie - 1 april 2015 21:11



Hej på er!

Ja, bilden talar för sig själv.
Skinksniztel, lite grönsaker och rotmos. Egentligen vill jag göra hemmagjord rotmos. Men idag fick det bli Felix rotmos. Den är helt okej med, sambon äter inte det, så det blev mos till honom.

Jag vill slippa börja på tabletter, dels för att jag har ett ändå problem, en ensam fobi. Jag har ingen dödsångest, ingen fobi för spindlar, ormar eller liknande, jag har inga såna " klassiska fobi grejer" alls.

Att svälja tabletter är inga problem. Det är tabletten i sig som är problemet. Indirekt finns det en dödsångest just med tabletter. Jag har någon sorts ångest rädsla att få allergireaktion och inte hinna in till akuten. Jag ser inte mig dö i skedet, men att va med om den kaosen som måste uppstå i en kropp som är med om detta.

Sen tycker inte jag att man ska trycka i sig tabletter för diverse saker, där finns så många " övriga" ämnen i tabletter så det som faktiskt är problemet, det finns i så små mängder så jag tror att dom i ett sånt här fall där jag börjar få lite dåliga järnvärden, så tänker jag att då försöker jag äta järnrik mat. Så hoppas jag att mina värden ska börja gå upp.

Men, ska börja sköta mig med frukten med. Jag vet att jag både mår bättre och blir piggare om jag äter grönt och frukt och väljer bort socker och sånt.
Det har alltid varit så och det är ganska logiskt, det funkar så för alla. Tyvärr förstår inte alla vikten i att faktiskt " gotta" sig med alternativ istället för godis.:)

Puss*!

Av Sofie - 1 april 2015 18:09



Hej på er!

Idag gick vi in i vecka 26. Mina krämpor som förvärkar och ryggvärk har lagt sig, jag har också blivit mer lyhörd på kroppen. Jag får fortfarande sammandragningar och ligament/foglossningar gör sig påminda hela tiden. Men det är ändå inte hela världen.
magen har sjunkigt tycker jag, den känns verkligen liten och det är bara vid sammandragningar som det känns typ tungt, det känns som att vikten ligger utanför min vikt typ. Ja det är svårt att förklara. Måtte visa iaf perfekt på kurvan. Så det är bra:)

Det har varit en skön dag, lite skit snack med en vän och sedan en liten shopping runda. Jag skulle köpa lite basilika och hade ett super sug efter rotmos så det skulle jag köpa och lite annat smått.

Nu ska jag slappa i sängen och sen göra mat. Har blivit två relativt långa promenader och det känns nu. Men lite vila så ska det nog lugna sig:)

Så vi ses sen:)

Av Sofie - 1 april 2015 10:17



07.55 stod vi på mvc och väntade på att bli insläppta för kontroll. Vanlig rutinkontroll, så inget märkvärdigt.

Alla värden var bra, mitt kärnvärden hade gått ner lite. Vilket jag misstänkte för jag är trött hela tiden. Men hon tyckte inte att det var något att oroa sig för, öka målterna med järnrik mat och se om det hjälper. Så det får jag väl göra:)

Liten växer som hon ska, ligger perfekt på kurvan. Hjärtat låter starkt och stabilt. Hon har mycket rörelse och vilja.

Jag har trott att det är min egen puls som jag sett och känt vid navlen. Men BM trodde snarare att det är som hon har hicka när jag känner det.;)

Jag har vägt mig efter mina föräldrars våg och trott att jag har gått upp fem-sex kilo. Men jag har bara gått upp Tre kilo, vilket inte för mig någonting alls;D
Jag tror dock att om några veckor smäller det till. Än så är det bara " graviditeten" som väger och det är ju visserligen bra och jag slipper förhoppningsvis att kämpa rent för mycket att gå ner graviditetskilona plus det jag ville gå ner redan innan förlossningen. Jag ska ner under 60 efter förlossningen, om det tar två månader eller ett halv år spelar mig ingen roll. Men det är mitt mål:)

Annars var där inget speciellt att säga om dagens träff med bm.:)

Ses sen:)

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards