elftebudordet

Direktlänk till inlägg 22 januari 2017

att känna sig ensam på riktigt.

Av Sofie - 22 januari 2017 21:30


Imorgon ska Bella till dagis, N ska jobba och jag ska bara vara. Jag ska ringa massa samtal och sedan är de bara ingenting. Jag skulle behöva fixa lägenheten och få de gjort, me jag har så jäkla ont i högra nackmuskler och trots att N har kasserat så är jag stenhård. De är så jobbigt.

Dessutom gillar jag inte att åka till lägenheten ensam. Jag känner mig aldrig ensam där. De har hänt så mycket där så även om jag vet att jag kan stänga av de så ger de mig dåliga känslor i hela kroppen bara av att tänka på den.

När vi flytta dit gick Bella från att vara en lugn frisk och glad tös till en gnällig, skrikit och sjuk tjej, många vifta bort de med att hon kom upp i trots. Men nej.
Hon blev sjuk hela hela tiden, de viftades bort med dagis, hon bodde där i dec till augusti innan hon börja dagis. Vi flytta dit föra året i december. Redan i januari börja jag känna mig illa till mods, även om de bara va jag och Bella hemma så va de alltid som att jag alltid hade minst fem- sex personer till runt två oss, Bella var aldrig på sitt rum ensam, hon va inte kvar där även om jag va där och hon kunde somna lugn och sen få ett så hjärtskärande skrik nån timme efter.

Hon vägra somna om och ju längre vi bodde där desstu mer gick jag och N i bråk och jag som brukade ha långt tålamod kunde bli tosig för ingenting. Vi trodde att de var för de änd lösa nätterna med en arg bebis. Jag kände en närvaro gå närmre och närmre mig och trots att jag avvisade och bad fader vår innan jag la Bella fick jag inte rätt på de.

Till slut gick de en kväll förlångt när jag sitter med en gnällig och ledsen Bella framför mig i soffan och min Aloe Vera kaktus kasar fram i hyllan och plötsligt faller ner rakt över oss. Jag lyckades precis slå bort den innan den slog i huvudet på Bella och utbrister " men nu får du ge dig för fan!!" Och hör " få tyst på ungen då!" Först trodde jag att de var N men han stod chockad och tittar nyvaken på mig och en hysteriskt gråtande Bella.

Då var de nog för mig. Jag och Bella la oss i sängen och till slut somnade vi alla tre trots att jag fick hålla hårt på mitt stopp.

N stannade hemma, och jag tog kontakt med en vän till mamma. Jag bad desperat om hjälp och hon hjälpte mig gärna, men kunde inte från två dar senare. Jag var tacksam men kände mig hjälplös. Då de riktade sig mot vårt barn och jag som inte kunnig men medveten och viste vad de handla om och vad jag gjorde, kunde inte göra något åt de. Dessutom vill jag inte ge mig in i vad som helst, då jag har respekt för de övernaturliga och min medialiska sida.

Dagen efter, sista kvällen innan vännen skulle komma.
Den kvällen gick jag in för att lägga henne men vände mig helt om och gick igen. I fåtöljen satt en kille, inte många år äldre än mig. Han hånflin att, nästan som att " ja, kom igen lägg ner henne " och nej. Jag gick in och la henne i sin vagn i storarummet. Marshera in i hennes rum, stängde dörren och öppna upp mig på max. En alkoholdoft slog mig, rök, hån, en man. Jag misstänkte att de var denna mannen som hade något ont mot Bella. Han var väldigt arg och sur och de var uppenbart att jag var inte önskad. Jag hade gjort de förr, jag hade hjälpt någon över tidigare. Men aldrig blivit illa bemött. Men jag hade två med mig, mannen med ölen gick motvilligt iväg. Men han förstod. Den yngre killen gav mig intrycket att han gick. Men när jag kände mig klar kände jag på mig att han inte hade gått på riktigt. Men han kom inte nära nog och jag är inte utbildad eller gör detta ofta.

Vi sov i storarummet den natten.

Dagen efter kom hon, min räddning. Vi hade fått samma sak till oss, men som jag misstänkte hade han inte lämnat, vad som var obehagligt var att hon uppfatta de som att han kände mig, att han visste vem jag var när han levde, han gick på min svagaste punkt medvetet, han tyckte om att få mig arg. Och nu i efterhand förstår jag. Och de förklarar varför jag kunde känna igen honom så tydligt.

Efter de var de lungt, de kunde låta udda, dammsugarslangen kunde oförklarligt gunga till osv. Men inget påverkade oss och Bella fick vårt rum ist och sov mkt bättre.
De var fortfarande som att jag konstant hade tio pers hemma fast de bara var jag hemma. Men ändå.

Så första natten vi la Bella här hemma var de magiskt, hon somnade lugnt, sov full natt och vaknade glad, utvilad och ingen snuva.

Vi vaknade utvilade, jag behövde inte dölja ryggen eller ligga och känna att nån försökte väcka mig eller stod och skrek mig i ansiktet.
Här är vi ensamma, Bella går och leker ensam på sitt rum och i hela huset, medan jag grejar och hon sover lugn. Utom när hon får sin nattskräck vilket har näst in till försvunnit.

Nu är vårt hem, vårt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 19 december 2018 21:14

  Hej hej fina ni!   Som ni har märkt så har varken bloggen eller min youtube fått någon uppdatering på jätte länge. Jag tappa suget på att vlogga för att jag helt enkelt tyckte att det blev tråkigt. Jag gick bara hemma för att jag var sjukskri...

Av Sofie - 22 november 2018 12:39

  Niklas har jobbat natt så han sover, Bella som vanligtvis är på förskolan om förmiddagarna är hemma med feber och rinnsnuva. Jag älskar vår flicka men just nu med 2 veckor till BF är de tufft att håll igång energin för henne. Hon är fylld av ener...

Av Sofie - 21 september 2018 08:37

  Fredagen den 21 september.   Vecka 30 är hos oss, det blåser, är grått och lite regnkänsla utanför fönstret. I 3 månader har vi förklarat för Bella att innan lillebror kommer så ska alla löv ramla av träden, det ska bli mörkare och kallare oc...

Av Sofie - 16 september 2018 10:30

Hej på er!    Vi fortsätter med sjukstuga, vi snorar alla tre, N har feber men min har givit med sig nu äntligen!*pepparpeppar* ochän har Bella sluppit feber. Håller tummarna för att det förblir så. Nu har vi bråkat med förkyldning i nästan 2 vec...

Av Sofie - 9 september 2018 05:46

  Klockan är i denna minut 5.47. Jag vaknade 04.15 och kunde knappt andas och var super kissig. Jag vaknade igår dunder förkyld och feber. Så himla tråkigt. Så större delen av min dag igår spebderade jag halvsovande på soffan utom när Bella ville m...

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skapa flashcards