elftebudordet

Alla inlägg under mars 2015

Av Sofie - 9 mars 2015 19:01Hej på er ! 


Dagen har varit lång känns det som, ändå har jag egentligen bara varit hemifrån i cirka 5 timmar, men ögonen är genom trötta och torra och usch. Jag är riktigt trött i huvudet. Det jag ville ha gjort har blivit gjort iaf, lite till faktiskt och jag är nöjd. Men nu blir det inte mer idag, nu ska jag snart slänga in Dafgårds lassange i ugnen ( älskar den) och sen ska jag njuta av en god, lat middag och sen ska jag bolla lite på några grejer inför imorgon och bara låta magen och ryggen vila.


Det har varit fantastiskt väder idag, inte super varmt men ändå helt okej ju,våren kännsnära och det är så härligt samtidigt som jag är skräckslagen. När vi fick veta att vi skulle ha barn så tyckt ejag att det kändes som en eeevighet, jag tänkte då att "ajja, men bara solen börjar komma så går det fort och det är inte långt kvar." Nu när den börjar komma mer och mer börjar jag känna stress och "nej sakta ner"-tiden känsla.    


Magen syns och det kvittar vad jag gör så är den där. Jag tycker inte att den är ivägen eller särskilt stor, men andra tycker att den är stor. Spelar mig ingen roll om den är stor elle rliten, bara hon mår bra och är nöjd så är jag nöjd. 


Jag drog fram mina halvdöende convers, dom får nog ta sin sista säsong i år. Skinnjackan åkte också fram, den är ganska varm märkte jag, men jag hade tjock kofta under. Det är så häääärligt med vårkänslor!!


tjo!
ANNONS
Av Sofie - 9 mars 2015 10:34God "morgon" på er !


Nu vet jag vad ni tänker " oh gud, ska hon verkligen ?!" men nej. 

Jag ska inte lägga ut hela sexlivet under graviditeten på min blogg, glöm det !


Men, jag har en liten tradition på morgonen nu sen jag börja gå hemma. Jag har ju som de flesta vet appen "babygruppen", vilket är en av de vanligaste apparna för att räkna graviditeten, läsa varje vecka om barnets utveckling, mammans förändring och pappans kanske tankar eller vad han ska tänka på. 

   


Dom har i års skiftet även börjat göra pods, med två barnmorskor. Jag måste säga att det är intressant och det är härligt att gå upp på morgonen, lyssna på podden som är i unjefär 40-45 minuter, då hinner jag dra på mig lite kläder, göra vid mig i badrummet, fixa frukost, äta frukost i lugn och ro vid köksbordet medan jag lyssnar på podden och sen har jag haft min "vakna" tid på morgonen. 


Dom tar upp saker som man kanske går och tänker på och som man har funderingar kring. Barnmorskorna tar också upp saker de själv varit med om som barnmorskor. Vilket jag tycker är spännande och ibland befriande att höra. 


Just idag va det dags för "sex under graviditeten" och jag tycker personligen att vi har hittat en balans för vår del, men det finns ju dom som faktiskt inte alls har sex under hela graviditeten. En av barnmorskorna sa då något som jag också har tänkt på. 

Att kvinnan inte vill ha sex när hon är i 8-9 månaden, stor som ett hus, otymplig, trött i kroppen och ja... ni fattar. Det kan jag förstå. Men det finns ju många ställningar som är helt okej både för mammans fysiska skull men också för att man som par ska kunna ha närhet utan att känna att man pressar magen, är obehagligt för kroppen eller liknande. 


Dock är det sällan som man hör "nä, men man vill  inte ha sex nu när jag är gravid", en del vill inte för dom tror att barnet ska få snoppen i ögat eller något sånt kanske, men de flesta som inte vill , då handlar det nog mest om att det är deras lilla tjej eller kille som ligger där inne, dom tänker att där är ett barn, det är fel. Men barnet blir ju "buffad" till sömns i värsta fall och kommer mamman får hon eller han ett härligt hormonrus som är lika härligt för mamman som för barnet som upplever lyckorus alternativt lugn.


Det som jag tänkt på också är att för många män så är sex och närhet deras enda sätt att visa sin uppskattning, appvaktning och kärlek. En del killar vet inte hur de ska visa sin kärlek och de känner som mest kärlek när de har sex eller får ligga, sitta eller stå och mysa med sin tjej. För tjejer så är det nog ofta lättare att uttrycka eller känna kärlek.

Som jag brukar säga till sambon "men dammsuga eller diska eller ta ut soporna eller ja, någonting, så är jag glad. Den tanken att du gör det, det är gjort när jag kommer hem det engagemanget från din sida är kärlek för mig."

Jag behöver inte blommor, choklad, fina restaurangbesök eller presenter var fredag. 

Jag vill ha en engagerad, lyhörd kille. 


Men för en kille eller man är kärlek att tillfredställa sin kvinna. 

Så sexa på !

   ANNONS
Av Sofie - 8 mars 2015 20:17

Ni är det verkliga problemet i mina ögon.
Ni är inte starka, ni är precis så små som ni anklagar männen för att få er att känna. Det har inget med männen att göra. Det är ni som är ett eget problem.

Man behöver inte överdriva och bli som besatta. Man kan väl bara vara stark utan att skylla på någon annan för att dom framgång inte är som du tänkt dig??


Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

http://fnurra.com/2015/03/07/svenska-feminister-ar-fegisar/

Av Sofie - 8 mars 2015 15:26

Dagen började med go frukost. Vi beställer hem mat från Mathem.se och där kan man beställa bullar och ha i frysen coh baka själv när man vill ha. Perfekt för den late på helgerna ;)

Stor kopp te och apelsinjuice. Jag har blivit lite besatt av allt  med apelsin.


Sen blev det tvättedags, 12-16, men vi är redan klara, vi hade inte så mycket så det blev bara tre maskiner.


Sen kom jag fram till att jag ville baka lite, jag kan inte gå ut och gå direkt, jag har ganska ont i mellanåt och jag vill inte utmana det. Så jag tänkte att jag kan ju baka bullar och sätta mig på balkongen sen =) 

   

48 vaniljbullar är inte fy skamm att ha i frysen ;D


sen ville Niklas att vi skulle göra den nya chokladkakan som jag pratat om. Så när han säger vi så mena han att han vill att jag ska göra det, så jag har precis slängt in den i ugnen, nu sk ajag slappa i sängen en stund och bara låta ryggen och höfterna vila =)

   


Så får ni se resultatet på den sen :)


Av Sofie - 7 mars 2015 14:02Hej ! 


Jag vet inte vad ni tycker men jag älskar loppis, framför allt med barn tillbehör som kläder och så. 

Det är mysigt att kolla och det är roligt att köpa lite mer åt gången. Många säger att dom vill köpa nytt och att dom inte tänker köpa begagnat till sin lilla/lille älskling. Men jag tycker att det är löjligt, varför ska man köpa saker för hur mycket pengar som helst när det ändå inte används mer än kanske 1-2 månader max. Kläderna hinner inte bli slitna och är där något som ser urtvättat eller grådassigt ut så behöver man ju inte köpa just det plagget. 

När de är så små elle rnär de är på dagis och kläderna kan gå sönder, få färg på, bli slitna på knäna osv då tycker jag att det är bättre att köpa "dagsi"-kläder på loppis eller liknande för att då gör det inget(inte likamycket iaf) omkläderna skulle gå sönder, försvinna eller va det nu skulle vara. Sen kan man ha "finare" kläder nyköpta som man har hemma så att säga.


Varför lägga onödigt mycket pengar på saker som ändå inte kommer användas så pass mycket eller länge att dom faktiskt görs slut på ? 


Jag va en snabb runda inom en loppis med en tjejkompis i morse iaf, men hann bara precis in och sen fick jag gå igen. SÅ vi sprang in på sista halv timmen och sambon hittade direkt saker han ville ha till vår tös. Jag hoppas innerligt att det nu blir en tös, man vet aldrig, det kan komma en pojke fast man tror att det är en flicka. Oavsett blir vi glada, men hela grejen med att ta reda på könet(för att förbereda) försvinner ju;)


     Blev tre fina klänningar, perfekt då hon är planerad i juli, så detta kommer hon förhoppningsvis kunna ha i augusti =)

Sen blev det en body med tillhörande hoddie och 5 par strumpor som sambon ville ha och jag ville ha ett par fina shorts och en kofta. Koftan är dock lite större.Allt i nyskick och bara 100 kr. 


Längtar tills man kan börja hänga upp och vika in allting, börja bona och fixa till henne. Än är det tidigt, men hoppas att tiden springer förbi oss nu, om jag redan känner att det är kämpigt att vänta, vill jag inte veta hur det ska kännas när det verkligen börjar närma sig :P
Av Sofie - 6 mars 2015 18:42


Det är jag det :P


Helt allvarligt så skäms jag nästan. Men bebis har sparkat och bökat på som fasiken och sen har sammandragningar och foglossningar avverkat varandra eller jobbat tillsammans stundvis. tarmarna är super svullna med gissar jag. 

Så jag har helt enkelt inte gjort något vettigt alls. Jag har diskat berget som Niklas skulle fixat med för två dar sen. men nu gjord ejag det snabbt och enkelt under en halvtimme med högsång. Jag vet att hon lugnar sig om jag rör på mig lite, men när jag har foglossningar som kommer och går vet inte om det är foglossningar egentligen. 


Vad är skillnad på foglossningra och förvärkar egentligen ? 

Förvärkar borde det inte vara ju.


Äh struntsamma, iaf, jag diska och gick och la mig framför tvn igen, när N kom hem decka vi en timme till. Så helt ärligt reste jag mig för att gå upp för dagen ochta på mig något vettigt utom min lila pyjamaströja med mimmi på var nu vid sex. Då gick jag in i duschen efter att ha faktiskt bestämt mig för att jag vill ha enriktig köttbit foch beställde hem det. 


Det är väldigt sällan som jag latar mig på denna nivån, så jag väljer att gilla läget.. 

Nu väntar jag på maten, längtar, är så himla hungrig !!


Av Sofie - 6 mars 2015 08:37Go morgon på er!
Hoppas att ni mår bra, det är ju fredag!:)

Jag har sovit ganska gott men vaknade med ryggvärk så får se hur det blir med de idag.
Jag har inte så många måsten idag, så det ska nog gå. Brukar rätta till sig om jag rör lite på mig:)

Känner att jag skulle kunna tänka mig att hitta på något idag, men får se. Än är klockan inte så mycket så jag lär säkert hinna ändra mig;)

Själv då? Fredag, fest och utelivet eller hemmamys?:)

Av Sofie - 5 mars 2015 22:46Människan tänker jämt på vad de inte har, vad det kunde haft eller borde ha.

Det är få som tänker på vad dom faktiskt har, kan och varje dag upplever.

Börjar dagen inte exakt som det passar individen är hela dagen förstörd och större delen av förmiddagen spenderas med arga blickar och en bitterhet.

Om de ser en sak som man skulle vilja ha så hamnar fokus på detta. Givetvis varierar det ju vad det är. Ett mål man kommer fram till att man vill uppnå är ju bra!

Men det är så många som svarar så deprimerande ibland när man frågar hur dom mår, hur det varit sista tiden eller liknande. Vist, man ska inte säga att man mår bra om man inte gör det.

Givetvis ska man klargöra om man har en dålig dag, men man kan inte låta det gå ut på alla andra, anta att alla andra har en dålig dag för att du har det eller att alla har samma värderingar eller mål i livet som du har. Vi värderas visserligen tyvärr inom fyra ramar, men vi platsar inte alla inom samma ram, vi anser inte att samma saker är en självklarhet i livet.

Vi har olika bakgrunder, olika uppfostran, olika kunskaper och olika intressen samt olika mål i livet. Vilket gör att vi värderar och har olika saker i livet som vi ser som självklarheter.

Jag anser att det är en självklarhet att min familj står upp för mig precis som jag står upp för dom.

Jag tycker att det bör vara en självklarhet att i ett förhållande stöttar, peppar och motiverar man varandra.

Men viktigast.
Jag vill tro att alla vill uppnå något sorts mål i livet, inte tvunget de målen som jag vill nå, som är självklara för mig att nå. Men jag vill tro att alla har något sorts mål, om det är att nå så långt det bara går i fotbollskarriär, ha råd och möjlighet att köpa en bil som man drömt om sen tonåren kanske till och med barnsben, att skaffa familj och gifta sig, bli VD/äga ett eller flera företag eller vad det nu skulle vara. Att alla vill nå någonting i liv.

Det sorgliga är att många ger upp för fort, för tidigt. För många slutar orka vid första motgången. Men att inse att ett projekt inte kommer gå som det är tänkt är också en framgång, då får man tänka om, analysera om och se hur man kan möjliggöra det på annat vis.

Jag är och försöker vara glad var dag för att jag har en hjälpsam, kärleksfull och även om vi inte alltid tycker samma så låter dom mig gå min väg och är mitt skyddsnät om det skulle gå snett. Precis som en familj ska va enligt mig.
Jag är tacksam och glad över att jag hittat någon att dela mitt liv med som förstår värdet i och hur viktigt den föregående punkten är att vi som par, vänner och blivande förälder anammar det.
Jag är frisk, tak över huvudet, mat på bordet, kläder på kroppen, en skön säng att krypa ner i var kväll och möjlighet till att ta mig fram i livet.
Jag är glad över att jag fått talets förmåga, att motivera, hjälpa, vägleda och vara säljande. Det finns många val genom detta.

Jag försöker nu mer än någonsin att tänka positivt, fundera på vad det där molnet står för och göra mig av med det. Jag behöver inte kämpa för att uppnå det längre. Men det är definitivt en övning som alla borde göra var dag.

Presentation


Glad, i frågasättande, framåt, påig, envis, tycker och tänker, mål, idéer, inspiration, pepp, vardaglig, påhittig, arbetar, projekter, städar, hatar, gnäller, surar, älskar och är bara jag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ elftebudordet med Blogkeen
Följ elftebudordet med Bloglovin'

Projektet

Beskrivning av själva projektet och syften, mål, utvecklingar osv.

Tankar

Funderingar, om något jag läst, pratat om eller hört.

bloggportalen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se