elftebudordet

Alla inlägg under juni 2015

Av Sofie - 30 juni 2015 10:11


Ja, idag är de 14 dagar till Bf, vilket betyder cirka en månad till vi vet säkert att hon kommer vara här. Om jag skulle gå över tiden fullt ut. Men måtte jag slippa de!

Jag har ingen frustration över att just få ut henne tidigare eller att graviditeten är jobbig, jag tycker att de har varit ganska enkelt och behagligt med graviditeten.

Nu handlar de mer om att jag går mest och har just alla tecken på att förlossningen ska börja gå igång och sen ökar de i ett par timmar, nästan ett dygn och sen lägger de sig igen. Det är så frustrerande. För varje gång så börjar huvudet mentalt ställa om sig och man börjar ställa in sig och förbereda sig på att nu kommer de göra ondare och ondare. Sen bara slutar de!
Frustration på en helt ny nivå för mig måste jag erkänna.

Så just nu går jag/vi mest och är rastlösa, jag har ont typ hela tiden som mensvärk, när jag står så trycker de fruktansvärt mycket neråt plus att hela underlivet känns svullet och ömt.
Men som sambon sa, de är väl dags för mig med krämpor nu, efter en så mild graviditet..han har väl rätt:)

Av Sofie - 26 juni 2015 09:38


Syrran och mamma.

God morgon!
Jag sitter och käkar frukost. Ska iväg och hämta upp syrran och mamma. Vi ska till Väla alt. Center syd. Center syd antagligen, kommer väl va miljoner folk på Väla och jag är sådär bekväm på Väla. De är för stort för min smak.

Men jag fick inget i söndags när jag fira min dag utan jag ska få välja något som jag tycker om själv idag från dom.
Just nu är ingenting bra, då min kropp är allt annat än vad den brukar vara. Men något ska jag nog kunna hitta plus att de blir go fika ju:D


Sen får vi se vad kvällen bjuder på.
Sambons kusin fyller åtta, så grattis till den busen, blir kalas imorgon, tänk er go fika två dagar i rad!!

Men nu får jag komma loss:)
Ha en bra dag!!
Puss

Av Sofie - 25 juni 2015 22:03


Alltså, jag tror att jag har nämnt det tidigare.
Men jag såg de här programmet "Mordet". Jag ser de om jag inte har något bättre för mig, en del av mig vill fortsätta leva i min bubbla om att folk inte beter sig som de gör på de programmet. Men ja, tyvärr är det en del av verkligheten ju:/

De som gör mig så irriterad på programmet är att de förskönar de så fruktansvärt genom att lägga in kommentarer från den mördade personen. En person som är död sen flera år tillbaka, de är inte möjligt att någon kan veta vad den personen tänker, känner, vill säga eller liknande. De retar mig att dom lägger ord i mun på en avliden person. Vist, de låter väldigt Peace and Love var gång de kommer mot slutet och dom avslutar med någon kärleksfull, gullig kommentar till någon av den avlidnes nära och kära.

Men hur vet dom att personen tänker detta, känner så eller liknande!?

De är lätt att bara slå över såklart. Ibland gör jag det med, för att jag vill inte bli irriterad och arg för sådana saker. Men hade jag varit anhörig så hade jag blivit jätte illa berörd att någon lägger ord i mun på min anhörige för att de ska sluta " romantiskt" och omslaget i silkespapper.

Inte okej tv3, inte okej mordet!!

Av Sofie - 25 juni 2015 18:55


Hej eller go kväll på er!

Ja, i natt var vi säkra på att vi skulle få en bebis inom de närmsta dygnet eller att de åtminstone var på gång. Förlossningen höll med, men så efter nära två dygn av ökad smärta och värre och värre förvärkar så av tog de och kom bara nån gång då och då med mindre styrka. Så efter att jag hade lyckats få en adrenalinpumpad sambo att lägga sig och somna så deckade jag med.
Vaknade några gånger av ontet men sen under större delen av förmiddagen vårt de bara som mensvärk och några få förvärkar. Inte hela världen, men fruktansvärt frustrerande!

Så då jag tänkte att de kanske kommer igång om vi rör på oss lite och tänker på annat bestämdes de att vi ändå ska köpa födelsedagspresent till sambons kusin som fyller år imorgon. Så de blev en tur till familia, mysigt, vi gick bara i vår egen värld. Kissepaus och lite små ont . Men inget värre, nu är vi hem komna och vist, ontet, trycken och så är kvar. Men nu får hon hålla sig till på lördag. Jag kommer säkert få gå över tiden.. Men, är hon inte redo så nä då är hon väl inte de..:)

Men nu blir de slappe och massa vatten, för jag är tok törstig!

Av Sofie - 24 juni 2015 16:59


Hej på er!

Ja, 27 år och känner mig inte ens dag äldre än 25..inte för att där är någon egentlig skillnad. :P
Blir alltid fundersam när nån frågar mig " hur känns de att bli ett år äldre?!"
Jag svarar alltid precis som att vara ett år yngre.. jag tycker inte att åldern spelar någon roll längre, jag har ingen åldersnoja eller något sånt.
Sambon har retats/ retas och frågar hur de känns att fylla 30 och om de nu varit så att jag skulle fylla 30 år, så är de väl inte nån större grej. 30 år är ju ingen ålder, inte 40 eller 50 heller längre. Enligt mig då..än så länge iaf;)

Men idag har jag tvättat, vilat mellan runderna och sen hämta jag sambon när han slutade, blev en tur till djurbutiken då. Jag har velat ha räkor ist för en mal i mitt akvarium ganska länge, räkor är effektiva och roligare att ha, dom förökar sig och man kan " se utveckling" inte som en mal som bara är ful och blir äckligt stora till slut.

Vi skulle på bio och äta ute men jag får många förvärkar på rad som gör väldigt väldigt ont i mellan åt och vi bestämde att avboka bion vilket jag faktiskt tycker är jätte tråkigt för jag ville och vill se den där nya jurassic (park) world filmen.
Men sitta med förvärkar och kraftig " mensvärk" i bion och riskera att få gå mitt i allt känns tråkigt. Så vi ska äta thaimat, sen får vi se om vi hyr en film eller bara åker hem och håller tummarna att de går igång ordentligt ist för detta " små onda" som man ju inte vet om de gör nån skillnad:/

Men men, vi tar de som de kommer. Vi kan knappast stoppa henne ju:P

Vi gick även in i vecka 38 idag, 20 dagar kvar. Gud så spännande!!
Hon rör sig hårdare och trycker ner väldigt mycket.

Jag har som sagt förvärkar, mensvärk ömmar i rygg och ljumskar, jag har fått ont i lederna i händerna, men annars är de bra. Jag är ju trött i vanlig ordning och sammandragning och så. Men halsbrännan har lagt sig, så de är skönt:)

Men nu ska de vilas lite:)
puss

Av Sofie - 23 juni 2015 23:27


Fyller jag 27 år.
Ingen stor grej ju, men sambon retas. Då han fyller 25 i september, så nu har han ju kommit på att jag är närmre 30 än 20. Inget nytt visserligen. Men retas ska han:P

Imorgon blir jag bjuden på kinamat, som jag har tjatat om större delen av graviditeten, men sambon och hans mage är inte så glada för de. Sen blir de jurassic park filmen på bio. Mys:)

Jag är inte så jätte mycket för bio, men en del filmer bör ses på bio iaf första gången:)
Och jurassic park är absolut en sån film enligt mig, jag bara hoppas att lillan håller sig lugn och om hon nu bestämmer sig för att komma. Så hoppas jag att hon väntar iaf till efter bion!:)

Kommer hon inte den 25 så får hon vänta på din tur till lördag. För jag har bestämt mig för att hon inte får komma på sambons lille kusins åtta års dag.
Hon får vänta på sin tur.:)

Fast de kan ju ta två veckor till. Hon är inte beräknad från den 14 juli..Men med tanke på hur min kropp beter sig och hon känns så är de jäkla osäkert plus att barnmorskan bokade en tid den 7, dagen innan jag går in i vecka 40 och sa " fast vi får väl se om den behövs. De verkar inte så:)". Jag hoppas att hon har rätt!:)

Men nu har vi varit ute en promenad runt området och gått, jag ska lägga mig i sängen och förmodligen decka till Tv:n. Imorgon är de sån där " måsten - dag" . Som typ att tvätta, ringa några samtal, dammsuga, diska och ja.. lite sånt.
Passar på när sambon är i plugget, får aldrig något gjort när vi är hemma båda två:P

Sov gott sen!
Puss!

Ps. Jag börja skriva 13 över, så långsam jag är!:'D

Av Sofie - 23 juni 2015 20:26


Hej på er!

Igår gick jag på " havandeskapsledighet", de kallas ju egentligen inte de jag går på. Jag går på min mammaledighet nu, för att få en hel utbetalning från fk nästa månad ist för att behöva klanka med a-kassan och fk. De blir alltid klabb även om de inte " ska behöva bli de". Så de blir bättre såhär, så kan jag slappna av och veta att allt är i sin ordning och även jag drar mitt strå till höstacken i nästa månad. Känns inte som att det är läge att ha problem med inkomsten första månaden man har en liten hos sig;)

Detta betyder att jag även kunde skriva ut mig från arbetsförmedlingen idag!!:D

Sååå skönt!!

Av Sofie - 23 juni 2015 11:12



Gick upp vid lite över sex för att köra mamma till stationen. Höll på att skrika rakt ut av obehag när jag började gå mot toaletten. De här med att hon ligger lågt.

Alltså ja, shit de gör hon nog!
De kändes som något trubbigt kördes i underlivet. Fy tusan!
Men vanka ut till bilen och körde mamma och sen hem och la mig igen. Vid tio va hon tillbaka på stationen och jag körde och handla frukostbullar och lite sånt på ovantum och sedan mötte upp mamma för att köra hem henne igen och trycket neråt tillsammans med ontet osv blir knappast mindre.

Men vi får se, ont innan förlossningen kan man ju gå med i flera dagar, fast jag har ju sagt att de blir ett junibarn. Men hon kan vänta till lördag eller söndag..gärna nästa vecka någon gång;)

Men ja, när de är dags så är de dags. Då går de inte att göra så mycket åt de;)

Nu har jag ätit frukost och tänker inte göra så mycket mer. Som de känns just nu iaf:)

Ha en kanon dag!
Puss!

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards