elftebudordet

Direktlänk till inlägg 20 november 2016

måste vi bestämma kön?

Av Sofie - 20 november 2016 10:07


Jag har en dotter, hon heter Isabella.
Hon föddes med snippa precis som jag. Folk frågade mig hela tiden om vi ville ha en flicka eller pojke, för oss kunde de inte spela mindre roll bara barnet var friskt och nu i efterhand när vi har vårt barn här så känns de hemskt. Vi hade ju inte älskat henne mindre om hon föddes med en sjukdom eller om de visar sig att hon har en störning. Hon kommer alltid att vara värd varje sekund i våra liv.

Jag satt och tittade på dr Phil. Han hade två föräldrar och mannens nya fru på besök, samt ex-parets fyra åriga dotter. Ex-frun och nya frun har en bra och nära relation och så även till dottern.

Dottern vill vara pojke, leka med saker som anses vara pojksaker, klä sig med pojkkläder och en dag hade modern rakat av hennes hår då hon i flera dagar hade gråtit över att hon inte ville ha hästsvans trots att mamman hade visat bilder på pojkar med hästsvans.

Hos pappan var hon flicka, med allt som tillhör de, dock ligger en super mario filt under hello kitty filten i sängen och hon vill många gånger inte ha söta tjejkläder på sig. Men pappan tycker att mamman ska titta på födelseattest. -flicka.

Denna lilla tjej måste ha de himla svårt redan innan och förstår ju nog att pappan inte riktigt tycker om att hon vill ha pojkesaker osv. Vilket hon även sagt till pappas nya fru och till sin mamma.
Just här tror jag att pappan är lika förvirrad som dottern och modern skyller på pappan. Men helt ärligt, att födas med både x och y är faktiskt ingen sjukdom, inget fel utan bara en avvikelse där personen får identifiera sig med de som väger tyngst helt enkelt och det är inget ärftligt utan en " otur" om man vill kalla de så.

Men de kan också vara en period för barnet bara, där barnet experimenterar, provar sig fram, just i den åldern så är dom ju i en identitetsskapande period och vi behöver väl inte vid fyra års ålder bestämma vem barnet är. Dit barn ska utvecklas, prova, ändra, utveckla och vända många många gånger om innan allt är bestämt i barnets kropp och huvud.

Jag är snart 30 är, alltid identifierat mig som flicka, men inte tösig. Jag har inte varit glad för prinsessorna, mamma, pappa ,barn eller liknande, barbie va kul men inget som höll igång mig länge, att vara med pappa, bygga, renovera, pyssla med bilar och teknik. De va intressant.

Mina föräldrar har alltid låtit mig ha de jag vill gå, om de sen va en barbie med en räser bil till. Ja då var de det jag hade. Byxor och en fräsig tröja ja då va de det jag hade, sen i tonåren blev jag mer tjejig, men ändå åt flick-pojkigt.

Bella har en blandning av rosa, blommor, hästar, döskallar, bilar, tiger, kaniner, bilar allt. Hennes rum är med de SAKER hon tycker om. Oavsett vad det är, varför skulle vi bry oss!!
De är väl hon som ska va nöjd, hur hon är nöjd är de inte vi som bestämmer.

Jag anser att som förälder har du ansvar att säga till så ditt barn är mätt när hon eller han går från bordet, att barnet är varmt, rent, tryggt, har ett hem att gå till och någon som alltid älskar och bryr sig. Alltid! Även i vuxen ålder, oavsett om man håller med de val som barnet gör eller ej.

Du som förälder bestämmer inte över ditt barns värderingar eller livsstil. De är inte ditt jobb, ditt jobb är att stötta, älska, uppfostra och finnas där när barnet behöver dig.
Inget annat!

Vilket kön barnet är eller identifierar sig med, de är inte din huvudvärk!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Ovido - Quiz & Flashcards